Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Transferfönstret stänger tidigare nästa år

Från och med säsongen 2018/19 kommer transferfönstret i Premier League att stänga klockan 18.00 torsdagen före ligapremiären. Detta står klart sedan klubbarna i ligan idag genom omröstning beslutade att genomföra omröstningen.

För säsongen 2018/19 innebär det att transfer deadline är torsdagen den 9 augusti klockan 18.00.

Att notera är att det enbart är möjligheten att värva spelare som berörs. Som vanligt kommer klubbarna att kunna sälja spelare när som helst (givet att transferfönstret är öppet för klubben som värvar). I övriga Europa kommer, om inga ytterligare förändringar genomförs, transferfönstret även framgent att stänga vid månadsskiftet augusti-september.

Klubbarna var inte eniga, enbart 14 klubbar ska ha röstat för förändringen. Just 14 röster var precis vad som behövdes, då två tredjedelars majoritet krävs.

Vilka klubbar som var emot förändringen framgår inte men det har spekulerats i att United var motståndare.

Beslutet kritiseras på flera håll och det är onekligen svårt att se hur de engelska klubbarna ska gynnas av detta. Då klubbar i andra ligor fortfarande kan värva spelare från Premier League kommer spekulationerna och ovissheten under säsongsinledningen näppeligen upphöra.

Samtidigt säger Uefas president Aleksander Ceferin att han önskar att transferfönstret ska stänga den 31 juli i hela Europa. Detta däremot förefaller vara en mycket bättre lösning.

McKenna om nyförvärven

På den officiella hemsidan diskuterar juniortränaren Kieran McKenna de nya utländska spelarna i juniorlaget.

Arnau Puigmal (som nu har bekräftats som Unitedspelare) är ”en riktigt dynamisk, teknisk mittfältare som gillar att driva framåt och hålla bollen.”

Largie Ramazani ”är en lurig ytter […] som gillar att spela på båda kanterna. Han är väldigt tvåfotad och gillar att göra mål.”

Millen Baars ”är en väldigt fysiskt imponerande spelare. Han är en ytter med ett långt steg och han är väldigt graciös i sättet han rör sig på.” Vidare ska han ha bra tillslag med båda fötterna och United jobbar nu på att förvandla honom till en effektiv matchspelare.

Muss-vloggen inför Stoke

Appelgrenbröderna Björn och Ulf snackar upp matchen mot Stoke i Muss-vloggen.

Come Out For LGBT

Manchester United stöttar Stonewalls kampanj Come Out For LGBT.

Well played, United!