Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: United mot Burton i Ligacupen

Under natten lottades den tredje rundan av Ligacupen. Den del av turneringen där Manchester United kliver in i den. United lottades i sin tur mot Championship-laget Burton Albion.

En dag full av spännande lottningar för Manchester Uniteds del inleddes tidigt i ottan med att Ligacupens tredje runda lottades. Varför lottades den så orimligt tidigt kanske ni undrar? Det var nämligen så att själva tillställningen ägde rum i Peking, Kina. Allt för att skapa globalt intresse uppenbarligen.

Hur som helst lottades Manchester United mot Burton Albion i det som numer döpts om till Carabao Cup (thailändsk sponsor). Den tredje rundan är tänkt att spelas den 18 september, men eftersom United möter Everton den 17:e så förväntas matchen mot Burton istället spelas den 20:e. Hur som helst blir det Championship-laget som får packa sina väskor och bege sig till Old Trafford, då United lottades som hemmlag.

Embed from Getty Images

Senast Manchester United mötte Burton var i FA-cupens tredje runda 2006. Då slutade första matchen 0-0 borta på Pirelli Stadium. Returen på Old Trafford fick sedan ett helt annat utfall där United mosade det dåvarande Conference-laget med 5-0. Louis Saha, Kieran Richardson och Ryan Giggs gjorde varsina mål medan Guiseppe Rossi prickade in två.

Manchester United är som ni vet regerande mästare och har helt enkelt en titel att försvara. Klarar vi återupprepa bedriften denna säsong?

Lottningen i sin helhet

West Bromwich Albion – Manchester City
Everton – Sunderland
Leicester City – Liverpool
Manchester United – Burton Albion
Brentford – Norwich City
Wolverhampton Wanderers – Bristol Rovers
Burnley – Leeds United
Arsenal – Doncaster Rovers
Bristol City – Stoke City
Reading – Swansea City
Aston Villa – Middlesbrough
Chelsea – Nottingham Forest
West Ham United – Bolton Wanderers
Crystal Palace – Huddersfield Town
Tottenham Hotspur – Barnsley eller Derby County
Bournemouth – Brighton and Hove Albion