Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Middlesbrough 6-2

Uniteds U18-lag gjorde sex mål för andra ligamatchen i följd när Middlesbrough besegrades med 6-2. Nishan Burkart och Lee O’Connor gjorde två mål vardera medan Aidan Barlow och Dylan Levitt också hamnade i målprotokollet.

United visade ingen som helst baksmälla efter veckans insats i Youth League och gjorde återigen sex mål i en ligamatch. Det började dock inte särskilt bra, Middlesbrough tog nämligen ledningen i matchen efter 13 minuters spel. United behövde dock inte vänta länge på kvitteringen, tre minuter senare slog Burkart till med ett inlägg och på bortre stolpen dök Lee O’Connor upp, som för dagen spelade ytterback. Burkart satte sedan själv 2-1 efter en halvtimmes spel innan Middlesbrough kunde kvittera några minuter senare. Burkart ville dock inte vara sämre och bara minuten senare återtog United ledningen, vilket innebar två mål och en assist för anfallaren i den första halvleken.

Den andra halvleken såg ut att gå i ett lugnare tempo, det dröjde ända till den 73:e minuten innan nästa mål kom. Aidan Barlow tog en kort hörna, fick tillbaka bollen och slog ett fantastiskt inlägg som gick igenom alla och ställde målvakten. Drygt tio minuter senare kom femman när Dylan Levitt, efter ett vackert anfall, kom med fart in i straffområdet och kunde dribbla förbi sin försvarare och placera in bollen i nät. Spiken i kistan kom sedan i den 90:e matchminuten, återigen ett snyggt anfall som startade med högerbacken Lee O’Connor och han avslutade sedan anfallet snyggt framspelad av Ramazani som stod för två assist under sitt 15 minuters inhopp.

Ännu en målfest av U18 alltså. Nishan Burkart fortsätter att göra mål, åtta mål på nio starter. En annan som fortsätter att göra poäng är Aidan Barlow, mittfältaren har nu sju mål på kontot den här säsongen. Men mest noterbart var att Lee O’Connor stod för två mål, allt som oftast mittback men högerback för dagen. Det var hans fjärde mål den här säsongen. Han har otroliga offensiva kvaliteter vilket gör att det ibland känns bortkastat när han spelar mittback även om han är bra i den positionen.

Segern innebär att United är uppe på en tredjeplats i tabellen, på samma poäng som Derby men en match mindre spelad. Leder gör Manchester city som dock åkte på sitt första poängtapp när man förlorade borta mot Everton.

Manchester United 6-2 (3-2)

Uniteds mål: O’Connor (16, 90), Burkart (31, 35), Barlow (73), Levitt (82)
United: Fojticek; O’Connor, Dunne, Barrett, B. Williams; Baars (McGhee 68), Garner, Levitt, Barlow (Mellor 77); Greenwood (Ramazani 74); Burkart