Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Liveblogg: Transfer Deadline Day 2017

11:28

Välkommen! till denna liveblogg där vi följer utvecklingen under transfer deadline day. I tillägg bjuder vi även på allmän Unitedrapportering, där det primärt torde röra sig om landslagsnotiser.

Unitedaktivitet på deadline day:

Icke transferrelaterat:

Mikael Österdahl | 00:43 Tack och godnatt

Så har transferfönstret stängt. Fortfarande kan det rulla in enstaka värvningar här och var. På Unitedfronten är det helt dött och av allt att döma blev Matthew Willock på lån till Utrecht den enda affären på deadline day.

Lite märkligt att det inte blev ytterligare någon ungdomsspelare som gick på lån, kan jag tycka. Nu händer det emellertid relativt regelbundet att det ramlar in någon oväntad affär väldigt sent, så vi får väl se…

Davide Zappacosta, en italiensk ytterback, lämnar Torino för Chelsea. Huruvida Londonklubben också lyckas lösa Daniel Drinkwater från Leicester är fortfarande oklart. Ross Barkley fick de hur som helst inte.

Fernando Llorente lämnar Swansea för Tottenham. Ändå kan Tottenham näppeligen vara nöjda med sitt fönster.

Wilfried Bony ersätter Llorente i Swansea.

Luke Steele: Den förre Unitedmålvakten Luke Steele återvänder till England efter några år i Grekland. Steele är klar för Bristol City.

Tim Krul går till Brighton på lån.

Aleksandar Dragovic går till Leicester på lån.

Det kan fortfarande ske en eller annan övergång. Jonny Evans kommer av allt att döma emellertid inte byta klubb, varken för Arsenal eller Manchester city. Skönt!

Och med det stänger vi den här livebloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 23:27 Barkley nobbar Chelsea

Så börjar vi lite fart på deadline day. Everton och Chelsea kom överens om en övergångssumma för Ross Barkley och spelaren reste till Everton för att läkarundersökas. En stund senare meddelade Barkley att han inte vill gå till Chelsea.

”Han kan inte leva i Liverpool resten av livet,” säger den alltid korkade Paul Merson i Sky Sports studio. Merson spekulerar i att Barkley skulle ha blivit nervös inför en flytt till stora London.

Mikael Österdahl | 23:11 Transferfönstrets sista timme

Fortfarande väldigt tyst runt Manchester United. Att det ska ramla in något nyförvärv är förstås uteslutet men det kan fortfarande tänkas att en eller två ungdomsspelare försvinner på lån. Det kommer emellertid inte att röra sig om någon etablerad spelare.

Transferfönstret stänger om knappa timmen och fortfarande tror media att det ska ramla in ett antal affärer.

Nikola Vlasic har värvats till Everton från Hajduk Split. Fortfarande tonåring har Vlasic en landskamp för Kroatien på meritlistan, så jag antar att han går in i a-lagstruppen.

Molla Wagué har signerat för Watford på lån från Udinese. Han är mittback och 26 år gammal. Född i Frankrike men landslagsman för Mali.

Ezequiel Schelotto är klar för Brighton. Den argentinska yttern (som 2012 fick göra en landskamp för Italien) kommer närmast från Sporting Lissabon.

Mikael Österdahl | 22:55 Hattrick av Lukaku

Romelu Lukaku slog till med hattrick när Belgien skojade friskt med Gibraltar på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 9-0, så det är svårt att hävda att Lukakus insats var sådär överdrivet avgörande. Han satte 3-0 och 4-0 i den första halvleken och fick i den andra halvleken avsluta målskyttet på straff. Därmed gjorde Lukaku sitt första hattrick som landslagsspelare.

Belgien har nu ett ben i VM och VM-platsen kan säkras med en seger mot Grekland på söndag.

Paul Pogba styrde på mittfältet när Frankrike körde över Holland med 4-0. Frankrike tog därmed grepp om Grupp A och lär relativt bekvämt kunna säkra VM-platsen under avslutningen.

Timothy Fosu-Mensah spelade hela matchen i sin landslagsdebut. Trots den förnedrande förlusten kommer Fosu-Mensah undan med gott betyg. Enligt statistiksidan Whoscored.com var han näst i laget.

https://twitter.com/FTalentScout/status/903356746080673792

Daley Blind spelade också hela matchen och är ensam holländare att lämna planen med bättre betyg än Fosu-Mensah.

Victor Lindelöf var fjärde Unitedspelare att göra 90 VM-kval-minuter ikväll. Det var dock 90 tunga minuter, då Sverige åkte på en 3-2-förlust i Bulgarien. Därmed kan Sverige nog ge upp drömmen om att vinna gruppen.

Nishan Burkart kom in efter 77 minuter när Schweiz U19 spelade 0-0 mot Tyskland i en träningsmatch.

Mikael Österdahl | 19:48 Fosu-Mensah startar!

Dagens största fotbollsnyhet levereras från Frankrike, där det meddelas att Timothy Fosu-Mensah gör a-landslagsdebut. Fosu-Mensah startar för Holland som högerback i VM-kvalet borta mot Frankrike.

Daley Blind startar som vänsterback och Paul Pogba tar givetvis en mittfältsplats i Frankrike.

I samma grupp får Victor Lindelöf chansen som mittback i Sveriges bortamatch mot Bulgarien.

I grupp H spelar Romelu Lukaku och tio ointressanta belgare mot Gibraltar.

Mikael Österdahl | 19:38 Mbappé klar för PSG

Och medan jag skriver att Kylian Mbappés övergång till PSG har problem så passar Monaco och PSG på att annonsera att det är klart.

Mbappé signerar för PSG på lån med en köpoption. Eller som det också kallas: ett sätt att gå runt reglerna. Vi får väl se vad Uefa svarar med när PSG:s finanser ska granskas.

Mikael Österdahl | 19:34 De får inte sin man

Alexis Sánchez är en spelare som jag tycker att Manchester United borde ha värvat. Såvitt jag förstår var det aldrig aktuellt. Däremot var det väldigt nära att chilenaren skulle gå till Manchester city. Den övergången tycks emellertid inte bli av.

Vad det verkar så sa Arsenal till city efter månaders tystnad: ”Okej, ni får Sánchez. Men bara om vi får Thomas Lemar från Monaco.” Arsenal gick sedan till Monaco med en blank check och den franska klubben (som inte är från Frankrike) fyllde i ”lite mer än vad Manchester United betalade för Paul Pogba”.

Done och done. Kruxet? Ingen hade frågat Lemar vad han ville.

Men det är ju några timmar kvar, så saker kan ju hända än. En sak som ännu inte har hänt är Coutinhos övergång till Barcelona. Där har den spanska klubben dock tills imorgon på sig att få igenom övergången. Men det kan ju tänkas hänga på att Liverpool får in en ersättare.

Förhoppningsvis tvingas Coutinho vara kvar i Liverpool och så får vi en lång säsong där han tjurar och bråkar med allt och alla. Skulle inte alls vara tråkigt, faktiskt.

En annan övergång som har problem är Kylian Mbappés flytt till PSG. Där ska klubbarna och spelaren vara överens men Uefa är inte lika säkra. Förmodligen för att klubbar som Barcelona och Bayern München argt knackar på Uefas dörr och kräver att PSG ska stoppas.

En övergång som faktiskt har genomförts är Marvin Zeegelaar till Watford. Här snackar vi en holländsk vänsterspringare, vilket jag vet då jag alldeles precis har spenderat 15 sekunder på att googla hans namn.

Mikael Österdahl | 18:14 Klart för Uefa Youth League

Inga värvningar men Manchester United har presenterat sitt spelschema för Uefa Youth League, vilket ju nästan (det vill säga inte alls) samma sak. Gruppspelet i Uefa Youth League speglar gruppspelet i Champions League och Uniteds sex matcher spelas på samma dagar som a-laget spelar. Bortamatchen mot CSKA Moskva sparkar igång 13.00 svensk tid medan övriga matcher har avspark 16.00.

Spelschemat för juniorlaget hittar ni här.

Youth League är en U19-turnering men tre U20-spelare får registreras. Gruppvinnaren går till åttondelsfinal medan grupptvåan får spela playoff mot ett lag från mästarspåret.

När vi snackar ungdomar så kan det vara värt att notera att Manchester city tappar sin supertalang Jadon Sancho till Borussia Dortmund.

Mikael Österdahl | 17:16 Bekräftade övergångar hos andra klubbar

Medan Manchester United sitter med nio poäng och 10-0 i målskillnad försöker de andra klubbarna desperat komma ikapp. De gör det genom att slänga pengar i olika riktningar för att se vad som fastnar.

Renato Sanches: Den största övergången hittills är ett lån. Renato Sanches lämnar Bayern München för Swansea.

Nahki Wells lämnar Huddersfield för Burnley på en permanent övergång. Jag kan tvärsäkert slå fast att jag inte har en susning om det är bra eller dåligt för någon av de inblandade.

Alex Oxlade-Chamberlain lämnar Arsenal för Liverpool. Måhända firar de med champagne i Liverpool men jag tar det med en axelryckning, vilket även borde vara Arsenalfansens reaktion. Men de är ju Arsenalfans och reagerar ofta lite mer dramatiskt än de borde…

Divock Origi lämnar Liverpool för Wolfsburg på lån. I en högst ovetenskaplig rankning placerar jag Wolfsburg som den femte tråkigaste staden i världen. Så ett stort grattis till Origi, som verkligen byter upp sig!

Serge Aurier lämnar PSG för Tottenham. Jag förmodar att han inte längre är förbjuden att besöka England, annars är det minst sagt en märklig värvning.

Juan Foyth: På tal om Tottenham så passade de redan igår på att värva. Före deadline day? Fusk! Juan Foyth anslöt från Estudiantes. Danny Rose googlar och jag får inte riktigt klart för mig om tanken är att Foyth ska tillhöra a-lagstruppen eller inte.

Nani har nu skrivit på för Lazio. Det rör sig om ett säsongslångt lån med en köpoption och inte en direkt permanent övergång som tidigare meddelats.

Mikael Österdahl | 16:02 Smått och gott

Det engelska transferfönstret slås igen med dunder och brak vid midnatt svensk tid. I samma stund är det slutvärvat för de engelska klubbarna (vissa undantag finns, framför allt får klubbarna tid på sig att slutföra övergångar som har påbörjats). Fortfarande finns emellertid möjligheten att sälja spelare. Till exempel stänger transferfönstret i Spanien först imorgon.

Med andra ord: Barcelona har gott om tid på sig att rädda Philippe Coutinho från misären i Liverpool.

På tal om fönster förresten. Den sexistiska kommentatorn Richard Keys påpekar att transferfönstret minsann inte slås igen idag. Det stängs bara, påpekar han.

För att undvika eventuella missförstånd vill vi här i Muss-borgen påpeka att transferfönstret faktiskt inte är ett fysiskt fönster. Och att Richard Keys är oerhört korkad.

Eftersom det bara tycks röra sig spelare mellan ointressanta klubbar idag så har Neil Custis hittat på att José Mourinho har bestämt sig för att försöka värva Willian från Chelsea.

En som jag under alla omständigheter vågar lova inte kommer flytta till Manchester United idag är Arsène Wenger. Enligt Martin Edwards var det emellertid högst aktuellt att Wenger skulle ersätta Sir Alex Ferguson i United 2001.

Det säger Edwards i en läsvärd intervju med Andy Mitten. Men vad vet väl Edwards om det… jo, han var ju Fergusons boss.

Att det som inte är Manchester United är ointressant vet även Premier League. Ligan vet också att United sannolikt inte kommer agera på marknaden idag. Därmed gäller det att hitta andra sätt att prata om klubben. Ett sådant sätt är att välja ett Manchester United-mål som dagens mål.

Det var i december 2006 som Paul Scholes slog till mot Aston Villa, med ett mål som nästan var lika vackert som Eric Baillys mål mot Swansea.

Mikael Österdahl | 14:30 Landslagsnyheter

Även om Marouane Fellaini står över så kan vi räkna med att få se ett gäng Unitedspelare i aktion ikväll. Fellainis landsman Romelu Lukaku får en bra chans att göra mål då Belgien ställs mot hopplösa Gibraltar. En rimlig målsättning för Lukaku är att slå till med ett hattrick.  Det skulle i så fall vara Lukakus första hattrick som landslagsspelare. Han gjorde förvisso tre mål i en träningslandskamp mot Luxemburg men Fifa underkände den matchen, då Belgien gjorde sju byten.

Paul Pogba och Frankrike ska ikväll tampas med Holland, där Daley Blind och Timothy Fosu-Mensah återfinns i truppen. Blind och Pogba kommer förstås att starta men det skulle överraska om Fosu-Mensah kliver rakt in i startelvan för sin a-landslagsdebut.

I Bulgarien får Victor Lindelöf viktig matchträning inför Champions League-matchen mot Basel om två knappa veckor. Lindelöf spelar förstås för Sverige, som behöver en seger för att behålla greppet om gruppen, där även Holland och Frankrike ingår.

De tre nämnda matcherna sparkar igång 20.45. Dessförinnan, 18.30 för att vara exakt, ska Schweiz U19 spela mot Tyskland i en träningsmatch. Återstår att se om Nishan Burkart får vara med och leka. Han spelade hela matchen senast (förlust mot Slovakien i tisdags) och det skulle inte förvåna om större delen av startelvan byts ut.

I U19-svängen var målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui i aktion för Belgien igår. Det blev en 2-1-seger mot Holland i en turnering i Finland. Moutha-Sebtaoui spelade hela matchen. Ny match imorgon, då mot Finland.

Belgiens U17 spelade mot Uzbekistan i tisdags. Det tog sin lilla tid att få fram information om den matchen men det blir en positiv rapport, då nye junioranfallaren Largie Ramazani debuterade som målskytt. Ramazani gjorde 2-0-målet i en 4-1-seger, innan han blev utbytt i början på andra halvlek.

Det belgiska U17-landslaget har ny match idag. Men det belgiska förbundet har ännu inte bemödat sig med att ens berätta vilka som står för motståndet.

I inte alls Unitedrelaterade nyheter noterar vi att en tolvåring har kallats upp till det tyska U16-landslaget. Om det nu inte är hittepå, förstås.

Mikael Österdahl | 14:00 Fellaini missar landskamp

Jämte deadline day så inleds även VM-kvalet idag. Marouane Fellaini kommer emellertid inte till spel för Belgien mot Gibraltar. Fellaini har dragit på sig en lindrig vadskada och kommer att stå över matchen.

Belgien har match mot Grekland på söndag och vi förutsätter tills vidare att Fellaini är tillgänglig för spel då.

Mikael Österdahl | 12:53 Pereira kvar i United

Andreas Pereira blir kvar i Manchester United. Det rapporteras på flera håll. Utrecht, som tog Matthew Willock, ska ha varit intresserade. Valencia ville också ha Pereira i laget, liksom en uppsjö av andra klubbar.

José Mourinho vill emellertid behålla Pereira. Spelaren själv uppges räkna med att få speltid i United den här säsongen.

Återstår förstås att se hur Pereira kommer att användas. Han slog igenom som en offensiv spelare men under försäsongen fick han framför allt speltid på det centrala mittfältet. Om Mourinho fortsätter med 4-2-3-1-formationen så är det svårt att se en öppning för Pereira på mittfältet, då lär det snarare vara en av positionerna bakom anfallaren han får sikta in sig på.

Mikael Österdahl | 11:49 Ingen stor Unitedaktivitet att vänta

Ingenting tyder på att Manchester United kommer att vara så värst aktiva på deadline day. Spelarna som är med i José Mourinhos a-lag kommer att vara kvar och ingen kommer att ansluta. En eller annan ungdomsspelare – som Matthew Willock, se nedan – kan tänkas försvinna på lån. Men det torde vara allt.

Andreas Pereira har kopplats samman med en flytt till Valencia på lån men det förefaller inte längre vara aktuellt. Däremot kan det tänkas att Scott McTominay går på lån, med Wolves som en möjlig klubb. Med tanke på hur Wolves hanterade Cameron Borthwick-Jackson förra säsongen kan jag känna att United borde låta bli att göra affärer med Wolves.

I världen utanför Manchester United kan det tänkas hända desto mer. Vi kommer att hålla lite koll där också med rapporter om det sker någonting av intresse.

Den förre Manchester United-spelaren Nani byter klubb. Han lämnar Valencia för Lazio.

Mikael Österdahl | 11:38 Willock till Utrecht på lån

Manchester Uniteds första affär denna deadline day är att Matthew Willock skickas till holländska Utrecht på ett säsongslångt lån.

Willock är 21 år gammal och spelar på mittfältet. I våras tränade med Uniteds a-lag och han fick även vara med på bänken vid ett par tillfällen. Det blev emellertid ingen debut i våras min gissning är att det var hans chans att få spela för United.

I Utrecht får Willock chansen att spela för ett av Hollands bästa lag. Förra säsongen blev det en fjärdeplats i ligan. Något Europaspel blir det emellertid inte för Willock, då Zenit blev för svåra i Europa League-kvalet.

Willock har varit Unitedspelare sedan 2012, då han anslöt från Arsenal. Förra säsongen var han en av de bättre spelarna i reservlaget men känslan är att steget till a-laget är långt.

Vi önskar Matthew Willock all lycka i Holland!

Powered by LivePress