Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inte svårt att bänka Martial; bra utbildning för Rashford; cuplottning mitt i natten

Anthony Martial har inlett säsongen med två mål och en assist trots att hans speltid har begränsats till ett par korta inhopp. Ska vi tro på José Mourinho så får Martial ändå finna sig i att fortsätta som inhoppare. Managern menar annars att Marcus Rashford måste lära sig att hantera behandlingen han fick av motståndet i lördags.

I andra nyheter noterar vi att ligacupens tredje omgång ska lottas mitt i natten.

Inga problem att bänka Martial

Så, José Mourinho, är det svårt att hålla Anthony Martial utanför startelvan?

”Nej! Nej, nej, nej, nej.

”Vi använder honom bra och han kommer med rätt attityd. Vi hade samtal om hans framtid här. Och jag tycker att han länkar bra med Paul, Romelu. Han kommer, han växer i självförtroende. Två perioder på 20 minuter, två mål, bra för hans självförtroende.”

Så ni har diskuterat framtiden? ”Ja. Givetvis vill han spela, givetvis vill han starta och bli uttagen till landslaget. Det är bra. För mig är det enkelt, jag kan inte spela Champions League, Premier League, cuperna med elva spelare. Jag behöver truppen.

”Han jobbar bra. Kanske är det den fransktalande gruppen vi har. Fellaini, Paul, Lukaku, det är en grupp där han är integrerad. De höjer hans humör. Hans professionella nivå förbättras. Han jobbar mycket hårdare. Vi har stora förhoppningar på honom. Han måste vara glad nu, han kan bara bli bättre.”

Rashford måste lära sig att njuta av det

Marcus Rashford blev i lördags utbuad av publiken i Swansea. Det är något som anfallaren lär få stå ut med i framtiden.

”Jag tycker att han måste lära sig att njuta av det. Om han var en dålig spelare skulle ingen försöka provocera honom. De ser snabbheten, faran,” sa José Mourinho i lördags (videon ovan).

”Ärligt talat, om han hade börjat på bänken och kommit in den sista kvarten tror jag att han hade gjort samma som de andra gjorde.

”Han är en engelsk kille, ung kille, spelar för deras landslag… Åh! Jag är ledsen! De är walesare. Okej. Okej, okej. Okej, okej, okej.”

Ligacuplottning mitt i natten

Torsdag klockan 05.15 ska ligacupens tredje omgång lottas. Den tredje omgången är den omgång då de sju lagen som spelar europeisk fotboll – däribland Manchester United – går in i cupen.

Den här gången ska cupen lottas i Kina, detta då cupen numer sponsras av ett thailändskt företag. De tidigare omgångarna har också lottats i Asien och har vållat diverse problem. I den första omgången förekom Charlton två gånger och då den andra omgången lottades var det oklart vilka lag som var hemma och borta, rapporterar BBC.

Att cupen ska lottas då de flesta i England sover blev omedelbart kritiserat.

Vi återkommer givetvis med lottningen på torsdag morgon. Men ja, inte omedelbart efter lottningen.

Det är inte bara ligacupen som ska lottas på torsdag. På betydligt vänligare tid, klockan 18.00*, ska gruppspelet i Champions League lottas.

Manchester United är i seedningsgrupp två, vilket betyder att United inte kan lottas mot Barcelona, Atlético Madrid, PSG, Dortmund, Sevilla och Porto, samt de engelska lagen i lottningen (ja, i teorin kan Sevilla misslyckas med att kvalificera sig, men det bortser vi från).

* Ja, i sann Uefaanda drar väl själva lottningen igång några timmar (ja, i alla fall en kvart eller en halvtimme) senare, när diverse strunt har avklarats.