Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Jag har inte skrivit nytt kontrakt men jag funderar inte på att lämna

Manchester United har rest till Lissabon för Champions League-match mot Benfica imorgon. Idag höll José Mourinho och Ashley Young presskonferens inför den matchen.

  • Marcos Rojo följde inte med till Lissabon för att spela. Men han kan vara redo redan om ett par veckor.
  • Mourinho upprepar att han inte kommer att avsluta karriären i United. Samtidigt säger han att han inte har några planer på att lämna United.
  • Ashley Young räknar med att det blir en tuff match imorgon.

José Mourinhos presskonferens

José Mourinho fick många frågor på portugisiska. Då svarade han på portugisiska. De svaren tolkades i realtid på engelska, så det kan säkert vara så att vissa nyanser har förlorats i den dubbla översättningen. De engelska journalisterna fokuserade framför allt på Mourinhos framtid. Det var uppenbart att managern inte uppskattade de frågorna.

Är oavgjort imorgon ett bra resultat? ”Vårt mål är att gå vidare. Om vi lyckas gå vidare före den sista matchen är målet att sluta etta. Just nu är vårt enda mål att gå vidare. I den kontexten tycker jag att en poäng borta mot det starkaste laget i gruppen skulle vara ett positivt resultat. Men resultatet kan också analyseras utanför den kontexten och det är en match vi vill försöka vinna.”

Vad har ni för startelva imorgon? ”Nej, jag kommer inte ge er laget. Dels för att laget inte vet än men också för att med alla skador vi har, kan ni nästan göra det ändå. Vi har så få alternativ, det är enkelt för er att gissa.”

Om Benfica: ”Benfica kan bli etta i gruppen med tolv poäng. De kan komma tvåa med tio poäng. Med färre än tio poäng tror jag att det är omöjligt att gå vidare. Så jag räknar med att de behöver poäng imorgon. Kommer de spela offensivt eller defensivt? Jag vet inte.

”Det jag vet är att jag har studerat dem. Jag försöker göra en grundlig analys av deras spel. Rui [Vitória, Benficas tränare] har spelat med två mittfältare, med tre mittfältare. Jag känner till alla alternativ, om han inte gör något han inte har gjort förut. Vi tänker på United, inte på Benfica.”

Om sitt kontrakt och PSG: ”Jag tycker att ni, engelsk media, har svaret på det. För en dag sägs det att jag ska skriva på ett femårskontrakt. En miljard pund per säsong. Nästa dag säger ni att jag lämnar och går till Paris Saint-Germain.

”Jag tycker att det är svaret. Svaret är exakt det. Ingenting händer. Jag skriver inte på ett nytt femårskontrakt och jag lämnar inte för Paris Saint-Germain. Jag är i Manchester United, jag har ett kontrakt och det är det.”

Vill du stanna längre än du har kontrakt? ”Jag tycker inte att det finns ett svar på det. Jag är inte i position att svara på det för det finns inget att svara på. Jag har ett kontrakt, det är det.”

Är det här Benficalaget sämre? ”Att gå vidare, att inte gå vidare. Det är inte mitt problem. Det händer, det har hänt Manchester United också. Jag förhåller mig bara till matte, om Benfica tar tolv poäng går de vidare. De behöver bara vinna de fyra matcher som återstår.

”Benfica för mig är inte bara den bästa [motståndaren i gruppen], de är mycket bättre än CSKA och Basel. Det är svårt att bevisa det när de har förlorat men jag tror att spelarna är övertygade efter lagmötet i morse. Resultaten är inte alltid allt. Benfica har en bra trupp och ett bra lag.”

Om Lukaku och Lovren: ”Det finns en motsägelse där. Han säger låt oss gå vidare och sedan pratar han i tio minuter om vad han tror hände. För mig är det ord utan mening. FA:s kommitté är där för att analysera och fatta beslut. Och inga kommentarer.” Lovrens ord längre ner.

Men din relation till United och Uniteds fans har inte förändrats? ”Nej. Jag har mitt kontrakt som löper ut i maj, juni tvåtusen… vad?” Här kollar Mourinho på Uniteds presschef. ”2019. Vi är i oktober 2017. Så jag vet inte vad jag ska säga. Och jag tror att ni inte heller vet vad ni ska säga. För ena dagen säger ni att jag ska skriva på ett femårskontrat och nästa dag att jag ska lämna. Jag tror inte att ni vet vad ni ska säga.”

Bara för att följa upp om din framtid… [Mourinho avbryter.] ”Framtiden i fotboll är imorgon.”

Jag tycker att fansen… ”Framtiden är imorgon. Det är… min framtid är imorgon.”

Men det är en rättvis fråga. Varför är inte Manchester United en klubb där du kan se dig avsluta din karriär?

”Det enda jag har sagt – och jag sa, och det är sant, och mina ord har inte misstolkats – det är att jag inte kommer att avsluta min karriär i Manchester United. Jag frågar hur det är möjligt i den moderna fotbollen att någon manager ska lyckas stanna i samma klubb i 15-20 år? Jag tror att Wenger är den sista.

”Jag tycker att det är omöjligt för oss, med allting som är runt jobbet, med den press som finns i jobbet. Jag tycker att det är omöjligt att klara sig så länge. Om jag för tillfället vill avsluta min karriär om 2-3-4-5 år, så skulle jag säga ’ja, min ambition är att avsluta min karriär i Manchester United’.

”Jag tror att jag kommer att vara här minst 15 år. Här i fotbollen, i jobbet. Jag tror att det är omöjligt att stanna 17 år i samma klubb. Det är ett omöjligt uppdrag. Även om du vill, även om du försöker. Jag tycker att det är omöjligt. Jag tror att Arsène Wenger blir den sista som gör det.

”Så det var mitt svar. Jag tror inte att jag kommer att avsluta min karriär i Man United. Det var mitt svar. Efter det försökte vissa människor vara smarta, vissa försökte vara illvilliga. De säger många olika saker. Det är enkelt. Jag har inte skrivit på ett nytt kontrakt och jag tänker heller inte på att lämna.”

Du fick kritik för taktiken mot Liverpool: ”Jag har bara en kommentar. Det är ingen. Ingen kommentar, faktiskt.”

Mourinho uttryckte även sin sympati för de som har drabbats av eldsvådorna i Portugal.

Mourinho om skadeläget

Inga frågor om skadeläget på presskonferensen. Men Mourinho diskuterade detta med MUTV.

Om Rojo: ”Rojo kommer inte för att spela men han kommer för att träna med gruppen. Imorgon individuellt, men han [kommer tillbaka.] Jag skulle säga att antagligen om två veckor är Marcos redo att spela.”

Mourinhos ord till trots spekuleras det i att Rojo ska få en plats på bänken imorgon.

Om Bailly: ”Vi har ingen Bailly, han blev skadad i landslaget.”

Ashley Youngs presskonferens

Som alltid inför matcherna i Uefas turneringar pratar även en spelare med media inför matchen. Den här gången gick uppdraget till Ashley Young.

Vad vet du om Benfica? ”Vi räknar med en tuff match. Det är inte för inte som de har vunnit portugisiska ligan de fyra senaste åren. De har gått till åttondelsfinal de två senaste åren. Vi räknar med en tuff match. De har inte fått en bra start i Champions League men när Man United kommer är det en annan sak.”

Om att spela ytterback: ”Som professionell spelare måste du vara mångsidig. Du spelar i olika system, du måste anpassa dig till det. Jag har hamnat som ytterback. Jag gillar det och spelar bra. Om manager vill att jag ska spela kommer jag att ge 100 procent varje gång jag drar på mig tröjan. Jag gör mitt bästa.”

Du kunde ha lämnat i januari… ”För tillfället spelar jag matcher. Det är där mitt fokus är. Spela bra för laget, göra mitt bästa. Om något dyker upp pratar klubben med mig. Mitt enda fokus är att spela matcher vecka ut och vecka in.”

Om Mourinhos jobb: ”Om du tittar på hur bra vi gjorde det förra säsongerna och titlarna vi vann. Att vinna Europa League och komma tillbaka till Champions League var massivt. Sättet vi har startat den här säsongen har varit fantastiskt. Förhoppningsvis kan vi bygga på det här. Givetvis är managern i sin andra säsong. Vi som lag visar hur bra vi kan spela.”

Om landslaget: ”Tills jag slutar har jag en ambition att spela för mitt land. Om managern tar ut mig skulle jag vara jätteglad. Men nu koncentrerar jag mig bara på United.”

Om Liverpool: Young tycker att vi ska se på det som en bra poäng men att det nu är tid att fokusera på Benfica.

Träning inför Benfica

United tog med sig 22 spelare till Lissabon, men Marcos Rojo är alltså inte med för att spela.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira,
Försvarare: Blind, Lindelöf, Valencia, Shaw, Smalling, Darmian, Tuanzebe, Jones, Rojo, Young
Mittfältare: Lingard, Matic, Mkhitaryan, Mata, Herrera, McTominay
Anfallare: Rashford, Lukaku, Martial

Spelarna i Lissabon verkar vara på mycket gott humör!

Gomes till kvartsfinal i VM

Englands U17-landslag är klara för kvartsfinal i VM. I dagens åttondelsfinal besegrade de Japan på straffar. Efter 90 mållösa minuter gick det direkt till straffar. Där satte England fem av fem medan Japan missade en av sina straffar.

Lagkapten Angel Gomes startade matchen. Han fick dock nöja sig med en timmes speltid. Bytet fick näppeligen önskad effekt, då England var det bästa laget första timmen medan Japan var bättre sista halvtimmen.

I kvartsfinalen, på lördag klockan 16.30, ställs England mot USA, som i sin åttondelsfinal vann med 5-0 mot Paraguay.

Lindelöf mot Darmian

Europas playoff till VM 2018 lottades idag och det blir ett Manchester United-möte då Victor Lindelöfs Sverige ska spela mot Matteo Darmians Italien.

Safe standing i Shrewsbury

Ytterligare ett steg mot safe standing i Premier League har tagits. Det är Shrewsbury Town som har lyckats med en insamling för att installera safe standing på sin hemmaarena. Klubbens målsättning är att safe standing ska vara på plats redan den här säsongen.

Om försöket i Shrewsbury blir lyckat kan det mycket väl bana vägen för safe standing även på andra arenor i England. Det motstånd som tidigare har funnits mot ståplats är nästan helt borta nu. Fortfarande finns det en hel del byråkrati att reda ut innan safe standing är aktuellt i Premier League, men av allt att döma är det bara en tidsfråga.

Wilson kan gå på lån i januari

Anfallaren James Wilson är tillbaka i spel för Uniteds reservlag efter lång skadefrånvaro. I en intervju med MUTV indikerar han att han kommer att lämna på lån i januari.

”Varför inte. Givetvis har sommarens transferfönster passerat och det fanns stort intresse. Men ledarna kom till en överenskommelse att jag skulle stanna till januari för att bygga på vad jag redan har jobbat på,” säger Wilson.

”Så jag tycker att det definitivt är en möjlighet. Vi måste bara prata och ha konversationer med managern och vissa personer här. Jag utesluter inget men vi kommer att nå en överenskommelse om vad som måste göras.”

Lovren: Lukaku gjorde det med flit

Dejan Lovren rullade teatraliskt runt efter en duell med Romelu Lukaku i lördags. Domaren Martin Atkinson tyckte inte att det var något att orda om och fick medhåll av FA.

Lovren ger sig dock inte: ”Jag gjorde en tackling där. Jag kände att han var över mig och han kunde röra sig bort. Men – för att vara ärlig – min åsikt är att han gjorde det med flit,” säger Lovren enligt Guardian.

”Även om han gjorde det normalt skulle han be om ursäkt efter det men jag såg att han var nervös under matchen, så kanske var det anledningen.”

FA har tyvärr inte möjligheten att straffa Lovren för att han försökte få Lukaku utvisad. Det är bara lyckade filmningar som kan straffas i efterhand.