Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 37

Mycket att rapportera om i ännu en händelserik lånevecka för våra utlånade spelare.

Dean Henderson, Shrewsbury

Henderson stod för ännu en nolla när Shrewsbury drygade ut serieledningen efter 1-0 mot Southend United. Henderson var återigen bra i målet och stod bland annat för en riktigt svettig räddning på slutet som blev avgörande.

Henderson spelade förstås hela matchen när Shrewsbury tog ännu en seger efter 1-2 mot Oldham. Henderson var inte på något sätt dominant, bland annat blev han rundad där Oldham missade öppet mål, men han skötte sitt och tog det han skulle i ännu en stabil match av honom och laget.

Regan Poole, Northampton

Det blev ingen speltid för Poole nu heller. Trots att Hasselbaink gjorde tre byten fick Poole glatt sitta kvar på bänken matchen igenom. Tränarbytet verkar dock ha gett effekt, då Northampton vann igen, den här gången med 3-1 mot Portsmouth.

Poole blev kvar på bänken hela matchen i Northamptons 2-2 match borta mot Southend. Northampton gjorde endast ett byte i matchen.

Sam Johnstone, Aston Villa

Stod för två högklassiga räddningar när Aston Villa spelade 0-0 hemma mot Middlesbrough. Noterbart var att Middlesbrough fick en spelare utvisad redan efter fyra minuters spel, visserligen blev Henri Lansbury också utvisad i mitten av den andra halvleken men likväl spelade man med en man mer i en timme. Johnstone får återigen höga betyg av Birmingham Mail, den här gången betyget 7, vilket var det högsta betyget i laget. Nu återstår det att se hur länge Steve Bruce har kvar sitt jobb.

Johnstone stod alla 90 minuter när Villa besegrade Barnsley med 0-3. En seger som med all säkerhet räddade Steve Bruce jobb, åtminstone i några veckor till. Johnstone stod för en bra insats i en för honom ganska lugn match. Men han utstrålade pondus och tog säkert hand om allt som kom hans väg.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen när Scunthorpe förlorade hemma mot Blackburn med 0-1. Var inte heller med i truppen när Scunthorpe besegrade Doncaster med samma siffror.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var återigen utanför truppen, och tyvärr är det nog få som klagar över det då Leeds återigen vann komfortabelt. Den här gången med 2-0 hemma mot Birmingham och serieledningen är ett faktum.

Fick finna sig i att vara utanför truppen igen. Den här gången gick det dock inte lika bra, Leeds förlorade nämligen sin första match i ligaspelet efter 0-1 borta mot Millwall. Förhoppningsvis innebär det några förändringar till nästa matchtrupp!

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade hela matchen när Palace återigen lyckades förlora, den här gången hemma mot Southampton med 0-1. TFM var stabil och enligt mitt tycke bästa försvarare i Palace för dagen, men hade lite utrymme att glänsa. Han hade trots allt en ganska lugn dag på jobbet, Southampton utnyttjade taffligt försvarsspel tidigt i matchen av Palace och sedan inleddes ett jagande på kvitteringsmål. Matchbilden var ganska lik den mot Swansea.

Matty Willock, FC Utrecht

Fick ingen speltid när FC Utrecht förlorade stort borta mot Twente.

Andreas Pereira, Valencia

Fick chansen från start i Valenciaderbyt mot Levante, Pereira tog den chansen och spelade fram till Valencias enda mål i matchen.

Pereira blev sedan, likt den förra matchen, utbytt efter cirka en timmes spel. Positionsmässigt utgick Pereira från vänsterkanten på mittfältet i ett 4-4-2, men med tillåtelse att driva inåt i planen. Noterbart att han blivit utbytt vid samma tidpunkt i båda matcherna, trots att han varit inflytelserik tidigare under matcherna.