Reserverna: Leicester – Man Utd 0-1

Uniteds reserver fick bästa tänkbara start på ligaspelet när man besegrade Leicester på bortaplan med 1-0. Ytterbacken Demetri Mitchell skruvade in en frispark vilket blev matchens enda mål.

United ställde upp med ett mer balanserat lag än tidigare, men det var långt ifrån spektakulärt. James Wilson saknades i truppen av oklar anledning, istället var det Joshua Bohui som ledde anfallslinjen och vi får vara glada att vi åtminstone fick se en striker. Även Indy Boonen fanns på planen som offensivt komplement. Det var tuffa närkamper men närmast mål var Willock när han träffade stolpen efter 22 minuter men annars var det som nämnt en match med mer fula smällar än målchanser och 0-0 stod det i paus.

Efter en timmes spel fick United en frispark i ett bra läge efter att Robert Huth satt en bröstvärmare på Bohui. Demetri Mitchell satte frisparken på ett briljant sätt och såg till att ge United ledningen i matchen.

https://twitter.com/AllUtdGoals/status/897086667059863552

Efter det tryckte Leicester på, och de hotade främst genom fasta situation där United allt som oftast kunde rensa undan i sista stund. Leicester hade flera bra möjligheter efter just fasta situationer men United kunde försvara sin ledning, med lite flyt, med lite skicklighet och med stor hjälp av målvakten Kieran O’Hara som gjorde en bra match. Backlinjen var i övrigt stabil men, tillsammans med resten av laget, hade de svårt när Leicester tryckte på med höjdbollar.

Demetri Mitchell fortsatte att visa bra form och förutom att han gjorde matchens enda mål så var han riktigt bra matchen igenom, såväl defensivt som offensivt. Mitchell gjorde sex mål förra säsongen i reservlaget som ytterback och det kan lika gärna bli fler den här säsongen. Kehinde var bra på mittfältet och Tyler Warren gjorde sin bästa match i reservlaget som mittback medan Williams också var bra. Offensivt var det tunt, Bohui imponerade inte och han hade det stundtals svårt i U18 ifjol. Men det är en striker som är snabb och ligger hela tiden på sista försvararen så United får åtminstone ett hot.

Leicester City – Manchester United 0-1 (0-0)

Uniteds mål: Mitchell (62)
United: O’Hara; Olosunde, Warren, Williams, Mitchell; Willock, McTominay (Buffonge 90); Riley, Kehinde, Boonen (Hamilton 87); Bohui


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS