Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Man Utd – Newcastle 1-1

Uniteds U18-lag spelade under lördagsförmiddagen 1-1 hemma mot Newcastle. Uniteds mål gjordes av debutanten Arnau Puigmal på frispark.

Kanske med ett öga på Youth League nästa vecka ställde United över spelare som Angel Gomes och Aidan Barlow. Det gav dessutom utrymme för att få se debutanten, spanjoren, Arnau Puigmal spela.

Den första halvleken var dock tämligen händelsefattig. Ett inlägg som målvakten tvingades styra till hörna var det närmsta United kom och Newcastle hade inte heller mycket mer att erbjuda och ställningen var, föga oväntat, 0-0 när domaren blåste för halvtid.

United kom ut starkare i den andra halvleken och tryckte ner Newcastle direkt, Ethan Laird, ytterback, var företagsam och inblandad i mycket offensivt. Det skulle dock visa sig handla om debutanden, spanjoren, Arnau Puigmal som precis blivit spelklar och gjorde sin första match i Manchester United-tröjan. Efter en timme fick United ett bra frisparksläge och Puigmal klev fram och satte dit ledningsmålet för United på ett mycket vackert sätt.

Newcastle kvitterade sedan kvarten senare på ett skott utifrån, vilket blev matchens sista mål i en match som slutade 1-1. Nu ska delar av det här laget fokusera på den svåra bortamatchen i Ryssland mot CSKA Moskva, United fick som bekant en bra start när man besegrade Basel med 4-3.

Manchester United – Newcastle 1-1

Uniteds mål: Puigmal (61)
United: Fojticek, Tanner, Barrett, O’Connor, Laird; Puigmal, Garner; Baars (Ramazani 46), Galbraith (Williams 83), Mellor; Burkart (McGhee 78)