Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Man Utd – Basel 4-3

Uniteds U19-lag inledde UEFA Youth League med att besegra Basel i en mycket händelserik match som slutade 4-3. Barlow, Boonen, Gomes och Bohui gjorde målen.

United fick en drömstart när Aidan Barlow satte 1-0 redan efter fem minuter, efter ett inspel från Bohui kunde han via målvakten ge United ledningen. Kvitteringen lät inte vänta på sig särskilt länge när Pululu var iskall i en omställning och chippade över Moutha-Sebtaoui i friläget. Den första halvleken var relativt avvaktande där båda lagen kände på varandra.

Var den första halvleken avvaktande skulle den andra byta skepnad helt. Redan efter fem minuter fick United en frispark som Barlow slog in, Boonen mötte på bortre stolpen och kunde stöta in 2-1 för United. United hade sin bästa period i matchen och bara minuter senare rann Boonen igenom och fälldes, domaren pekade på straffpunkten och Angel Gomes stegade fram och lade bollen intill ena stolpen medan målvakten slängde sig åt andra hållet. Den glädjen blev dock tämligen kortvarig då Basel reducerade på hörna bara minuten senare. Det var dock inte slut på dramatiken där, United kom kort därefter i ett nytt anfall och den här gången fälldes Angel Gomes och domaren dömde återigen straff, den här gången tog Joshua Bohui hand om straffen och han satte den stensäkert till 4-2.

Basel ville inte ge upp och kunde reducera än en gång bara några minuter efter Bohuis straff, när just Bohui orsakade en straff på en hörna. Kaiser tog hand om den straffen och även om Moutha-Sebtaoui gick åt rätt håll kunde han inte nå den. Kaiser var dock inte klar och bara några minuter senare drog han på sig sitt andra gula kort efter att ha knäat Bohui i ryggen, tämligen onödigt. Basel skulle haft ännu en utvisning då Vesco, redan med ett gult kort, gav en ful eftersläng till Gomes.

United kunde dock hålla undan efter att ha agerat stabilt och vårdat med en man mer och till slut kamma hem alla tre poäng.

United saknade skadade Ro-Shaun Williams bakåt som kanske hade gett lite mer stabilitet. Vi fick även se Ethan Laird spela, född 2001, då Jake Kenyon varit skadad. Dock gjorde Kenyon ett inhopp och bör starta nästa match. Framåt var United stundtals väldigt bra, Barlow är en poängspelare av rang och Gomes kom igång ordentligt i den andra halvleken efter en lite svagare första halvlek. Boonen håller hög klass och är oftast involverad i det bästa som United skapar.

Bakåt är det lite skakigare men Lee O’Connor gjorde en bra match i mittförsvaret medan målvakten Moutha-Sebtaoui fortsatt har stora problem i luftspelet, han är dock ursäktad då det här var hans första tävlingsmatch den här säsongen.

Manchester United – Basel 4-3 (1-1)

Uniteds mål: Barlow (5), Boonen (50), Gomes (57 str), Bohui (62 str)
United: Moutha-Sebtaoui; Laird, Warren, O’Connor, Tanner (Kenyon 57) ; Sang (Garner 63), Hamilton; Boonen, Gomes (Burkart 92), Barlow; Bohui