Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 36

Förra veckans lånekoll utgick då det var landslagsuppehåll och ingen spelare faktiskt spelade för sina klubblag. Den här gången finns det dock en hel del att gå igenom.

Dean Henderson, Shrewsbury

Stod förstås i mål när Shrewsbury besegrade Wigan hemma och gick upp i serieledning. Shrewsbury hade match förra veckan också men Henderson var då på landslagsuppdrag med Englands U21-lag. Henderson var i alla fall tillbaka mellan stolparna och höll nollan när laget vann med 1-0, Henderson har bara släppt fyra bollar förbi sig i ligaspelet hittills och hyllningarna var stora till Henderson efter matchen som vuxit fram till en publikfavorit.

Regan Poole, Northampton

Satt kvar på bänken matchen igenom när Northampton vann med 1-0 hemma mot Doncaster. En drömstart för nye tränaren Jimmy Floyd Hasselbaink.

Sam Johnstone, Aston Villa

Stod för en enastående insats och räddade en poäng åt Aston Villa med ett flertal avgörande räddningar. Villa lyckades få en poäng hemma mot Brentford i en match som slutade mållös. Aston Villa-supportrarna är förstås långt ifrån nöjda, då deras förväntningar såklart är att en klubb som Villa ska köra över den här typen av motstånd, men sanningen är en annan just nu. Steve Bruce hänger löst och ett dåligt resultat nästa vecka och han är förmodligen borta från klubben. Det kommer däremot Johnstone inte vara, som nämnt var fantastisk och lagets klart bästa spelare. Birmingham Mail ger honom betyget 9 och han kom även med i WhoScoreds veckkans lag.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen när man spelade 0-0 mot Blackpool, trots att laget spelade med tre centrala mittfältare.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var faktiskt inte ens med på bänken när Leeds fullständigt körde över Burton med 5-0 på hemmaplan. Leeds ser riktigt vassa ut inledningsvis och bör vara en stark kandidat för uppflyttning. Det visar också på bra bredd i laget att CBJ, som ändå varit bra när han spelat, kan ställas utanför truppen. Vi får se vart det här leder för CBJ.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade hela matchen som mittback i en fyrbackslinje när Crystal Palace åkte på fjärde raka förlusten och även sin fjärde match utan att göra något mål framåt. Lee slog en galen hemåtpassning som Chris Wood enkelt kunde förvalta tidigt i matchen. Palace tryckte på, och saknade inte målchanser, men 1-0 till Burnley slutade matchen. Fosu-Mensah hade en relativt lugn dag trots allt, och kunde förstås inte göra något åt målet. Utöver det hade Burnley ett distansskott som blev farligt men annars räddade Fosu-Mensah och co upp allt som kom deras väg utan att på något sätt briljera så gjorde TFM en bra och stabil match.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt på bänken hela matchen när Utrecht besegrade Roda med 2-0.

Andreas Pereira, Valencia

Fick, lite överraskande, starta direkt för Valencia när man tog emot Atletico Madrid. Det var Valencia som hade det mesta av spelet och Pereira var, från sin utgångsposition till vänster på mittfältet, väldigt delaktig och stod för flera farligheter som dock aldrig var riktigt, riktigt nära att resultera i något mål. Närmast var det när Pereira själv fintade bort en försvarare men skottet med vänsterfoten gick en liten bit över. Pereira fick sedan bara en kvart i den andra halvleken innan han blev utbytt. Ska sägas att Pereira var tämligen anonym i den andra halvleken, men med tanke på hans framstående första halvlek, där han kanske var lagets bästa spelare, kändes det lite orättvist. Matchen slutade i alla fall 0-0.