Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Pogba långtidsskadad men andra spelare kan vara tillbaka

Manchester United tar imorgon emot Crystal Palace i Premier League i den sista matchen inför landslagsuppehållet. Som traditionen kräver höll José Mourinho på fredagen presskonferens inför match, där fokus var på skadeläget i United.

  • Paul Pogba är långtidsskadad och Mourinho placerar honom i samma fack som Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo.
  • Michael Carrick och Phil Jones är, verkar det som, inte tillgängliga.
  • Anthony Martial och Henrikh Mkhitaryans ska båda vara tillgängliga.
  • Marouane Fellaini och Antonio Valencia missade också matchen i Moskva. Där fick vi inga klara besked.
  • Mourinho hoppas att några spelare som inte var med i Moskva ska kunna vara tillbaka.

I andra nyheter noterar vi att Marcus Rashford sköt omgångens mål, att Giorgio Chiellini är den senaste i raden att stötta Juan Matas välgörenhetsprojekt Common Goal och att Eric Bailly testar Powerchair Football.

Mourinhos presskonferens

På en vansinnigt kort presskonferens gav José Mourinho få klara svar.

Skadeläget: ”Vi måste träna och fatta beslut efter träningen. Men jag hoppas att några av spelarna som inte kunde spela i Moskva kan [vara tillbaka].”

Inga nya skador: ”Vi förlorade inga spelare i Moskva,” säger Mourinho i en intervju med MUTV. Det torde innebära att Anthony Martial och Henrikh Mkhitaryan båda är tillgängliga.

Om Carrick och Jones: ”De är ute. De var ute. Imorgon kommer några att vara ute. Av alla skador vi hade hoppas jag ha några spelare tillbaka.”

Uniteds sociala medier tolkar det som att de båda definitivt är ute, men i nästa fråga öppnar Mourinho ändå för att Jones kanske kan vara tillbaka.

Om Pogba samt Jones och Valencia: ”Han kan inte spela imorgon. Det är ingen skada där jag kan ha hopp, som jag har kring Valencia och Jones. Jag har hopp att se dem på träningen och få ett positivt svar.

”Långtidsskador pratar jag inte om. Ibra, Pogba, Rojo, jag tänker inte på dem.”

Har ni haft ett lätt spelschema? ”Vi spelar matcherna vi har. Vi gör det bra, det är det enda jag kan säga. Vi måste spela mot alla, hemma och borta. När jag kollar på spelschemat kollar jag bara på tiden vi har att återhämta oss match till match.”

Mourinho verkade inte uppskatta frågan…

Mentalitet inför helgen: ”Det är väldigt viktigt, för vi spelade i onsdags. Vi kom till Manchester klockan 04.00. Vi måste spela imorgon, så mentaliteten är viktig.”

Om Roy Hodgson: ”Lång tid kvar, det här är bara början. En erfaren manager, bra spelare, bra klubb.”

Pogba kan vara borta till november

Hur är det egentligen med Paul Pogba? Ja, inte så bra verkar det, även om spelaren själv rapporteras vara på gott humör. Över på Telegraph rapporterar James Ducker att Manchester United ska vara oroliga för att Pogba inte ska kunna vara tillbaka i spel förrän i november.

De första rapporterna indikerade comeback efter landslagsuppehållet i oktober men tyder mycket på att comebacken skjuts fram. Även matchen mot Chelsea den 5 november ska vara i fara, menar Ducker. Efter den matchen väntar ett landslagsuppehåll.

Simon Stone på BBC tror också att Pogbas comeback kan ske först efter landslagsuppehållet i november.

Martial tillgänglig mot Palace

Duncan Castles rapporterar att Anthony Martial är tillgänglig för spel mot Crystal Palace, något som underströks av Mourinhos kommentar i MUTV.

Många skador även i Palace

Crystal Palaces manager Roy Hodgson höll också presskonferens på fredagen. Från Palaces perspektiv var det inga goda nyheter han kom med, då han meddelade att Ruben Loftus-Cheek (lår) och James Tomkins (sjuk) missar morgondagens match.

Sedan tidigare har Palace trion Christian Benteke, Connor Wickham och Wilfried Zaha på skadelistan. Dessutom är Timothy Fosu-Mensah indisponibel, då han är utlånad från United.

Det hade spekulerats i att Zaha skulle kunna vara tillbaka mot United men det är uteslutet. ”Förhoppningsvis kommer han att vara tillbaka hos oss efter landslagsuppehållet. Men imorgon är för tidigt för honom, ingen tvekan om det,” sa Hodgson enligt Croydon Advertiser. ”Vi hoppas att han kan vara involverad mot Chelsea. Jag har inte sett honom på träningen än.”

Hodgson om United: ”Det finns ingen bra tid att spela mot Manchester United. Vi är här för att spela mot de stora lagen och jag antar att José kommer att säga att det inte är optimalt att spela på en lördag efter att ha rest tillbaka från Ryssland. men de har en stark trupp.”

Hoppas du att Lukaku har en dålig dag? ”Vi hoppas att många människor har en dålig dag!”

Fellaini i Belgiens trupp

Skadeproblem till trots har Marouane Fellaini tagits ut i den belgiska truppen inför VM-kvalet de kommande veckorna. Mycket märkligt, kan jag tycka. Belgien är ju klara för VM och det hade varit rimligt att ge Fellaini tid att läka såren.

Huruvida Fellaini är tillgänglig imorgon återstår att se.

Romelu Lukaku är förstås också med i den belgiska truppen.

Då vi ändå är inne på landslagsuttagningar konstaterar vi att Lee O’Connor tar plats i Irlands U19-trupp. EM-kval väntar i oktober.

Chiellini ansluter sig till Mata

Giorgio Chiellini är den senaste i raden av spelare att ansluta sig till Juan Matas projekt Common Goal, där spelarna lovar att donera en procent av sin lön till välgörande ändamål.

United lanserar Powerchair Football-lag

Manchester United Foundation har dragit igång ett lag som ska lira Powerchair Football. Eric Bailly var med när det hela drogs igång.

Rashford sköt omgångens mål

Marcus Rashfords långskott mot Burton har utsetts till omgångens mål i ligacupen.