Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens inför Stoke: Jag är lite besviken på Andreas Pereira

Premier League återvänder imorgon. För Manchester Uniteds del i form av en bortamatch mot Stoke City. Managern José Mourinho pratade idag med media inför morgondagens match, där ligatoppande United siktar på fjärde raka segern.

Det viktigaste från presskonferensen:

  • Matchen mot Stoke blir svår.
  • Mourinho är besviken på att Andreas Pereira lämnade för Valencia på lån.
  • United har en option att kalla hem Pereira den 1 januari.
  • Det är bra att transferfönstret stänger tidigare, men bara om resten av Europa gör likadant.
  • Mourinho ville inte hylla Henrikh Mkhitaryan.
  • Många matcher i september gör att det blir lättare att hålla spelarna nöjda.
  • Ingen diskussion om skador på presskonferensen och till MUTV sa Mourinho bara att ”vi får vänta och se”.

Om Stoke: ”Jag skulle säga att det alltid är svårt där. Ibland förlorar de matcher men det är inte enkelt för någon att spela mot Stoke. Antagligen för att under de senaste åren har inte United varit tillräckligt starka. I mitt personliga fall förra säsongen vann vi inte för att vi inte spelade tillräckligt bra.

”Men ja, de är svåra. De är aggressiva, de försvarar med många spelare. De är farliga på kontringar, de är farliga på fasta situationer. Det är en arena som sätter stor press på dig. Så jag tror att det blir svårt igen. Förhoppningsvis kan vi vara bättre än tidigare år och vinna men svårt kommer det att bli, det är säkert.”

Att notera är emellertid att Stoke förefaller ha tappat den styrka de tidigare har haft på hemmaplan. De två senaste säsongerna slutade Stoke längre ner i hemmatabellen än i hela tabellen.

Om Andreas Pereira: ”Andreas Pereira var ett personligt beslut. Ett beslut som jag inte håller med om. Det var ett beslut som jag ärligt talat inte tycker är det bästa beslutet för honom. Ett beslut som gör mig lite besviken.

”För jag tycker att han har potentialen att vara här och slåss för en position, slåss för möjligheter, slåss för att vara en Manchester United-spelare. Jag tycker att beslutet kan anses vara ett beslut av en ung spelare som vill spela varje helg. Men det kan också anses vara ett beslut av en ung spelare som inte är redo att slåss om något svårt.

”Och det är svårt att spela på Manchester Uniteds mittfält. Du måste vara redo att slåss för en position. Och jag är lite besviken på att han lämnade, men okej. Okej, det var hans beslut. Jag öppnade dörren för hans beslut.

”Han har ett långtidskontrakt, vi har en option att ta honom tillbaka den 1 januari, så vi har den situationen under kontroll. Men det är inget drama, det är bara ett beslut som gör mig lite besviken.”

Oj! Om det tidigare var svårt att se en väg till startelvan för Pereira så känns den vägen betydligt längre nu.

Mkhitaryan har fem assists hittills. Hur viktig har han varit? ”Jag tycker att när laget spelar bra är det enklare för spelarna att prestera. Laget globalt spelar bra. Jag tycker att det är normalt, vi kan analysera deras augusti och säga att de var väldigt bra. Vi hade tre spelare nominerade till månadens spelare, jag vet att ingen vann. Men vi hade tre spelare där. Och Matic var inte ens där, vi kunde ha haft fyra eller fem spelare där.

”Jag hoppas att de här 15 dagarna där vi inte har varit tillsammans, att det inte påverkar oss för mycket. Jag vet att det kommer att påverka oss. En vecka där vi jobbar tillsammans och går igenom allting för att vara redo är en annan sak än att spelarna borta. De kommer vid olika tider, jag ser dem inte alla [tillsammans]. Idag var första dagen med alla tillsammans. Idag är ingen dag att arbeta, bara att fatta beslut om laget och resa till Stoke. Förhoppningsvis kan vi behålla formen.”

Ändå anmärkningsvärt att Mourinho på en fråga om Henrikh Mkhitaryan ger ett väldigt långt svar utan att nämna eller diskutera spelaren det handlade om.

Om att transferfönstret flyttas: ”Mina tankar är, från tränaren perspektiv, José Mourinho som huvudtränare, givetvis är jag för [förändringen]. Om jag fokuserar bara på träningsaspekten. Givetvis vill jag komma dag ett och ha mina spelare. […] Jag vill inte vänta på sena beslut när mästerskapet redan har börjat. Så det är tränarens perspektiv.

”Men det finns ett annat perspektiv, där jag också kan inkludera mig själv. För jag är mer än bara huvudtränare. Jag måste också dela problemen som styrelsen och administrationen har. Beslutet är inte enhetligt över Europa. Givetvis öppnar vi ett element av en nackdel för de engelska klubbarna. Därför röstade Manchester United mot [förändringen].

”Det blir en stund när marknaden för oss och öppen för de andra. Givetvis kan de komma till de engelska klubbarna, de kan köpa spelare, de kan lämna de engelska klubbarna utan möjlighet till snabbt svar. Det finns ett element av svaghet.

”För Manchester United hoppas och förväntar jag mig att min klubb ska vara stark nog att när marknaden stänger för oss så stänger vi dörren [för de andra]. Det spelar ingen roll vem klubben är, vad erbjudandet är, vi stänger marknaden för att köpa och sälja. Jag förväntar mig att min klubb ska agera så. Så vi reducerar den svagheten. Men det finns andra engelska klubbar som är i risk.

”Jag hoppas att det går till den perfekta situationen, som är att det stänger för alla klubbar i Europa.”

Förutom Manchester United så röstade Crystal Palace, Manchester city, Swansea och Watford mot förändringen, medan Burnley avstod från att rösta, rapporterar Telegraph. Övriga 14 klubbar röstade för, vilket var precis vad som krävdes (förslaget behövde två tredjedelars majoritet för att gå igenom).

Om Uniteds transferfönster: ”Det var inte den perfekta marknaden. För den perfekta marknaden är när du får truppen 100 procent i din riktning, vilket är väldigt svårt. Men jag kan inte kalla det perfekt, för jag känner fortfarande en svaghet i globaliteten i min trupp. Men det var en bra marknad, vi var framgångsrika. Vi gjorde det bra, vi gjorde det tidigt.”

Situationen nu mot situationen förra säsongen: ”Truppen är stark. Spelarna är redo att spela. Beslutet att lämna spelare på bänken, att lämna spelare hemma är svårt. Det faktum att vi nu spelar var tredje dag i relation till det tycker jag är bra.

”För spelarna kommer nu känna att de alla är involverade. I slutet av september kommer alla spelare ha spelat, alla kommer ha startat matcher. För det är det normala för truppen. Det är inte ett problem alls. Det gör att min kontroll av de mänskliga resurserna är bättre, enklare. Men matcherna är svåra och vi har alltid en risk att vi inte kan hålla segersviten vid liv.”

Perisic förlängde med Inter

En av spelare som Manchester United försökte värva inför den här säsongen var Ivan Perisic. United och Inter kom dock inte överens om övergångssumman och nu har Inter istället kommit överens med Perisic om ett nytt långtidskontrakt.

Fletcher: Vi är inte slagna på förhand

”Först och främst måste vi tro,” säger Darren Fletcher på Stokes hemsida inför morgondagens match. Fletcher gjorde 342 matcher och 24 mål för United innan han lämnade för West Bromwich Albion. Under sin tid i United vann han bland annat fyra ligatitlar och Champions League en gång.

Han har spelat mot United flera gånger för West Brom men imorgon blir hans första match mot United som Stokespelare.

”Med publiken bakom oss, precis som de var mot Arsenal, också med stark självtro, som vi har, är det mer än uppnåeligt.

”Ja, det kommer att vara stunder då vi inte har bollen och vi kommer att behöva kriga hårt, kanske ha lite tur. Men vi vill låta Manchester United veta att de inte får saker exakt som de vill. Vi vill ställa frågor till dem och låta dem veta att de står inför ett riktigt test. Vi kommer inte att vara slagna före matchen, inte heller i tunneln, det är säkert.”

Stoke troligen utan Shawcross

Fletcher är inte ensam med Unitedanknytning i Stoke. Lagkaptenen Ryan Shawcross är ju fostrad i United och managern Mark Hughes är en av Uniteds bästa anfallare någonsin. Även Mame Biram Diouf har förflutet i United.

United behöver sannolikt inte oroa sig för Shawcross imorgon. Då Hughes snackade upp matchen mot United bekräftade han att Shawcross har en ryggskada. ”Den enda stora skadan vi har, olyckligtvis, är Ryan Shawcross, som gav upp på träning och troligen kommer att missa helgen. Vi hoppas att det inte blir längre än så.”

Geoff Cameron är favorit att ersätta Shawcross i trebackslinjen.

Max Choupo-Moting har hamstringsproblem men Hughes är hoppfull att anfallaren ska komma till spel. Ibrahim Afellay, Stephen Ireland och Julien Ngoy är ute sedan tidigare.

Hughes ser fram emot en tuff match mot United:

”Av alla lag är de tydligt högst upp. Deras prestationer och sättet som de har skött sina affärer har varit imponerande. […] Man Uniteds trupp är väldigt stark och de spelar på ett sätt som deras fans kommer att ta sig till och njuta av. [Fansen] förväntar sig lag som anfaller med kraft och fart och förmåga.

”Det är väldigt tidigt, förhoppningsvis finns det fortfarande saker för oss att utnyttja. De här matcherna är enorma för oss och vi njuter alltid. Vi hoppas att vi kan få ett liknande resultat som mot Arsenal.

”De har Rashfords snabbhet, kraften och närvaron från Lukaku, Matas och Mkhitaryans smarta spel. De här lagen testar dig på många sätt.”

Via Stoke Sentinel.

Telegraph: Kontraktssamtal med Mourinho i november

Enligt Telegraph kommer Manchester United att inleda kontraktssamtal med José Mourinho redan i november. Detta beroende på resultaten under hösten. Mourinho har kontrakt över nästa säsong och har också ett optionsår, så det är på intet sätt någon brinnande fråga.

Ungdomar prisade

Ungdomarna Angel Gomes, Scott McTominay, Demetri Mitchell, Joel Pereira och Axel Tuanzebe gjorde Premier League-debut i våras. Med anledning av detta har de fått pris av Premier League.

Josh Harrop gjorde också Premier League-debut i våras. Han har nu lämnat United och torde få sin utmärkelse vid ett annat tillfälle.

Spelschema för juniorerna i Premier League Cup

Manchester Uniteds juniorer kommer den här säsongen att delta i den nya turneringen Premier League Cup. Spelschemat för gruppspelet är nu klart. United inleder med hemmamatch mot Arsenal, därefter väntar Stoke och Wolves på bortaplan.

Matcherna i Premier League Cup är adderade till juniorlagets spelschema här på hemsidan. Där finns också förutsättningarna för turneringen.

Reservmatch ikväll

Uniteds reserver ställs mot Arsenal på hemmaplan ikväll. Avspark 20.00 och matchen visas på MUTV och Viaplay.

Luke Shaw har varit med i de två senaste reservmatcherna och det blir intressant att se om han är med ikväll också, eller om han nu konkurrerar om en plats i a-laget. Ashley Young var med i den näst senaste reservmatchen men spelade i den senaste. José Mourinho har sagt att Young är närmare comeback i a-laget än Shaw, men det kan ju ha förändrats under landslagsuppehållet.

Juniorlaget har bortamatch mot Derby imorgon. Den matchen visas tyvärr inte.