Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku målskytt men Mourinho irriterad; Romero till VM; mål och assist av O’Connor

Om tre dagar har Manchester United match igen. Liverpool på bortaplan innebär säsongens hittills överlägset viktigaste uppgift. Frågan är hur de båda lagen repar sig efter det långa uppehållet.

Matchen på lördag ger United en möjlighet att dryga ut avståndet till Liverpool till sju tio poäng, något vi förstås ska ta tillvara på. (Korrigering: Avståndet är givetvis redan sju poäng och det ska därmed utökas till tio.)

När det handlar om Liverpool på bortaplan är det svårt att inte tänka på Diego Forlán. Han fick ju Liverpool att gråta.

Lukaku målskytt men Mourinho irriterad

Romelu Lukaku gjorde igår comeback efter en kort skadefrånvaro. Han fick inleda på bänken när redan VM-klara Belgien avslutade VM-kvalet med en 4-0-seger mot Cypern. Mitt i andra halvlek bestämde sig Roberto Martínez för att kasta in Lukaku och han belönades nästan omgående med ett mål.

Lukaku klarade sig igenom testet utan problem, vilket bådar gott inför matchen på lördag. José Mourinho påstås emellertid vara irriterad. Uniteds manager önskade, menar Times Paul Hirst, att Lukaku skulle stå över.

Romero till VM

Det var ödesmatch för Argentina borta mot Ecuador i natt. Det började på allra sämsta sätt, då Ecuador tog ledningen innan minuten var spelad. Då klev Lionel Messi in i handlingarna med ett hattrick och Argentina vann med 3-1.

Segern garanterade Argentina en playoffplats. Det blev bättre än så, då Chile förlorade i Brasilien och det blev oavgjort mellan Colombia och Peru. Därmed tog Argentina efter många om och men en VM-plats.

Sergio Romero vaktade givetvis Argentinas mål.

Däremot ingen Antonio Valencia för Ecuador. Han var nämligen avstängd. Huruvida avstängningen innebar tidigare hemresa för Valencia vet jag inte, men låt oss hoppas att så var fallet.

Blind vann men Lindelöf till playoff

Holland vann med 2-0 mot Sverige. Det var emellertid inte tillräckligt för att lagen skulle byta plats i tabellen. För att så skulle ske krävdes en sjumålsseger för Holland och det var aldrig aktuellt.

Victor Lindelöf spelade hela matchen för Sverige och Daley Blind hela matchen för Holland.

Lindelöf kommer inte undan med gott betyg och han får ta på sig Holland 1-0-mål. Det målet uppstod då Lindelöf klumpigt gav bort en straff för handboll.

Blind fick chansen på mittfältet och gjorde en bra match. Huruvida Blind blir ett mittfältsalternativ för United den närmaste framtiden återstår att se. Med Marouane Fellaini och Paul Pogba definitivt indisponibla och Michael Carrick tveksam kan Mourinho behöva se sig om efter alternativ.

Matchen igår var Arjen Robbens sista landskamp. Uniteds två holländska spelare, Blind och Timothy Fosu-Mensah, passade på att tacka Robben.

Månne blir det Blind som tar över lagkaptensrollen i landslaget?

Mourinho om skadeläget

”Av det jag har läst tror jag inte att [Fellaini] kan spela matchen [mot Liverpool],” säger José Mourinho enligt Manutd.com.

Det troliga är att Ander Herrera går in i startelvan. Mourinho hävdar dock att han även har andra alternativ.

”Någon annan spelar, så det är inget problem för mig. Inte bara Ander [Herrera], vi litar på alla spelare. Vi förlorade spelare förra säsongen och vi förlorar spelare den här säsongen. Med vårt sätt att tänka och känna är det egentligen inget problem.

”En spelare som inte spelar innebär att någon annan spelar. Det är en möjlighet för någon annan och vi litar på dem. Vi behöver inte gömma oss bakom den ena eller den andra spelaren eller den ena eller den andra skadan. Vi litar på de som kommer att spela.”

Mål och assist av O’Connor

Irlands U19 är klara för nästa runda i EM-kvalet. Detta efter 2-1 mot Serbien igår. Manchester United’s Lee O’Connor var stor segerorganisatör. Först nickade han in 1-1 och sedan spelade han fram till 2-1-målet.

O’Connor, som den här säsongen främst har använts som mittback i United, spelade återigen som högerytter.

Då Cypern vann mot Azerbajdzjan hade Irland gått vidare även vid förlust. I och med segern vann de emellertid gruppen.

En halvlek för Gomes när England gick vidare

England är klara för åttondelsfinal i U17-VM. Detta efter 3-2 mot Mexiko idag. Angel Gomes började ånyo på bänken men den här gången kom han in direkt efter halvtid. Då var det 1-0 för England. De gick sedan ifrån till 3-0 men var sedan nära att kasta bort den givna segern.

England har därmed sex poäng på två matcher och de har redan säkrat en plats i åttondelsfinalen. England kan faktiskt säkra gruppsegern redan idag, om det blir oavgjort mellan Irak och Chile.

I den avslutande gruppspelsmatchen ställs England mot Irak, på lördag klockan 16.30. Englands åttondelsfinal är sedan på tisdag klockan 16.30, oberoende av om de blir etta eller tvåa i gruppen.

Tungt för U21-spelarna

Portugals U21-landslag förlorade med 3-1 borta mot Bosnien-Hercegovina i EM-kvalet. Joel Pereira vaktade, förstås, det portugisiska målet. Portugal är för närvarande näst sist i sin grupp, men de har en, två och tre matcher till godo på konkurrenterna.

Holland fick nöja sig med 1-1 borta mot Ukraina. Timothy Fosu-Mensah spelade hela matchen som mittback. Holland har bara fem poäng på fyra matcher och deras chans att nå EM får anses vara ytterst liten.

Dean Henderson fick nöja sig med en plats på läktaren, när England vann med 1-0 i Andorra.

Mané skadad, missar United

Liverpool får klara sig utan Sadio Mané, sin kanske bästa spelare, mot United på lördag. Mané blev skadad på landslagsuppdrag och han blir borta en tid.

Ytterligare problem för Liverpool är att de båda brasilianska nyckelspelarna Philippe Coutinho och Roberto Firmino återvänder till Europa sent och med jetlag. Coutinho spelade större delen av nattens match mot Chile medan Firmino fick nöja sig med ett kort inhopp.

Valencia sköt månadens mål

September månads bästa Unitedmål har korats och föga överraskande var det Antonio Valencia som kammade hem segern. Volleymålet mot Everton tåls att ses igen!

Ingen julaftonsmatch för United

Det blir av allt att döma ingen julaftonsmatch för Manchester United. Så julen är räddad! Eller kanske förstörd?

Leicester Mercury rapporterar att säkerhetsskäl gör att Uniteds bortamatch mot Leicester inte kan spelas på julafton.

Grattis Sir Bobby!

Annars har det handlat om Sir Bobby Charlton idag. Legenden firar sin 80:e födelsedag just den här dagen och gratulationerna har varit många!

https://twitter.com/fizzer18/status/917977301387759618