Spelarbetyg: Manchester United – Basel 3-0

Manchester United vann över Basel med 3-0 på Old Traffords gräsmatta igårkväll. Marouane Fellaini öppnade målskyttet, landsmannen Lukaku fyllde på och inbytte Rashford avrundade med ett välplacerat avslut. Stabil insats och en trygg första seger i Champions League!

David De Gea: 6

Gjorde ett par rutinräddningar i första halvleken. Någon svettig enhandsräddning i andra. Försvaret släppte till ett par slarviga lägen som absolut hade kunnat resultera i krångligare situationer för De Gea.

Ashley Young: 7

Väldigt aktiv i offensiven. Försökte gång efter gång ta sig förbi på högerkanten via finter och löpdueller. Assist till Fellainis mål. Gjorde absolut inte bort sig i första matchen på länge. Mycket stabil truppspelare, i alla fall mot ett sådant här motstånd.

Chris Smalling: 6

Åter i startelvan efter att tydligt ha fått se både Bailly och Jones framför sig i ligaöppningen. Alltid lite orolig att misstag skall komma från Christopher, men inget sådant denna kväll.

Victor Nilsson-Lindelöf: 6

Uppträdde säkert och tryggt i sin tävlingsdebut. Tvingades ej hantera några större farligheter men stundtals virrigt i hela backlinjen vid några av Basels halvchanser. Riskerade straff när han glidtacklade i eget straffområde.

Daley Blind: 6

Likt Martial syntes ej Blind i samma mån som kollegorna utmed högerkanten. Serverade Lukaku till 2-0 och skötte sin defensiv utan större oroligheter.

Paul Pogba: N/A

Utbytt ’19. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nemanja Matic: 8

Flertalet finfina brytningar och efterföljande viktiga och nyttiga framspelningar. Visade upp rutin och kvalitet. Sommarens nyttigaste värvning levererade i säsongens första CL-match!

Juan Mata: 6

Utbytt ’77. Nyttig kombinationsspelare, som vanligt. Gör alltid jobbet i det tysta och ständigt spelbar.

Henrikh Mkhitaryan: 6

Missade ett par chanser efter fint kombinationsspel i första halvleken, stolpträffen efter 25 minuter den främsta. Fin spelvändning och crossboll ut till Young innan 1-0. Försvann i andra halvleken.

Anthony Martial: 6

Utbytt ’69. Inte lika aktiv i kombinationsspelet och anfallen som övriga snidare under matchen. När han väl tog sig fram med fart och finess togs han hårt och resulterade ofta i frispark. Oväntat utbytt när Lingard kom in.

Romelu Lukaku: 7

Förutom diverse bök och stök i straffområdet låg Lukaku bakom passning till Mkhitaryans stolpskott i den första halvleken. Mötte Blinds inlägg perfekt till 2-0. Effektiv.

Marouane Fellaini: 8

Inbytt ’19. Kom in i matchen och bidrog med det han är bra pÃ¥. Bland annat använda sin skalle och placera in bollen i mÃ¥l till 1-0. Nyttig!

Jesse Lingard: 6

Inbytt ’69. Kom in och gjorde ett stabilt jobb, inte mycket i övrigt att rapportera!

Marcus Rashford: N/A

Inbytt ’77 Spelade för kort tid för att betygsättas, men mÃ¥ste kommenteras att han Ã¥terigen mÃ¥lar i sin debut av ännnu en ny turnering/mästerskap.