Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lånekollen 17/18 – vecka 43

En spännande lånevecka där vi endast har en spelare som inte fått någon speltid. Dessutom flera tongivande insatser av spelarna.

Dean Henderson, Shrewsbury

Shrewsbury åkte på sin första förlust i ligaspelet när Peterborough vann med 1-0. Det var inte vilket mål som helst heller, det kan diskuteras om Henderson ska vara mer koncentrerad i det momentet men skottet kommer oväntat och är väldigt hårt.

Regan Poole, Northampton

Spelade hela matchen, som central mittfältare, när Northampton vann med 1-0 mot Blackpool. Poole stod för en bra insats, liksom hela laget. En viktig seger för laget i bottenstriden. Poole drog på sig ett gult kort i matchen också.

Sam Johnstone, Aston Villa

Höll nollan i derbyt mot Birmingham men det höll på straffa sig när Johnstone blev stressad av en anfallare och sköt rakt på honom, men bollen gick utanför. I övrigt hade Johnstone en lugn afton, och gjorde det han skulle på ett stabilt sätt.

Sett över hela säsongen har Johnstone stått för en fantastisk fin höst. Han växer och växer och Aston Villa är väldigt angelägna om att knyta till sig Johnstone redan i januari. Ur ett Unitedperspektiv tror jag inte det är osannolikt att han flyttar på sig, Aston Villa är en stor klubb och framtiden i United är inte särskilt ljus även om Johnstone stått för en bra säsong. Det bekräftas av att Johnstone kom med i WhoScoreds månadens The Championship-lag.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Redmond var inte med i truppen när Scunthorpe besegrade Oldham med 2-3. Som det är just nu platsar inte Redmond i truppen, utan kommer in på bänken när någon är avstängd eller skadad. Någon cupmatch här och där får han men han spelade med Uniteds reservlag tidigare. Lånet går ut i januari och i nuläget har jag svårt att tänka mig att varken Scunthorpe eller Manchester Unted vill förlänga det lånet. Förhoppningsvis hittar United en mer passande klubb för Redmond under den andra halvan av säsongen, för känslan är att Redmond behöver spela a-lagsfotboll nu.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Fick chansen i ligacupmötet med Leicester. CBJ spelade vänsterback men var tvungen att byta efter den första halvleken på grund av en skada. Det stod 1-1 när han byttes ut och Leeds förlorade senare matchen med 1-3 efter två mål i den andra halvleken av hemmalaget. CBJ stod för en bra insats och det kändes typiskt när han blev skadad, med tanke på att chansen äntligen kom.

Var därför inte med i truppen när Leeds förlorade toppmötet hemma mot Sheffield United med 1-2.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fick chansen i ligacupmatchen mot Bristol City. Det började bra för Palace som tog ledningen med 0-1 men sedan kom raset och Bristol City vann med 4-1. TFM stod inte för någon särskilt bra insats, då försvaret släppte in fyra mål. Men flera av målen kom efter individuella misstag från andra försvarare samt av målvakten Wayne Hennessey.

Inledde sedan på bänken men fick komma in redan efter elva minuter när vänsterbacken Aanholt blev skadad. TFM spelade vänsterback men flyttade sedan över till högersidan. TFM gjorde en bra match, särskilt framåt där han erbjuder mer än Ward men också för att Palace desperat behöver snabbhet i backlinjen. Jag tycker det är konstigt att Hodgson spelar med Ward. TFM borde nog även gå före van Aanholt som har stora brister defensivt. TFM gjorde dock en bra match och bör definitivt vara aktuell för en startplats borta mot Tottenham i nästa omgång.

Matty Willock, FC Utrecht

Inledde cupmötet mot VVV-Venlo på bänken men redan efter 32 minuter blev han inbytt, Utrecht låg redan under med 0-2 då. Utrecht reducerade, trots en man mindre, i den andra halvleken men på slutet avgjorde hemmalaget matchen och satte 3-1.

Willock fick sedan tio minuter på slutet när Utrecht spelade 2-2 hemma mot NAC Breda. Det blev inga fler mål efter att Willock äntrade planen.

Andreas Pereira, Valencia

Spelade 69 minuter i cupmatchen borta mot Real Zaragoza innan han blev utbytt. Det stod då 0-0 men innan matchen var slut hade Valencia gjort både 0-1 och 0-2, båda målen kom på slutet.

Pereira startade sedan i ligamatchen borta mot Alaves. Som högerytter spelade han fram Zaza som satte 0-1. Valencia vann till slut matchen med 1-2 och Pereira spelade alla 90 minuter. Valencia hänger på i toppen, och drar ifrån lagen under där bland annat Real Madrid förlorade.

https://twitter.com/FTalentScout/status/924259043006435329