Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 40

Med landslagsuppehåll, och de flesta lag spellediga, finns det inte mycket att rapportera om denna vecka. Men några saker finns det trots allt att berätta om samtidigt som jag ger några kortare kommentarer om övriga spelare.

Dean Henderson, Shrewsbury

Var på landslagsuppdrag med Englands U21-lag och missade därmed när Shrewsbury spelade 1-1 borta mot Walsall. Målet som Shrewsbury släppte in kändes inte otagbart. Henderson är tredjemålvakt i landslaget vilket gör det snopet för fansen som saknade sin målvakt. Men förstås en bra erfarenhet att vara på landslagsuppdrag för Henderson personligen.

Regan Poole, Northampton

Var på landslagsuppehåll och missade således Northamptons match i EFL Trophy borta mot Peterborough.

Poole var sedan, lite överraskande, med på bänken när Northampton mötte Bristol Rovers hemma. Det var tänkt att Poole skulle missa matchen helt eftersom han varit på landslagsuppdrag. Poole fick dock göra ett oväntat inhopp som högerback några minuter innan halvtidsvilan då den ordinarie högerbacken skadade sig. Northampton låg då under med 0-1. Sedan kom det stora raset, och när domaren blåste av matchen stod det 0-6 och Northampton hade dessutom fått en spelare utvisad. Poole gjorde förstås ingen ingen bra insats, och såg inte alls hemma ut som högerback. Det var överlag en märklig laguttagning av Hasselbaink som senare tog på sig förlusten. Poole har imponerat som defensiv mittfältare, och det logiska hade varit att han fortsatte som det.

Sam Johnstone, Aston Villa

Har stått för en väldigt fin inledning i klubben den här säsongen och har verkligen cementerat sig som en stabil målvakt i The Championship. Aston Villa går bra just nu och är på väg uppåt i tabellen, mycket tack vare Johnstone. Klubben lär vara sugna på att knyta till sig målvakten, och rapporter tyder på att det är i görningen.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Efter att ha varit utanför truppen i några matcher fick Redmond chansen i EFL Trophy hemma mot Grimsby Town. Redmond spelade hela matchen och laget vann med 2-1 och leder sin grupp i EFL Trophy.

Var sedan inte med alls i truppen när Scunthorpe, som går bra i ligan, förlorade hemma mot topplaget Wigan med 1-2. Nick Powell, som gör succé i Wigan nu, gjorde ett av målen.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Har inte alls fått den speltid han hade tänkt sig. Har inte varit dålig när han spelat, men Leeds har gått oväntat bra och ledde serien till för någon omgång sedan bara. Men Leeds har läckt bakåt på sistone, och det är inte orimligt att tänka sig några ändringar i laget efter den lilla svackan. CBJ bör konkurrera om en plats framöver.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Han är den spelare som varit klart bäst i Crystal Palace backlinje. Både som mittback i en fyrbackslinje, mittback i en trebackslinje och högerback i en fyrbackslinje. Oavsett var har TFM presterat. Jag tror att han, under Hodgson, kommer spela högerback i en fyrbackslinje men det lär bli rikt med speltid med tanke på hans mångsidighet.

Matty Willock, FC Utrecht

Det har inte blivit mycket speltid för Willock. Inledningsvis i princip inget alls, men det har kommer mer och mer. Han bör kunna få fler inhopp i framtiden och sedermera ta en plats i laget. Han har gjort bra ifrån sig när han väl spelat.

Andreas Pereira, Valencia

Har fått en del speltid i Valencia, inte helt given i startelvan men det har blivit många minuter för Pereira som gjort det bra i ett Valencia som inlett säsongen väldigt bra. Han har hittills varit delaktig i flera mål, främst i assist eller andraassist. Än så länge har det inte blivit något mål för Pereira, som mestadels använts som vänsterytter, men det är nog bara en tidsfråga.