Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens inför Leicester; Pogba årets spelare; Zlatan har uppgraderat sitt nummer

José Mourinho höll idag presskonferens inför lördagens match mellan Manchester United och Leicester City. I andra nyheter har Paul Pogba prisats som bästa spelare i Europa League och så följer vi upp Zlatan Ibrahimovics återkomst till United.

Dessutom har det nu bekräftats att ligacupmatchen mot Burton Albion ska spelas onsdagen den 20 september.

Vidare diverse rapporter om landslagsuttagna Unitedspelare och en del annat.

Mourinhos presskonferens

Skadeläget: I en intervju med MUTV säger Mourinho att Ashley Young är den som är närmast att göra comeback. “Young kommer tillbaka tidigare än Luke. Vi behöver vår trupp, vi behöver allihop. Men det är ingen stress med Rojo.” Mourinho antyder igen att Rojo kan vara tillbaka i december.

Mourinho pratade också på en presskonferens.

Om Mkhitaryan: “Han förstår mig. Och, för att vara ärlig, jag förstår honom. Om han i början på [förra] säsongen hade förstått mig hade han startat bättre. Men å andra sidan, om jag hade förstått honom bättre, hade jag antagligen hjälpt honom snabbare.

“Vi har spenderat tid tillsammans. Jag känner honom bra, han känner mig bra. Den andra delen av säsongen var bra för honom. Jag tror med hans talang att den här säsongen blir ännu bättre.”

Om Martial: “Jag tycker igen [att vi förstår varandra] bättre. Jag är fortfarande… och det kan jag inte förändra. Jag tycker att när du har en viss talang kan du inte kasta bort den. När du har välsignats med en viss talang måste du uppfylla den talangen, du måste utforska den talangen. Du kan inte vara nöjd med att bara visar glimtar av talang. Det kommer jag inte att förändra.

“Jag vill ha mer och mer och mer från honom. För han har alla kvaliteter för det. Men jag tror att han förstår mig bättre också. Den personliga relationen är bra. Anthony, jag hoppas att han kommer att vara bättre den här säsongen.”

Om Leicester: “De är samma lag som de var för två säsonger sen. […] De är tillbaka till sin normalitet. Kommer de att bli mästare igen? Ärligt talat tror jag inte det. För det finns många lag, jag tror inte att alla de kommer att misslyckas. De är samma lag, de spelar likadant. De förlorade mot Arsenal men kunde ha vunnit, de vann bekvämt hemma [mot Brighton].

“De är tillbaka på sin normala nivå och det betyder en väldigt svår match för oss imorgon.”

Om Champions League-lottningen: “Jag tycker att när du tänker på att kvalificera dig är det bättre att ha två topplag och två sämre lag, så att du vet före första matchen att du går vidare.

“I en sån här sorts grupp – gruppen med Porto, Monaco, Leipzig, Besiktas är likadan – är det en grupp där alla kan vinna, där alla kan förlora. Du kommer inte att se 4-0, 5-0, som du ser i andra grupper. Du kommer inte att se 13-14-15 poäng på ett lag och noll poäng på ett annat. Tittar du på Uniteds historia så förlorade United mot Basel. United kunde inte vinna mot Benfica över två matcher. Även mot CSKA Moskva var det oavgjort senast. Jag känner till lagen. Det kommer inte att bli enkelt.”

Om att Wayne Rooney slutar i landslaget: “Jag förstår hans anledningar. […] När han slutar förstår du hur många matcher han har spelat, hur många mål han har gjort. Många grattis för hans prestationer med lejonen.”

Sedan tyckte en journalist att det var lämpligt att kasta bort den sista frågan på att snacka om boxning. Sådan fullständig idioti!

Mourinho pratade, givetvis, också om Zlatan. Det tar vi allra sist i det här nyhetssvepet.

En onsdag i ligacupen

Uniteds hemmamatch mot Burton Albion i ligacupen kommer att spelas onsdagen den 20 september med avspark 21.00. Matchen visas, förstås, på teve i England. Det bör betyda att den även kommer att visas på teve i Sverige.

Förhoppningsvis får vi se spelare som Axel Tuanzebe, Andreas Pereira och Victor Lindelöf i startelvan.

Uppdaterat med korrekt information (ligacupen påstod först att matchen skulle börja 20.45 men det är alltså 21.00 som gäller).

Pogba årets spelare i Europa League

Här i Muss-borgen var vi inte överdrivet intresserade av dagens Europa League-lottning. Personligen menar jag att turneringen bara existerar de gånger som Manchester United deltar (ja, finalförluster för Liverpool kan också accepteras). Under lottingen passade Uefa på att dela ut pris till bästa spelare i turneringen förra säsongen.

Att Manchester United kammade hem titeln har väl de flesta koll på. Det var också total Uniteddominans när turneringens bästa spelare skulle utses. Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan och Paul Pogba var nominerade. Det blev till slut Pogba som stack hem med segern.

Pogba var tidigare i veckan frontfigur när Uefa lanserade kampanjen Equal Game.

En annan Unitedspelare som tog socialt ansvar i veckan var Antonio Valencia.

Diverse Unitedspelare på landslagsuppdrag

England: Phil Jones, Jesse Lingard, Marcus Rashford och Chris Smalling fick alla plats i Englands landslag inför det stundande VM-kvalet.

Belgien: United har givetvis två representanter i den belgiska truppen. Det är Marouane Fellaini och Romelu Lukaku.

De Gea: David de Gea är ensam Unitedspelare i den spanska truppen. Avgörande match mot Italien väntar. Ander Herrera och Juan Mata är alltså utanför truppen.

Blind: Daley Blind är givetvis med i Hollands trupp. Vi noterar också att Robin van Persie är tillbaka i truppen.

Pogba: Paul Pogba är ensam Unitedspelare i den franska truppen. Ingen plats för Anthony Martial, således.

Henderson: Dean Henderson är en av målvakterna i Englands U21-trupp. Obegripligt nog ingen landslagschans för Axel Tuanzebe.

Fosu-Mensah: Henderson får tampas med Timothy Fosu-Mensah, som är med i Hollands U21-trupp.

Pereira: Joel Pereira är med i Portugals U21-landslag. När den äldre generationen har lämnat bör det vara tid för Pereira att ta över som förstemålvakt.

Burkart: Anfallaren Nishan Burkart ska vara med i Schweiz U19.

O’Connor: Försvararen Lee O’Connor ska på uppdrag med Irlands U19.

En fullständig översikt kommer i landslagskollen i början på nästa vecka.

Uefa tänker till

Lottningen för Champions League såg till att Manchester United och Liverpool ska resa till Moskva samtidigt. Därefter ska CSKA och Spartak resa till England samtidigt. Men det blir nog inga problem…

Nytt i juniorlaget

Den belgiska anfallaren Largie Ramazani, född i februari 2001, har nu fått de tillstånd som krävs för att få spela för Manchester United. Han har adderats till juniortruppen på Uniteds hemsida.

Ramazani drar i nästa vecka på landslagsuppdrag med Belgiens U17.

Ungdomslagen i aktion ikväll

Månne får Ramazani göra debut ikväll, då juniorlaget har hemmamatch mot Stoke. Även reserverna har match ikväll, mot Tottenham på bortaplan.

Reservmatchen visas på MUTV och även på Viaplay med avspark 20.00. Kanske får vi se Luke Shaw och Ashley Young ikväll också.

Ingen Perisic

Det är nu 99 procent klart att Ivan Perisic inte kommer att gå till Manchester United.

Med andra ord: DET FINNS FORTFARANDE EN CHANS!

Zlatan: Jag lämnade inte, jag har bara uppgraderat mitt nummer

Igår stod det klart att Zlatan Ibrahimovic kommer att spela för Manchester United den här säsongen också. I samband med det gav han en lång intervju i MUTV (kan ses on demand om du har en prenumeration). Ett längre sammandrag i textform finns på Uniteds hemsida.

Tröjnummer: “Saken är den att jag aldrig lämnade. Jag har bara uppgraderat mitt nummer!”

Om att komma tillbaka: “Det var en del av min plan att stanna i United. Jag hade ett litet uppehåll för en liten skada. […] Jag är motiverad. […] Och när jag gör mitt mål, det kommer att vara ögonblicket jag njuter av mest. […] Jag känner mig bra. […] Det här är en ny utmaning, givetvis, men jag är stark mentalt. […] När jag kommer tillbaka kommer jag att vara bättre än någonsin. Jag kommer inte tillbaka för att jag är den jag är, jag kommer tillbaka för att vara en bättre version av den gamla. Föreställ er hur det det kommer att bli!”

Om laget: “Jag tycker att laget är starkare än förra säsongen. […] Målet är samma som förra säsongen, vi satsar på varje titel vi spelar för. […] Jag kommer tillbaka för att avsluta det jag startade!”

José Mourinho pratade om Zlatan på dagens presskonferens.

“Han kommer inte vara redo för gruppspelet i Champions League. Jag tror inte att det finns någon chans för det,” säger managern. Han är dock noga med att inte stänga alla dörrar.

“Har vi utrymme för att ha honom på Champions League-listan? Ja, det har vi. Så vi behöver inte utelämna någon spelare. Jag tänker inte på att Zlatan ska spela någonting i gruppspelet. Förhoppningsvis kan han spela under slutspelsfasen. Men för det behöver vi sluta topp 2.”

När är han tillbaka? “Jag vill inte fundera på det. Jag har inte frågat. Jag har inte pratat med honom om det, jag har inte pratat med läkarna om det. Jag tror bara att han blir en extra man för oss under andra delen av säsongen. När jag säger andra delen av säsongen, normalt säger vi januari, efter jul. Men jag har ingen aning alls. Jag tycker att det rätta sättet är att inte fundera på det. Låt honom göra sitt arbete steg för steg och komma tillbaka när han är redo.”

Hur kommer han att vara när han är tillbaka? “Jag visste det. Jag visste att min presskonferens skulle handla om det. Det är tredje frågan och den tredje frågan om en spelare som inte kan spela imorgon och som inte kan spela nästa vecka, nästa månad.

“Jag vill inte spendera min presskonferens på att prata om en spelare som… jag är väldigt glad att han är med oss. Det visar två saker för mig, det visar spelarens dimension och det visar klubbens dimension. Det visar spelarens dimension för det hade varit enkelt för honom att säga att det räcker. Stor skada, hej då. Han gör inte det. Han vill spela fotboll på den högsta nivån.

“Det visar klubbens dimension. En klubb som Manchester United måste visa hur stor den är i detaljer. Och det är en stor detalj. En spelare som blir skada med en Manchester United-tröja, som kämpar för Manchester United. Klubben måste vara där för honom. Jag är väldigt nöjd med båda.”

Lyssnar vi på Mourinho så är det alltså uteslutet att Zlatan ska kunna göra comeback redan i oktober. Men managern säger ju också att han inte vet…