Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Hybris, Fosu-Mensah och Borthwick-Jackson

Efter 4-0 mot West Ham har Muss drabbats av hybris. Det behandlar vi i den här frågeasken. Dessutom diskuterar vi att Timothy Fosu-Mensah har gått på lån till Crystal Palace och Cameron Borthwick-Jackson till Leeds. Vidare behandlas Victor Lindelöfs situation.

United lekte med West Ham i premiären. Vilken champagne ska du fira med när vi säkrar kvadrupeln den 26 maj 2018?

Lee Sernehov: Ingen skumpa men ett limiterat rödvin som släpptes 2014

Marcus Beijar: Armand de Brignac av bättre årgång, det är sedan gammalt.

Johannes Johansson: Lugn och fin! Det är några matcher kvar att spela, jag vill inte bygga upp falska förhoppningar redan.

Mikael Krekula: United var bra, riktigt bra. Men det var relativt svagt motstånd, West Ham har många skador också. Och det var EN bra match. När jag sett tio sådana här så kan vi börja snacka Champagne (kanske börjar läsa på lite i smyg om Champagne).

Björn Appelgren: Räcker med en god öl för mig. Drack en fin i somras som blev lite av en favorit. Økologisk pale ale, från Herslev brygghus i Danmark.

Gustav Brinck-Larsen: Vinner vi kvadrupeln skall all världens champagne levereras till Manchester. Men, låt oss spela åtminstone en match till innan vi slår på stora trumman

Kent Yxell: Blir det en kvadrupel, vilket vore kul (minst sagt), ska jag fira rejält med någon rosa champis liknande den jag köpte när vi överlevde mötet med Legia Warszawa 19991 i Polen. Eller så blir det en jävla dyr maltwhisky!!!

David Sundgren: Det såg oförskämt bra ut i premiären men det är fortfarande en bit kvar innan jag börjar prata titlar, men när det gäller bubblande dryck vet jag vad jag vill ha i glaset, jag är väldigt svag för Moet.

Mikael Österdahl: Alltså… Det delas inte ut några titlar i augusti.

Embed from Getty Images

Vad gladde mest i söndags?

Lee Sernehov: Farten och viljan att göra fler mål även vid 2-0

Marcus Beijar: Att spelarna såg så hungriga ut, att farten fanns och att alternativen framåt var så många. Pogba.

Johannes Johansson: Vårt fantastiska spel. Vi etablerade ett sådant tryck på West Ham att de inte kunde ta sig någonstans. Våra fina anfall kom i våg efter våg. Ja, det påminde om fornstora dagar!

Mikael Krekula: Att United spelade en bra och rörlig fotboll. Att det var fart i omställningarna. Att det fanns en glädje och en vilja att gå framåt.

Björn Appelgren: Att det var kul att se United spela fotboll igen. Det var länge sedan.

Gustav Brinck-Larsen: Nemanja Matic och alla bieffekter som kom utav hans blotta närvaro. Han gav trygghet åt mittbackar, levererade själv en hel del fina passningar och gav Pogba en frihet han inte haft tidigare.

Kent Yxell: Spelet, spelet såklart, med den höga aggressiva pressen – en för alla alla för en!

David Sundgren: Samarbetet Matic-Pogba fungerade klockrent, tycker båda två var oerhört bra.

Mikael Österdahl: Helheten. Det var en av de mest gedigna insatserna på flera år. Vi har haft några fina matcher mot topplagen men det var länge sen vi verkligen sopade ett lag av banan på det här sättet. Och att rätt spelare fick göra mål.

Embed from Getty Images

Okej, det här är för positivt. Klaga på nåt!

Lee Sernehov: Att inte Lindelöf var med på bänken

Marcus Beijar: Vi behöver en vänsterback. Rashford borde ha gjort mål.

Johannes Johansson: Defensiven är fortsatt aningen svajig. Det räckte att West Ham tog sig en bit in på vår planhalva för att jag skulle börja uppleva oro. Tack och lov kom de inte nära vårt straffområde allt för många gånger.

Mikael Krekula: Det håller inte med vänsterbackarna. Blind förstörde både ett och två anfall. Darmian är ännu sämre offensivt. Blind är inte ens särskilt säker defensivt heller.

Björn Appelgren: Det kommer inte vara så här bra hela säsongen. Och att Rashford inte fick göra mål.

Gustav Brinck-Larsen: Fellaini verkar gå före Herrera och Andreas Pereira. Det gillar jag inte. Herrera borde varit den som kom in med kvarten kvar för att stänga matchen. Mourinho ville säkert ha Fellainis längd, men med tanke på vilka spelare vi redan hade på planen ser jag det som en dålig anledning.

Kent Yxell: Men tycker ändå att vi borde gjort 8 mål på alla dessa chanser och frilägen – ineffektiva!!!

David Sundgren: Mkhitaryan tyckte jag gjorde en svag första halvlek, men två assists i andra höjde slutomdömet, även om det finns mer att få ut av honom under en hel match stoltserar han ändå med två assists.

Mikael Österdahl: Säsongen är lång, vi får säkert anledning att klaga vad det lider. Tycker vi ska passa på att njuta när vi har chansen.

Embed from Getty Images

Lindelöf fick inte ens vara med i truppen. Tankar om det?

Lee Sernehov: Hade hoppats att han fick vara med på bänken iaf, men litar på Mou och VNL:s tid kommer att komma

Marcus Beijar: Väntat. Ser man till hur Mkhitaryan gick in i säsongen förra året så är det väl liknande vi ser nu. Sedan är det ju inte så jävla dramatiskt som kvällstidningarna vill få det att verka. Har man gjort den försäsong han gjort så är det bara naturligt.

Johannes Johansson: Trist! Samtidigt är det förståeligt med tanke på att han varit aningen svajig. Tycker absolut han borde gått före Smalling på bänken. Lindelöf kommer hur som helst leverera så småningom!

Mikael Krekula: Det känns inte som att han platsar just nu helt enkelt. Han måste verkligen höja sig.

Björn Appelgren: Med facit i hand, rätt beslut. Men lite konstigt ändå. Skvallrar också om en bred trupp.

Gustav Brinck-Larsen: Tråkigt för honom, men med tanke på insatsen från Bailly och Jones går det ju inte att säga att Mourinho gjorde fel.

Kent Yxell: Alltid är det någon som ska sitta på läktaren tillsammans med Smalling! Han har ju bara lämnat över ansvaret i spelet till Smalling (som inte kan stava till passa) och då kan han lika gärna hålla honom sällskap på hederstribunen! Bara att bita ihop, ihop och ihop.

David Sundgren: Med tanke på hur försäsongen var är det inga konstigheter. Säsongen är lång och han kommer få sina chanser, då gäller det att han tar chansen när den dyker upp. Bailly känns given i dagsläget, tyckte Phil Jones var väldigt förtroendeingivande i backlinjen så Victor kommer få kämpa

Mikael Österdahl: Inga konstigheter. Bailly, Jones och Smalling är just nu bättre. Parallellerna med Mkhitaryan är naturliga men haltar betänkligt. Mkhitaryan kom som tyska ligans bästa spelare i sin bästa ålder, Lindelöf är snarare värvad för sin potential. Om inget oväntat sker är alla backar snart i sjukstugan ändå, så han lär ju få sina chanser.

Timothy Fosu-Mensah har gått till Crystal Palace på ett säsongslångt lån. Är det en bra idé?

Lee Sernehov: Får han mycket speltid i Crystal Palace är det bra, får han inte det kunde han lika bra varit kvar och fått spela med jämna mellanrum när ordinarie backar behöver vila eller är borta av annan anledning

Marcus Beijar: Givetvis är det en bra idé om han inte kan garanteras minuter i United. I den bästa av världar borde han givetvis ha varit kvar, men det gynnar ingen att han sitter på läktaren och matchar i de inhemska cuperna.

Johannes Johansson: Tycker det är bra! Tycker att han borde blivit utlånad redan förra säsongen, men det blev han inte. Nu får han förhoppningsvis rikligt med speltid i ett relativt okej Premier League-lag, vilket kommer gynna hans utveckling.

Mikael Krekula: Jag tycker det var rätt att låna ut honom. Han tar inte en ordinarie plats just nu i United och detta är en spelare som verkligen behöver spela mycket för att mogna. Om Crystal Palace är en bra klubb för det vet jag väl inte riktigt, men klubben tränas ju av Frank de Boer som ju är landsman med TFM och som uppenbarligen har koll på honom. Så det borde bli bra.

Björn Appelgren: Ja. Han kommer få spela och vara redo för mer spel i United nästa säsong. Tror på honom.

Gustav Brinck-Larsen: Förmodligen bra, även om jag gärna hade haft honom som förste backup till Valencia. Men han bör få en säsong med många PL-matcher, vilket ju enbart är positivt för hans utveckling.

Kent Yxell: Bra om han får spela hela tiden men tycker ändå han kunde vikarierat för Valencia då och då på en permanent basis så att säga och utvecklats hemma…

David Sundgren: Hade gärna sett honom kvar då jag gillar honom skarpt, men ett lån med regelbunden speltid är väldigt bra. Bra att han lånas ut till en PL-klubb och inte till Championship, tror Frank de Boer kommer matcha honom regelbundet och nästa säsong kan han han nog aspirera på mer speltid hos oss.

Mikael Österdahl: Jag hade absolut föredragit att han hade varit kvar i United och fått starta runt 20 matcher (eller mer) under säsongen. Det verkar dock inte vara Mourinhos önskan. Får han chansen att vara ordinarie i Palace bör han återvända som en bättre spelare.

Embed from Getty Images

Har Fosu-Mensah en framtid som a-lagsspelare i United?

Lee Sernehov: Jag tror och hoppas det, bra fysik, bra fart kan även slå bra inlägg, Valencia har tyvärr inte många säsonger kvar

Marcus Beijar: På lång sikt, nej.

Johannes Johansson: Gör han en lovande säsong i Palace så har han absolut det! Blir det en misslyckad säsong blir det förmodligen tuffare. Potentialen har han hur som helst.

Mikael Krekula: Ja, definitivt. Han har såpass mycket talang i sig, nu gäller det bara för honom att få spela så mycket som möjligt och få mogna, få lära sig av sina misstag som han kommer göra defensivt.

Björn Appelgren: Ja. Han är tillräckligt bra redan nu egentligen.

Gustav Brinck-Larsen: Kanske som truppspelare, men jag tror inte Mourinho ser honom som en framtida startspelare. Å andra sidan, han är ung – en bra säsong i Crystal Palace så kan han vara rejält mycket bättre nästa år.

Kent Yxell: Yes, om han verkligen tar chansen nu när han är på utlån! Blir det som till exempel CBJ så blir det istället en negativ effekt av att vara utlånad.

David Sundgren: Förhoppningsvis, tycker han har många bra egenskaper – stark, brytningssäker och rätt snabb – så om utvecklingen inte stannar upp ser jag absolut potential i honom.

Mikael Österdahl: Självklart! Jag är övertygad om att han är redo redan nu!

Efter en bortkastad säsong i Wolves ska Cameron Borthwick-Jackson nu spela för Leeds på lån. Det kan väl inte gärna gå sämre?

Lee Sernehov: Hoppas han får spela mycket, så han kan utvecklas det sista som behövs för att ta en plats i United. Tror det hänger på Jones och Smalling, övertygar dom José denna säsongen så tror jag det är bättre för CBJ att söka sig vidare.

Marcus Beijar: Nej, det kan det väl knappast. Att spela för en klubb som Leeds är ju kanske inte det mest positiva, men får han speltid under Thomas Christiansen så må det vara hänt. Mer naturligt att han går än att Fosu-Mensah gör det.

Johannes Johansson: Nej, det kan det inte. Eller, äsch, bara grabben får spela lite fotboll efter den miserabla fjolårssäsongen. Han måste som sagt få speltid och det får han förmodligen i Leeds.

Mikael Krekula: Nej det kan nog inte gå sämre. Och endast hans start i klubben visar på att det definitivt kommer gå bättre. Jag kan nog ändå tycka att han borde spelat för United, det finns definitivt en lucka där när Shaw går skadad och inte heller direkt har presterat. Det CBJ visade under LvG var bra, stundtals riktigt bra.

Björn Appelgren: CBJ kommer kanske få spela i Leeds, men han kommer aldrig ta en ordinarie plats i United.

Gustav Brinck-Larsen: Nej det kan det inte. Helt rätt att gå på lån (i och för sig kunde man ju sålt…), det är upp till honom att visa att han har huvudet med sig nu. Han måste bli ordinarie och en nyckelspelare för Leeds.

Kent Yxell: Han gjorde ingen glad där och kul om han kanske lyckas i Leeds hmm (bättre att han gått till tvättmedelsklubben Ajax), så vi kan sälja honom och få något för honom. För har man varit i Leeds kan man ju inte komma tillbaka till riktiga UNITED (om man inte heter C_ _ _ _ _A)!

David Sundgren: Ingen järnkoll på Leeds, men han kan ju knappast spela mindre än förra säsongen. Förhoppningsvis får han en nytändning denna säsong, det var onekligen ett steg tillbaka i Wolves ifjol. Tycker det är rätt att låna ut honom.

Mikael Österdahl: Trots att Leeds är Leeds så har det historiskt visat sig vara en väldigt bra grogrund för framtida Unitedspelare. Jordan, McQueen, Irwin, Cantona, Ferdinand… Kan nog bli bra det här!

Embed from Getty Images

Har Borthwick-Jackson någon framtid i United?

Lee Sernehov: Tror inte det Bailly och VNL är unga och Jones, Smalling och Rojo är lite äldre så det lär ta flera år innan han tar deras plats.

Marcus Beijar: Nej.

Johannes Johansson: Nej, det har han inte. Tycker han är alldeles för begränsad som fotbollsspelare. Tycker en sådan spelare som Mitchell, redan nu, är klasser bättre som vänsterback. I alla fall för ett United som behöver offensiva ytterbackar.

Mikael Krekula: Jag hoppas verkligen det. Mourinho har ju inte haft honom i sina planer men ett bra lån i Leeds så ska han förhoppningsvis kunna komma tillbaka som en ännu bättre spelare. Som sagt, det han visade under LvG var riktigt bra så han borde konkurrera om en plats i truppen på en svag position i klubben.

Björn Appelgren: Nej.

Gustav Brinck-Larsen: Nej. Han är inte tillräckligt bra.

Kent Yxell: Nej, han har inte vad som krävs, sorry, men en bra karriär i Championship kan ha få…

David Sundgren: Som det ser ut är Shaw ett frågetecken, Rojo fortfarande skadad och avsevärt bättre centralt men tveksamt om han är bra nog att vara en ordinarie ytterback hos oss, tycker också att Mitchell är mer spännande och har mer spetsegenskaper än CBJ så är tveksamt om han återvänder efter lånet, möjligen som backup…

Mikael Österdahl: Jag tror inte det, mest för att Mourinho inte verkar tro på honom. Men har sett honom lira ungefär en timme över ett par matcher nu under säsongsinledningen. Där har han uträttat mer positivt än vad Blind och Darmian kommer att göra tillsammans under den här säsongen.

Res med oss till Manchester!