Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 39

Vi får även den här veckan gå igenom en mycket händelserik och intressant lånevecka. Främst är det målvakterna som står för prestationerna.

Dean Henderson, Shrewsbury

Stod för en alldeles lysande insats när Shrewsbury besegrade Doncaster med 2-1. Serieledande Shrewsbury var rejält tillbakatryckta under stora delar av matchen men lyckades hitta ett sätt att vinna, och mycket tack vare Henderson som stod för en fantastisk räddning i matchen och hade förstås en stor del i att man är fortsatt i förarsätet i League One.

Shrewsbury fortsätter att vinna och fortsätter att vara stabila bakåt. Henderson höll nämligen nollan när toppkonkurrenten Scunthorpe besegrades med 2-0. Henderson stod för en viktig och svettig räddning i inledningen av matchen men sedan tog Shrewsbury över och leder sensationellt serien efter nio omgångar, där man dessutom är obesegrade.

Regan Poole, Northampton

Spelade hela matchen när Northampton mötte MK Dons på bortaplan. Matchen slutade 0-0 och Poole spelade återigen på mittfältet, och återigen gjorde han det bra med hyllningar från manager Hasselbaink. Det var dock en besvikelse för Northampton att inte ta alla tre poäng, då laget skapade chanser för att vinna matchen.

Poole spelade även 90 minuter när Northampton återigen förblev mållösa. Den här gången förlorade man dock matchen mot Rotherham som slutade 1-0 till hemmalaget. Poole gjorde inte en lika bra match som senast men skötte sitt på ett godkänt sätt. Lagets stora problem är dock att målen framåt saknas och Northampton ligger fortsatt under strecket.

Sam Johnstone, Aston Villa

Höll nollan för fjärde gången de senaste fem matcherna. Den här gången hade han det dock lugnare, när Aston Villa körde över Burton på bortaplan. Siffrorna skrevs till 0-4. Johnstone stod för en bra räddning men hade överlag en lugn kväll. Men ännu en nolla, och ännu en bra insats där Johnstone tilldelas betyget 7 av Birmingham Mail.

Johnstone stod förstås mellan stolparna i Villas seger över Bolton med 1-0. Det var Johnstones femte nolla på de sex senaste nu. Matchsituationen för Johnstone var inte helt lik den mot Burton – Johnstone stod för en bra räddning inledningsvis men hade sedan en lugn dag och gjorde det han skulle. Återigen ger Birmingham Mail honom betyget 7.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen nu heller, när Scunthorpe spelade 0-0 mot Gillingham. Samma sak när Scunthorpe förlorade borta mot Shrewsbury med 0-2, Redmond var inte uttagen i truppen.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var inte med i truppen när Leeds förlorade borta mot Cardiff med 1-3. Leeds fick dessutom en mittback, Liam Cooper, utvisad i matchen. Han var inte med när Leeds återigen förlorade, den här gången borta mot Sheffield Wednesday med 0-3.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fick inte spela mot Manchester United, eftersom han är utlånad från klubben. Men att döma av Joel Wards insats som högerback, och hans insatser hela säsongen som högerback, kommer det inte vara några problem för TFM att ta tillbaka den platsen. Det verkar som att Hodgson kommer att använda TFM som högerback i en fyrbackslinje.

Matty Willock, FC Utrecht

Fick debutera i ligaspelet när han gjorde ett inhopp med tio minuter kvar i 1-1 mötet borta mot Vitesse. Ställningen var också 1-1 när Willock äntrade planen.

Andreas Pereira, Valencia

Pereira startade när Valencia tog emot Athletic Bilbao. Pereira spelade vänsterytter och spelade vackert fram Gaya som helt ren på kanten kunde spela in till Zaza som inte gjorde något misstag när han säkert dunkade in ledningsmålet. Valencia gjorde sedan 2-0 på straff innan Aduriz reducerade med ett fantastiskt vackert mål. Valencia gjorde sedan 3-1 och kort därefter blev Pereira utbytt, med cirka 20 minuter kvar då Makisomovic kom in för att stänga matchen. Det gick sådär inledningsvis eftersom Valencia tämligen omgående åkte på ett baklängesmål men de lyckades hålla ut och vinna med 3-2. Valencia har fått en bra start på säsongen och är ännu obesegrade i ligaspelet, där man ligger på en tredjeplats.