Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask inför Liverpool: Att gå för oavgjort är inte United värdigt

Embed from Getty Images

Här i Muss-borgen väntar vi ivrigt på att Manchester United ska piska Liverpool på lördag. Det blir 2-1 eller 3-1 till de goda, med mål från Mata och Lukaku, konstaterar vi i den här frågeasken.

Liverpool borta. Vad får de två orden dig att tänka på?

Björn Appelgren: Tänka? Här är det mer känsla. Av nervositet, viss aggressivitet och längtan. Och en gnutta mallighet. Vi är bättre och större, oavsett hur matchen slutar. De kan Liverpool inte ta ifrån oss, inte i nuläget i alla fall.

Rune Sørlie: Att det blir en svår, men inte omöjlig match. Plus en massa sura minnen från skolåren på 70- och 80-talet då vi inte var dom bästa.

Lee Sernehov: Tuff bortamatch som det måste visas hjärta i. Alltid jobbigt när denna helgen närmar sig.

Marcus Beijar: En massa saker. Steven Gerrards röda 2015, Juan Matas mål i samma match och faktiskt John O’Sheas mål på stopptid 2007.

Kent Yxell: 3-3 matchen januari 1994, var i sjunde himlen på ståplats när vi gick upp och ledde med 3-0 efter att Irwin, Cantona med flera briljerade på bortaplan. Vi sjöng och tänkte här jävlar ska vi tvåla till dom bittra så de aldrig glömmer denna januarikvällen, men så helt plötsligt blev det 3-3 och man var alldeles tom! Tänker alltid fan va skönt det hade varit att spela ut dom på deras egna arena.

Gustav Brinck-Larsen: Prestige, spänning och rött kort på Nemanja Vidic.

Lisa Larsson: Liverpool är alltid Liverpool. Endast vinst som gäller.

Johannes Johansson: Ser alltid fram emot den matchen med skräckblandad förtjusning. Nervöst men ändå enormt laddat.

Embed from Getty Images

Om vi går över till lördagens match. Skulle du acceptera 0-0 på förhand?

Björn Appelgren: Nja blir mitt svar. Sett till säsongsinledningen och vilka vi möter ska allt annat än vinst kastas i sopen, men alla bortamatcher i PL är svåra så ändå lite ja.

Rune Sørlie: Nej, om vi skulle acceptera detta resultat på förhand så anser jag att det är att ge sig. Vi ska gå för att vinna så som vi har gjort i starten av denna säsong. Sen får kampen bli så som den blir. Men att gå för oavgjort bara för att få den ena poäng tycker jag är fegt och inte United värdigt.

Lee Sernehov: Nej, vi skall vinna, lite tråkigt att Pogba, Carrick och, tro det eller ej, jag kommer sakna Fellaini också.

Marcus Beijar: Nej. Inte sett till hur vi inlett säsongen och sett till hur Liverpool agerat defensivt. Ja, vi har skador centralt, men aldrig att man skulle acceptera 0-0 på förhand.

Kent Yxell: Nej, vi går alltid för vinst! Tre poäng här gör inte bara att de blir hopplöst efter, utan vi sätter också press på Chelski och city. Självförtroende!!!

Gustav Brinck-Larsen: Nej. Liverpool har ett så svagt försvar så att United skall kunna göra både två och tre mål. Och samtidigt är vårt försvar starkt nog för att släppa in färre.

Lisa Larsson: Nej. Aldrig.

Johannes Johansson: Nej. Vi ska spöa Liverpool med tanke på deras berg- och dalbanestart. Ett kryss accepteras inte på förhand. Sen får vi se hur matchen utvecklar sig.

Embed from Getty Images

Vad i Liverpool måste United se upp med? Vad ska vi försöka utnyttja?

Svaren skrevs innan det kom fram att Mané missar matchen.

Björn Appelgren: Snabbheten de har på kanterna och deras förmåga att överprestera mot bättre lag. Vi ska utnyttja deras katastrofala försvar och ibland lite för ivrigt aggressiva inställning mot oss.

Rune Sørlie: Nu har jag inte full koll på vilka som är tillgängliga i Liverpool, men att vi måste stoppa Coutinho är säkert. Det samma gäller Salah. Dom är det största hotet som måste stoppas. Sen gillar jag inte Can som behöver en chans för att skapa något farligt.

Lee Sernehov: Vi måste se upp deras snabba yttrar. Vi skall utnyttja deras svaga försvar. Där hade Fellaini gjort susen.

Marcus Beijar: Offensivt är de ju trots allt rätt vassa med Firmino, Mané, Salah och Coutinho. Då man vandrar bakåt i leden hittar man ju akilleshälarna. Lovren, Klavan och Matip är inga mittbackar som skrämmer. Sedan verkar ju Klopp inte förmå att skaffa en vettig målvakt, och även om Mignolet är den minst dåliga av dem som finns till förfogande så det ju också en spelare att sätta press på.

Kent Yxell: Se upp med Coutinho och Mané och den “intelligenta!” Sturridge, de söker alltid frisparkar framför straffområdet. Deras försvar är en parodi! så här finns mycket att utnyttja, till exempel på de fasta situationerna.

Gustav Brinck-Larsen: Det är ju så enkelt att vi måste se upp med Salah, Coutinho och de övriga offensiva spelarna, samtidigt som vi måste utnyttja det ofattbart dåliga försvar de har.

Lisa Larsson: Coutinho främst såklart, men Mané kan också vara farlig. Han har (tyvärr) blivit extremt bra under Klopp så det gäller att inte “glömma bort” honon i allt fokus på Coutinho. Vi borde kunna utnyttja vår tyngd i Matic och Lukaku mot ett relativt “lätt” Liverpool. Att de har en extremt medioker målvakt är såklart också något som kan gynna oss.

Johannes Johansson: Ingen hemlighet att vi måste se upp med Liverpools omställningar – där går det undan. Annars ska vi utnyttja deras ihåliga försvarsspel och att vi är starkare på fasta situationer.

Embed from Getty Images

Fellaini och Pogba är otillgängliga. Vad blir Uniteds mittfältslösning?

Björn Appelgren: Matic + Herrera är bättre än Matic + Fellaini så jag ser inga större problem med att Fellaini är borta. Kommer eventuellt sakna ett offensivt Fellaini-inhopp.

Rune Sørlie: Jag tycker vi ska köra vår 4-2-3-1 och då med Matic – Herrera som dom två i bakre led. Sen Mata-Mkhitaryan-Rashford som den mer offensiva delen av mittfältslösningen.

Lee Sernehov: Jag tror vi kör samma uppställning, men Herrera kommer in, kanske som ryggsäck på Coutinho när det behövs

Marcus Beijar: Mourinho har ju öppet flaggat för fem man i backlinjen i vissa matcher, det här är väl en av dem. Skadeläget gör ju sitt, men jag är förvånad om vi inte spelar så. Matic och Herrera är ju de enda reella alternativen på ett defensivt mittfält.

Kent Yxell: Matic, Herrera och så Lingard att löpa, löpa, löpa. Annars tror och hoppas jag på 4-2-3-1, Ingen fembackslinje tack – vi ska går för vinst och äta upp dom!

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror tyvärr det blir fembackslinje på grund av skadesituationen, och att det på det centrala mittfältet blir Herrera och Matic. Jag hade föredragit mer mod, ett 4-2-3-1 som vi sannolikt hade spelat om det varit hemmamatch. Men Mourinho är ju som vi vet en försiktig man i toppmatcher, särskilt sådana som spelas på bortaplan.

Lisa Larsson: I brist på innermittfältare skulle jag tro att han löser det med en extra mittback, och spelar med Matic+Herrera som förväntat.

Johannes Johansson: Jag tror Mourinho kommer välja att spela en fembackslinje med Matic och Herrera framför för att stötta upp avsaknaden av Pogba och Fellaini. Mourinho kommer inte vilja blotta defensiven i denna match.

Embed from Getty Images

En potentiell startelva kan vara: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Jones, Young; Herrera, Matic; Mata; Mkhitaryan, Lukaku. Tror du att Mourinho väljer någon annan? Skulle du välja någon annan?

Björn Appelgren: Jag tror att Rashford eller Martial startar för att utsätta deras försvar för snabbhet. Känner på mig att Micki får börja på bänken. Därmed Mata, Herrera, Rashford/Martial bakom Lukaku.

Rune Sørlie: Jag tycker vi ska vara mer offensiva och vill heller se en uppställning i stil med De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Young – Matic, Herrera – Mata, Mkhitaryan, Rashford – Lukaku. Jag tycker denna formation har varit den vi har lyckats bäst med och det är en formation jag tror klarar stoppa dom spelare i Liverpool som kan åstadkomma något framöver.

Lee Sernehov: Fyrbackslinje med Matic och Herrera framför. Rashford/Micki på varsin kant med Mata bakom Lukaku

Marcus Beijar: Mkhitaryan för mig är enda frågetecknet, men annars tror jag det ser ut sådär.

Kent Yxell: Skulle nog välja 4-2-3-1 med De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Blind; Matic, Herrera; Mata, Micki, Rashford; Lukaku. Bakifrån sett (Matic osv.), lugn, teknik, fart och kraft med andra ord…

Gustav Brinck-Larsen: Det är en mycket trolig startelva. Med tanke på form, och deras snabbhet, hade jag dock föredragit Rashford eller Martial istället för Mkhitaryan om vi skall spela så här. Men allra helst ett 4-2-3-1 som sagt.

Lisa Larsson: Jag tror det är ganska exakt så vi kommer få starta, i brist på alternativ. Samtidigt ska det bli kul att få se Herrera från start. Jag hoppas verkligen han tar chansen och visar sig från sin bästa sida, vilket han ofta gör mot Liverpool.

Johannes Johansson: På förhand känns den elvan relativt gjuten. Den enda förändring jag skulle kunna se är att Mata byts ut mot Rashford eller Martial eftersom det saknas lite speed.

Embed from Getty Images

Traditionsenligt avslutar vi med ett tips!

Björn Appelgren: Vinst för United garderad med kryss. Mourinho kommer spela mer Mourinho-aktigt än i de inledande matcherna och vänta in rätt tillfällen för att storma framåt. Lyckas det blir det vinst. Annars kryss. En förlust skulle såra stoltheten, men kan viftas bort som ett olycksfall i arbetet.

Rune Sørlie: Jag tror det slutar med 1-3 där vi målen görs av Lukaku, Mata och Martial när han kommer in som ersättare för Rashford.

Lee Sernehov: United vinner med 2-1, vi leder med 2-0 men släpper in ett mot slutet och det blir onödigt spännande. Lukaku gör första, sen tror jag att en forcerande mittback nickar in andra på en fastsituation. Deras mål görs av Mané.

Marcus Beijar: 2-1 United. Young och Herrera. Trevande inledning, men sedan tar vi över efter paus.

Kent Yxell: 1-3 är ett resultat jag alltid gillat sen förr, då man alltid spelade det på oddset. Så ett tidigt mål av Mata (vi gör ju mål fort nu!) och sen kvitterar de precis innan paus och Rashford gör 2-1 på kontring i 50:e minuten och sen stänger vi det, tills Lukaku knoppar in en hörna i 77:e minuten. Ridå ner!

Gustav Brinck-Larsen: Seger med 2-1. Mata gör det första, Lukaku (givetvis) det andra och så reducerar Liverpool med några minuter kvar. Liverpool lär dominera från start, sen tror jag United tar över mer och mer, utan att flytta fram för mycket på grund av rädsla för Pools snabbhet i offensiven.

Lisa Larsson: Kommer säkert bli en tät match, men jag tror på vinst 1-2. Lukaku och Mata gör varsitt mål.

Johannes Johansson: 3-1 till United. United kommer inleda piggt och göra både 1-0 och 2-0. Lukaku gör båda. Liverpool kommer sedan in i matchen via en spelvändning där Salah gör 2-1. Med 7-8 minuter kvar av matchen spikar Martial ihop den berömda kistan med en soloshow. Inte illa va?