Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Swansea City – Manchester United (lite att vinna, mycket att förlora)

16:08

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds ligacupmatch borta mot Swansea City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Swansea City – Manchester United 0-2 (0-1)

EFL Cup, omgång 4 • 2017-10-24, 20.45 • New Stadium Swansea, Swansea • publik: 20 083 • domare: Robert Madley


 0-1 (21) Jesse Lingard (Rashford)
     (38) Angel Rangel
     (56) Sam Clucas
 0-2 (59) Jesse Lingard (Darmian)
     (70) Ki Sung-yueng
     (75) Axel Tuanzebe
     (79) Daley Blind


Manchester United: Romero; Tuanzebe, Lindelöf, Smalling, Darmian; Blind, McTominay; Lingard, Herrera (Matic 67), Martial (Shaw 87); Rashford (Lukaku 67)
Avbytare: J Pereira, Jones, Mata, Mkhitaryan

Swansea City: Nordfeldt; Rangel, Van der Hoorn, Mawson, Olsson (Naughton 39); Mesa (Fer 67), Ki; Routledge, Clucas, Ayew; McBurnie (Abraham 72)
Avbytare: Mulder, Fernández, Fulton, Narsingh

Mikael Österdahl | 23:47 Lottning på torsdag

Arsenal, Bournemouth, Bristol City, Leicester och Manchester city gör Manchester United sällskap i ligacupens kvartsfinal. Vilka de två sista lagen blir avgörs först imorgon kväll, då Chelsea spelar mot Everton och Tottenham mot West Ham.

Lottningen borde ha varit imorgon kväll. Ligacupen följer dock inte traditionerna den här säsongen. Först på torsdag klockan 17.00 lottas det. Den som är intresserad kan följa lottningen på Twitter.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisarna är på väg ut. Betygen kommer imorgon. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 23:14 Mourinho: Jag hatar att förlora

José Mourinho sammanfattade matchen i Sky Sports.

”Ja. Sedan första minuten kände vi att vi var i matchen. Vi hade ett par hörnor direkt och pressade högt. Vi var bekväma på planen, attityden var bra.”

Om McTominay och Tuanzebe: ”Jag tycker att de båda gjorde det bra. Scott antagligen väldigt bra, för han var väldigt bekväm och stark på mittfältet. Axel startade lite skakigt men hittade stabilitet och hade en bra prestation.

”Men igen, i matchen mot Huddersfield var misstag en del av den globala attityden. Idag var ungdomarnas bra prestationer en konsekvens av ett bra. Vi var solida, kompakta och hade kontroll.”

Var det för enkelt? ”Det tycker jag inte. De har en bra trupp med många alternativ. Vi var väldigt bekväma, attityden var väldigt bra. Romero och Smalling gav oss stabilitet. Jag är nöjd. Inga skador, en bra dag för oss.”

Har du några spelare tillbaka mot Tottenham? ”Jag tror att Jones kommer [tillbaka]. Han var på bänken idag för han sa att han var redo vid behov. Så jag tror att han kommer att vara bättre på lördag. Bortsett från det har jag inga nyheter och när jag inte har några nyheter har jag inget hopp.”

Det var den 400:e match i engelsk fotboll… ”2004 var länge sen. Jag är likadan men jag är mer mogen nu. Jag reagerar på olika sätt. Men jag är likadan. Jag vill vinna och hatar att förlora.”

Mikael Österdahl | 23:04 Lingard: Vi hade kontroll

Jesse Lingard pratade med Sky Sports efter Uniteds seger.

”Ja, jag tycker att vi hade kontroll. Vi har jobbat hårt efter helgen. Vi behövde rätta till saker.”

Om matchen mot Huddersfield: ”Vi lär oss av det och går vidare och koncentrerar oss på nästa match.”

Två mål, gillar du det andra bäst? ”Givetvis. Det första har jag gjort en lång tid. Jag är stolt oavsett hur de går in.”

Har du gjort ett sådant nickmål förut? ”Inte som det, nej. Förhoppningsvis kan jag göra det igen snart.”

Är du besviken att du inte fick göra hattrick? ”Givetvis. Jag siktar på att göra fler mål den här säsongen. Det kom inte i den här matchen, kanske nästa.”

Lingard utsågs till matchens bästa spelare.

Mikael Österdahl | 22:44 Swansea City – Manchester United 0-2

Manchester United är klara för kvartsfinal i ligacupen. Detta efter en bekväm 2-0-seger mot Swansea. Jesse Lingard gjorde båda målen.

Det var en match som United kontrollerade under 90 minuter. Ett mål i vardera halvlek säkrade segern.

Efter 21 minuter samarbetade Ander Herrera och Marcus Rashford för att ge Lingard friläge och engelsmannen satte behärskat bollen i nät.

När Lingard satte 2-0 var det på nick efter fint inlägg av Matteo Darmian [sic!]. Axel Tuanzebe drev dessförinnan upp bollen fint.

Totalt en bra genomförd match av United. Lingard imponerar förstås med sina mål. Scott McTominay och Axel Tuanzebe sköter sig mycket bra. Chris Smalling är stabil och Sergio Romero som vanligt pålitlig.

Mikael Österdahl | 20:43 Mot kvartsfinalen

Minuter till avspark. En kvartsfinalplats står på spel.

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 20:40 Mourinho: Jag förväntar mig ett bra svar

José Mourinho sa några ord i Sky Sports inför kvällens match.

”Alla var upprörda efter matchen [mot Huddersfield], vilket jag tycker är den perfekta reaktionen. Nu måste vi försöka att inte göra samma misstag. Misstaget för mig var attityden.”

Om laget ikväll: ”Jag förväntar mig att laget ska ha ett bra svar. Om det är att vinna vet jag inte. Vi gjorde många förändringar. Vissa behöver vila, andra förtjänar speltid. För de två unga är det en bra chans, för det här är som en Premier League-match.”

Paul Clement, Swanseas manager, fick också säga några ord:

”Det blir ett tufft test. Vi måste försöka utnyttja vår hemmaplansfördel och spela en tight match.”

Mikael Österdahl | 20:04 En riktig ligacupelva

Det är för en gångs skull en riktig ligacupelva som José Mourinho bjuder på. Anthony Martial och Marcus Rashford gör anspråk på en plats i Uniteds bästa startelva. I övrigt är det reserver och till och med reserver till reserverna i den här elvan.

Roligast är förstås att Axel Tuanzebe och Scott McTominay får chansen från start.

Mest anmärkningsvärt är att Luke Shaw inte får chansen, ens en sån här dag. För varje dag som går blir det svårare att se en väg tillbaka i United för Shaw. Han har inte alls imponerat i reservlaget men det är ändå märkligt att han i stort sett är utfrusen.

Det är inte självklart hur laget formeras. Det skulle kunna vara en fembackslinje men det kan också vara en fyrbackslinje. Just en fyrbackslinje är vad MUTV tror på. De  har Tuanzebe som högerback med Lindelöf och Smalling i mittförsvaret. Blind flyttar då upp på mittfältet bredvid McTominay, med Herrera framför.

Om det stämmer är väl tanken att Tuanzebe ska hålla Victor Lindelöf i handen. Jag räknar med att Tuanzebe kommer att vara överlägset bäst på planen.

I en variant med fem försvarare kan vi få Tuanzebe både som högerback (Blind då som vänster mittback) och som en av tre mittbackar. Det finns även en möjlighet att Tuanzebe spelar på mittfältet, även om det på intet sätt är hans naturliga position.

Även Swansea gör ett gäng förändringar, närmare bestämt åtta stycken jämfört med laget som spelade i ligan i helgen.

Mikael Österdahl | 19:49 Swanseas lag

Swansea har också producerat en startelva.

Mikael Österdahl | 19:45 Dagens elva

José Mourinho roterar rejält till dagens match. Axel Tuanzebe, Scott McTominay och Victor Lindelöf får alla chansen från start. Det får även spelare som Daley Blind, Matteo Darmian och Sergio Romero.

Nemanja Matic och Romelu Lukaku sitter på bänken. Det gör även Luke Shaw, som inte ens i detta läge bedöms vara i slag för att starta.

Mikael Österdahl | 19:32 Många förändringar

Vi kan vänta oss många förändringar i Manchester Uniteds startelva, rapporterar ESPN:s Rob Dawson. Victor Lindelöf är en av spelarna som förväntas starta.

Mikael Österdahl | 18:49 Vägen hit

Manchester United, som ju vann ligacupen 2017, inledde den här säsongen med en 4-1-seger mot Burton. Marcus Rashford sköt 1-0 och 2-0, Jesse Lingard gjorde 3-0 och Anthon Martial satte 4-1 innan Burton fick en sen reducering.

Swansea gick in i omgång 2, där MK Dons bortabesegrades med 4-1. Bortamatch även i omgång 3, då Swansea vann med 2-0 mot Reading.

Mikael Österdahl | 17:28 Senast det begav sig

Detta är andra gången den här säsongen som Manchester United reser till Swansea. Förra gången blev det en fin 4-0-seger.

Eric Bailly inledde målskyttet med det vackraste målet som världen har skådat. United gick därmed till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Swansea var länge kvar i matchen, utan att skapa så värst mycket framåt. Romelu Lukaku avgjorde matchen när han satte 2-0 efter 80 minuter. Sedan gjorde även Paul Pogba och Anthony Martial mål.

Mikael Österdahl | 16:37 Lagnyheter

Phil Jones klev ut skadad senast. Trots det var han en av 20 Manchester United-spelare som reste till Swansea för kvällens match. Huruvida Jones verkligen är aktuell för spel är väl en annan femma. Det rimliga, tycker jag, är att Jones är utespelaren som får sitta på läktaren. Vi vet att Jones har en skör kropp och det känns onödigt att riskera något i en ligacupmatch mot Swansea.

Luke Shaw, Axel Tuanzebe och Scott McTominay var också med på flyget till Wales. Jag skulle gärna se alla tre i startelvan, även om det inte känns så värst troligt.

Mycket hänger nog på hur José Mourinho resonerar kring Victor Lindelöf. Ett alternativ är svensken omedelbart får en chans att återupprätta lite heder efter insatsen mot Huddersfield. Det andra alternativet är att Mourinho ger Lindelöf en tid i skuggan.

Mourinho är i bäst position att avgöra vad som är bäst för Lindelöf och det bör också styra. Kanske mår Lindelöf bra av att hoppa upp på hästen direkt, kanske gör han det inte. Jag kan omöjligt veta det, medan det är Mourinhos jobb att veta.

Om Lindelöf startar menar jag att han bör göra det i en så ordinarie backlinje som möjligt. Hur mycket jag än vill se Axel Tuanzebe från start (min känsla är faktiskt att Tuanzebe är bättre än Lindelöf) så tror jag att det skulle vara ett stort misstag att para ihop Tuanzebe och Lindelöf ikväll. Lindelöf behöver en bra prestation. Chansen för det ökar knappast om han paras ihop med en matchotränad tonåring.

Spelar Lindelöf så är det därmed nödvändigt att Chris Smalling tar den andra mittbacksplatsen. Antonio Valencia följde inte med till Swansea. Då bör det bli Matteo Darmian som högerback och i vänsterrotationen torde det vara dags för Daley Blind igen.

På mittfältet får vi säkert se Ander Herrera och Nemanja Matic igen. En kan argumentera att Matic behöver vila men Mourinho är inte typen som kastar in en Scott McTominay från start i Swansea. Mourinho har dessutom förkunnat att Daley Blind inte är någon mittfältare och då finns inte så många alternativ.

Framåt bör det här vara en match då Marcus Rashford startar på topp. Per automatik tar Anthony Martial då vänsterplatsen. Två från Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan och Jesse Lingard kompletterar offensiven. Här utgår jag från att Romelu Lukaku får välbehövlig vila.

Truppen till Wales, enligt Manchester Evening News.

Målvakter: Romero, Pereira, O’Hara
Försvarare: Blind, Smalling, Lindelöf, Tuanzebe, Jones, Darmian, Shaw, Young
Mittfältare: Matic, Lingard, McTominay, Herrera, Mata, Mkhitaryan
Anfallare: Rashford, Lukaku, Martial

Mikael Österdahl | 16:09 Lite att vinna, mycket att förlora

Manchester United-humöret har svängt den senaste tiden. Oavgjort mot Liverpool kanske kunde accepteras och segern mot Benfica var trots allt en seger. Det fanns dock problem att peka på i de båda insatserna.

Efter Liverpool och Benfica kom så en patetisk insats mot Huddersfield. Då är det naturligt att problemen mot Liverpool och Benfica lyfts fram.

”Vi hoppas att studsa tillbaka med en seger, vilket är det viktigaste för lagkänslan, harmonin och sinnesfriden och för vårt självförtroende,” säger Sergio Romero.

Att studsa tillbaka – eller bounce back, som det heter på engelska – är emellertid inte möjligt ikväll. Ligacupen är och förblir ligacupen, en andra sorteringens turnering. Vi blir glada när vi vinner finalen. Vi blir glada om vi vinner mot Liverpool eller Manchester city. Bortsett från det bringar inte ligacupen så värst mycket glädje.

Vinner vi ikväll så har vi nästan glömt matchen när vi lägger huvudet på kudden. En seger mot Swansea rätar inte ut några frågetecken.

En förlust däremot stannar kvar. De negativa känslorna som dök upp efter Huddersfield kommer då att byggas på.

Därmed blir kvällens match viktig, trots att den inte är det. Inte så mycket för matchen i sig men för framtiden.