Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones har problem; Pereira går till Valencia som använder vänstern; 8-2=6

Mittbacksparet Eric Bailly och Phil Jones har imponerat stort under säsongsinledningen. När det gäller Jones finns dock alltid en skadeoro och José Mourinho bekräftar att Jones även nu har problem.

I andra nyheter så ska Andreas Pereira vara klar för Valencia på lån medan Antonio Valencia har kommit på att han kan använda vänsterfoten. Och så är det sex år sedan 8-2.

Mourinho: Jones har problem med foten

Två frågor på presskonferensen efter 2-0-segern mot Leicester sparades till måndagstidningarna.

Kan Phil Jones vara en klippa bredvid Eric Bailly i mittförsvaret? ”[Jones] är potentiellt en väldigt bra spelare. Han är fortfarande ung. Han är fortfarande i en ålder där han lär sig. Men i år och år och år har han varit skadedrabbad. Och han har ett problem nu. Han klagar på ett vristproblem. Så det är en sån spelare som vi alltid måste ha i våra händer med mycket medvetenhet från den medicinska avdelningen, från fystränaren, från mina assistenter, i gymmet, alltid i arbete med att förhindra skador och i arbete med återhämtning.

”Om vi lyckas hålla honom fri från skador är han potentiellt allting jag gillar i en mittback.”

Skadeproblem till trots kunde Jones igår rapportera på den engelska landslagssamlingen.

Om Bailly, Smalling, Lindelöf: ”Eric [Bailly] spelar väldigt bra. Jag måste säga att Smalling är i väldigt bra skick och jag måste också säga att Victor förbättrar sig varje dag. Som ni vet, mot Basel är Jones och Eric avstängda. Mot Basel spelar vi Victor och Smalling. Inga problem alls. Truppen är bra och mentaliteten hos spelarna är bra.”

Hur behåller ni intensiteten i spelet? ”Om jag har en vecka att förbereda inför en match är mitt lag alltid väldigt bra. För du har tid att organisera en veckas arbete och gå igenom varje del i matchen. När börjar spela varannan dag, var tredje dag är det mer baserat på vad du bygger under försäsongen och vad du bygger under de här veckorna.

”Nu har vi inga fler rena veckor. Nu har vi en match mitt i veckan varje vecka, tills vi är utslagna i en av cuperna. Så nu speglar mitt lag det arbete vi gör under rena veckor, där vi kan träna fem dagar och gå igen varje del i matchplanen.”

Andreas Pereira till Valencia på lån

Andreas Pereira ska vara klar för Valencia på ett säsongslångt lån. Det ska Valencia ha bekräftat för spansk radio enligt Sid Lowe.

Jag hittar inget nytt på webben Radio Valencia rapporterade för en vecka sedan att övergången var nära. Radio Valencia är en del av Ser, vilket väl slarvigt kan sägas vara den spanska motsvarigheten till Sveriges Radio.

Om eller när övergången blir officiell återkommer vi förstås. Definitivt besked åt endera hållet får vi under veckan, transferfönstret bommar ju igen på torsdag.

Vänsterfotad Valencia

”Det finns alltid någonting att förbättra och den här säsongen ska jag försöka vara bättre med min vänsterfot,” säger Antonio Valencia till Uniteds officiella magasin Inside United.

”Jag ska skjuta mer, försöka göra mer med den och jag hoppas att jag det här året kan uppnå det här. Totalt önskar jag bara att bli bättre och om gud tillåter det kommer saker att gå rätt för mig och för laget.”

Valencia har uppskattningsvis spelat fotboll i ungefär 25 år. Men bättre sent än aldrig… eller nåt.

Sex år sedan 8-2

För sex år sedan idag spelade Manchester United mot Arsenal på Old Trafford. Eller ”8-2=6 years ago today…” som United uttrycker det.

Glöm inte att påminna dina Arsenalkompisar om detta! De kan behöva lite upplyftande nyheter i dessa tider…