Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata undviker sitt misstag; Koeman lämnar Everton; Pogba snart tillbaka?

Embed from Getty Images

Efter en oerhört svag insats i lördags gäller det för United att ladda om. Idag är en mellandag, men redan imorgon är det dags för match i Wales. Samtliga spelare, med Juan Mata och Victor Lindelöf i spetsen, måste rannsaka sig själva och se till att vara med och leda United tillbaks till den form som visades i augusti och september. Annars blir det troligen respass mot Swansea, och fler tappade poäng i ligan framöver.

Eftersom det är en ”dagen före match dag” i ett tufft matchschema är det lite stiltje med United nyheter. Den som känner sig manad kan läsa Juan Matas senaste blogginlägg där han skriver om lördagens match, utan att ta upp sitt eget misstag dock.

Pogba snart tillbaka?

Det är många, inklusive vi här på Muss, som skrivit om det på senaste tiden. Att Manchester United så oerhört tydligt saknar Paul Pogba och en snar återkomst från hans sida sannolikt skulle ha stor inverkan på den svaga form United visat de senaste. Om så inte genom att själv producera direkt, men hans blotta närvaro skulle ge motståndarna en hel del att fundera på.

Manchester Evening News skriver att Pogba, i samband med någon form av lansering ihop med Adidas, hintar om att han snart är tillbaka. ”See you all soon”  står det på hans Instragrampost, vilket precis lika gärna skulle kunna innebära att det som skall lanseras snart kommer vara tillgängligt att köpa. Men svältfödda som vi är tar vi allt vi får och försöker tolka, med tanke på att United själva inte släpper någon information om när fransmannen kan tänkas vara tillbaka på fotbollsplanen.

Domare mot Swansea

I morgondagens match mot Swansea kommer Robert Madley hålla i pipan. Han har hjälp av Simon Bennett och Edward Smart på linjerna samt Roger East som fjärdedomare.

Embed from Getty Images

Madley har dömt Manchester United endast sex gånger. Facit för United i de matcherna är gott, med fem segrar, en oavgjord och noll förluster. Senaste gången var mot Chelsea i våras, då United tog en stabil seger med 2-0. I ligacupen är det första gången Madley dömer United, han har dock dömt laget i en FA-cupmatch tidigare.

Swansea har haft Madley vid elva tidigare tillfällen och har på de matcherna skrapat ihop fyra segrar, två oavgjorda och fem förluster.

Koeman lämnar Everton

Det har nyss meddelats att tränaren för det kraftigt underpresterande Everton, Ronald Koeman, har lämnat laget.

Everton skriver själva att den kan bekräfta att Koeman har lämnat laget och att de är tacksamma för hans insats. Förra året slutade Everton sexa i ligan, men efter gårdagens match mot Arsenal ligger de nu under strecket, med blott åtta poäng på nio matcher.

Om det är Koeman själv som avgått eller om han fått sparken har i skrivande stund inte framkommit, men att Wayne Rooney och hans lagkamrater för tillfället står utan tränare är alltså klart.

Vloggen

Vi vill också passa på att påminna om att det finns möjlighet att vlogga med Muss. Hittills är det mest Björn Appelgren, medlem och styrelseledamot i Muss, som vloggat, allt som oftast med gäster.

Men vi vill gärna att ni som följer oss hjälper till att skapa innehållet i vår vlogg. Är du intresserad? Kontakta marknad@muss.se.