Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Manchester United möter Bristol City i Ligacupen

http://gty.im/645644806

I tisdags tog sig Manchester United förhållandevis enkelt vidare i Ligacupen genom 2-0 mot Swansea. På torsdagseftermiddagen klarnade det fortsatta ödet i turneringen där United som bekant är regerande mästare. Manchester United möter Bristol City på bortaplan i den här säsongens kvartsfinal av Ligacupen.

Det kan inte vara kul att vara ansvarig för Ligacupen, eller Carabao Cup som den numera heter. Lottningen ägde rum på Twitters kontor i London och skulle ha startat klockan fem, svensk tid. En ”minor glitch” gjorde dock att sändningen inte kom igång, ett meddelande att lottningen flyttats till klockan sex dök strax upp.

Det slutade dock inte där, för klockan sex hände ingenting heller. Istället dröjde det till 18.45 då det helt plötsligt dök upp en färdig video som innehöll lottningen – Twitters livesändning på sin egen plattform fungerade alltså inte. Med tanke på debaclet som ägde rum vid lottningen av den andra omgången är det uppenbart att Carabao Cup har en hel del att jobba på.

Bristol City

Men, det blev alltså Bristol City på bortaplan för United, ett Bristol City som i skrivande stund ligger på sjunde plats i den engelska andraligan, Championship.

United och Bristol City har mötts sammanlagt 35 gånger tidigare, med 15 segrar för United, 10 för Bristol och 10 oavgjorda. Senaste mötet ägde dock rum för hela 37 år sedan, när United vann på Old Trafford med 4-0 i Football League Division 1 som högstaserien i England officiellt sett hette på den tiden. Lagen har mötts i cupsammanhang en gång tidigare, närmare bestämt i FA-cupfinalen 1909 (ja, ni läste rätt, 1909) då United vann med 1-0. Detta var Uniteds första cupvinst någonsin, om vi undantar Charity Shield-matchen från året innan.

Exakt speldag är i skrivande stund inte satt, vi vet dock att det blir i veckan som startar med måndag 18 december, alltså julveckan.