Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba bäst och snyggast i augusti; Romero höll nollan; legendmatch imorgon

Paul Pogba vann dubbelt när Manchester United skulle utse månadens spelare och månadens mål. Phil Jones talar ut om skador och avstängningar, samtidigt som United drar tillbaka protesten till Uefa.

Dessutom Martin Edwards, Wayne Rooney, legendmatch och diverse annat.

Pogba månadens bästa spelare

Under starkt kontroversiella omständigheter har Paul Pogba utsetts till Manchester Uniteds bästa spelare i augusti. Eric Bailly var givetvis den rättmätiga vinnaren men han nominerades inte ens. Undertecknad misstänker starkt att Pogba har mutat juryn.

Phil Jones och Nemanja Matic var övriga nominerade. Pogba utsågs till vinnare efter en omröstning bland supportrar.

Pogba sköt månadens mål

När Paul Pogba spelar borta mot Swansea skjuter han månadens Manchester United-mål. Detta kan konstateras då han för andra gången på två får priset efter sitt mål mot Swansea.

Återigen var Eric Bailly givetvis den rättmätiga vinnaren. Återigen var Bailly inte ens nominerad. Undertecknad kan inte låta bli att ifrågasätta juryns kompetens.

Jones, Lukaku och Mkhitaryan nominerade

Paul Pogba drog hem med priset som augustis bästa spelare i Manchester United. Han kommer emellertid inte prisas som bästa spelare i Premier League. Då nomineringarna idag kom så var Pogba inte med.

Vinnaren kan dock mycket väl tänkas komma från Manchester United, då trion Phil Jones, Romelu Lukaku och Henrikh Mkhitaryan alla är nominerade.

Lagkaptenerna i de 20 klubbarna, en expertjury och allmänheten utser gemensamt vinnaren.

Mourinho nominerad

José Mourinho är givetvis en av de nominerade till priset som månadens manager i Premier League. Fattas bara annat efter tre raka segrar och 10-0 i målskillnad.

Främsta utmanare till Mourinho lär vara Huddersfields David Wagner.

Romero höll nollan

Sergio Romero höll i natt nollan för Argentina mot Uruguay i VM-kvalet. Som vanligt var Romeros kollegor inte lika bra och matchen slutade mållös. Argentinas uppenbart värdelösa anfallare har nu blott mäktat med 15 mål på 15 kvalmatcher.

Poängtappet innebär att Argentina är kvar som femma i den sydamerikanska gruppen. En femteplats ger playoff om en VM-plats. Gruppen är emellertid jämn. Chile på den sista VM-platsen är före bara på målskillnad medan tvåan Colombia bara är två poäng före. I nästa omgång har Argentina hemmamatch mot Venezuela, vilket ska vara en given seger.

Förlust för Valencia

Antonio Valencia och Ecuador höll ut i 69 minuter borta mot Brasilien i VM-kvalet. Till slut blev den redan VM-klara hemmanationen emellertid för svåra och Brasilien vann med 2-0.

Valencia spelade hela matchen.

Ecuadors chanser att nå VM är nu försvinnande små. Efter nattens förlust är de åtta i gruppen, tre poäng bakom Chile på den sista direktplatsen till VM och Argentina på playoffplatsen. Närmast väntar Peru på hemmaplan och seger är ett måste om Ecuador ska gå till VM.

Jones om skador och avstängningar

Phil Jones tycker inte att han förtjänade en avstängning på två matcher efter att ha agerat olämpligt mot en dopningskontrollant efter Europa League-finalen i maj.

“Alla kan förstå att i en sådan situation, kanske var det olämpligt språk men det var definitivt inte riktat mot kontrollanten,” säger Jones till Guardian.

“Jag tittade definitivt inte honom i ögon och sa att han var det ena och det andra. När jag ser tillbaka på det nu, förtjänade jag böter? Möjligen. Men en avstängningen på två matcher är lite bortom det vanliga.”

Försvararen pekar också på att spelare ofta kommer undan med lindrigare straff efter våldsamma tacklingar.

Jones kallades till dopningskontroll efter finalen på Friends Arena. I samband med det hindrades han från att vara med laget och fira segern och även fotograferas framför Manchester a City United-bannern. Jones blev, föga förvånande, upprörd och sa några mindre väl valda ord.

Straffet blev två matchers avstängning. Den första matchen avtjänades mot Real Madrid i Uefa Super Cup och match två avtjänas mot Basel den 12 september. United överklagade initialt avstängningen men har nu dragit tillbaka överklagan, varvid två matcher står fast.

Jones snackade, med ESPN, också om sin skadehistorik.

“Jag förstår att folk pratar om [skadorna]. Det hänger över mitt huvud, hela saken, men jag koncentrerar mig bara på att göra det jag gör bäst, och det är att spela fotboll.

“När jag spelar fotboll njuter jag och om du är glad utanför fotbollen så är du glad på planen också.”

Rooney anklagad för rattfylleri

Wayne Rooney har anklagats för rattfylleri, rapporterar Mirror. Rooney greps av polisen i natt, i närheten av sitt hem. Han har nu anklagats för att ha kört bil med mer alkohol i blodet än lagen tillåter.

Vi ska givetvis avvakta det rättsliga utfallet. Klart är dock att rattfylleri är oacceptabelt och det finns ingenting som kan ursäkta Rooney om han är skyldig.

Usch och fy.

Länktips: Intervju med Martin Edwards

Manchester Uniteds förre ordförande Martin Edwards intervjuas av Andy Mitten.

Morrison klar för Atlas

Den förre Manchester United-spelaren Ravel Morrison är nu definitivt klar för mexikanska Atlas. Morrison signerar för Atlas på lån från Lazio.

Legendmatch på teve imorgon

Det vankas legendmatch på Old Trafford imorgon, då Manchester United tar emot Barcelona. Matchen kan ses på Viasat Sport Premium och Viaplay, med avspark 16.00.

En av spelarna i Uniteds lag är Ruud van Nistelrooy. Han har kanske inte samma klipp i steget nu som när han lekte med Arsenal våren 2003.

Manchester United kommer imorgon att ledas av Andy Cole. Det var egentligen tänkt att Bryan Robson skulle ta ansvaret som manager men han har tvingats lämna återbud på grund av skada.

Förutom Van Nistelrooy ställer United upp med spelare som Denis Irwin, Dwight Yorke och Edwin van der Sar. Svenskduon Jesper Blomqvist och Bojan Djordjic är också, som så ofta, med. Mer på Uniteds hemsida.