Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fyra till sex veckors frånvaro för Paul Pogba

Paul Pogba klev av skadad mot Basel. Mittfältaren undersöktes på onsdagen och det rör sig som väntat om en hamstringsskada. Prognosen säger att Pogba kommer att behöva mellan fyra och sex veckor för att rehabilitera skadan.

Detta rapporteras i stort sett av alla aktörer som bevakar United i England: BBC, ESPN, Guardian, Mirror, Telegraph, Times.

Det noteras emellertid att det behövs ytterligare undersökningar för att fastställa exakt hur allvarlig skadan är. Times menar i tillägg att det finns en oro för att Pogba också ska ha skadat en del av sitt vänstra lår.

Embed from Getty Images

Vad detta betyder är att Pogba inte kommer att vara tillbaka i spel förrän efter landslagsuppehållet. Han kommer inte att kunna spela mot Everton (h), Burton (h), Southampton (b), CSKA Moskva (b) och Crystal Palace (h). Pogba kommer heller inte att vara tillgänglig för Frankrike under landslagsuppehållet.

Efter uppehållet ska United åka till Anfield för match mot Liverpool. Den matchen är en möjlig comeback för Pogba, men det är ingalunda någon garanti att han är tillbaka då.

Pogba var under förra säsongen ute med en hamstringsskada vid två tillfällen. Därmed spekulerar Mirror i att mittfältaren kommer att skickas till en specialist, för att reda ut varför Pogba har återkommande problem.

En uppdatering från United är att vänta imorgon, då José Mourinho håller presskonferens inför matchen mot Everton.