Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Mourinho till Spanien på rättegång på fredag; Taylor dömer på söndag

Manchester United har stött på problem i uppladdningen inför matchen mot Chelsea på söndag. Det är nämligen så att managern José Mourinho på fredag förväntas vara på plats i rättssalen i Madrid för att försvara sig mot anklagelser om skattebrott.

I andra nyheter noterar vi att det blir Anthony Taylor som dömer på söndag, att United kopplas samman med Celtics vänsterback Kieran Tierney och så diverse akademinytt.

Rättegång för Mourinho på fredag

José Mourinho är i Spanien anklagad för skattebrott. Detta ska utredas i en rättegång i Madrid på fredag. Mourinho, som anser sig vara oskyldig, förväntas närvara under rättegången under anklagelser om att han har lurat spanska staten på 3,3 miljoner euro.

Huruvida Mourinho har gjort sig skyldig till skattebrott får vi återkomma till.

Av större relevans för Manchester United är hur rättegången påverkar uppladdningen inför matchen mot Chelsea. Det kan inte uteslutas att träningen på fredag sker utan att Mourinho är på plats. Inget som Uniteds spelare inte ska kunna hantera, förstås, men ändå en ovälkommen ändring i rutinerna.

Rättegången leder också till att Mourinho redan imorgon kommer att hålla sin presskonferens inför matchen mot Chelsea. Annars är det ju vanligen presskonferens på fredagen när det är helgmatch.

Taylor dömer

Anthony Taylor har fått i uppdrag att döma matchen mellan Chelsea och United. Gary Beswick och Adam Nunn blir assisterande domare med Craig Pawson som fjärdedomare.

Taylor har gjort 19 Unitedmatcher (14-1-4), senast 2-0-segern mot Crystal Palace i maj. Förra säsongen hade United vid sex tillfällen, med fem segrar och en oavgjord som resultat.

Chelsea har haft Taylor 21 gånger (12-4-5). Matchen på söndag blir den andra för säsongen, tidigare höll Taylor i pipan då Chelsea vann med 2-1 mot Tottenham på Wembley.

Taylor har inte gjort någon match mellan United och Chelsea tidigare.

Celticförsvarare på Uniteds önskelista

Celtics vänsterback Kieran Tierney är kanske den hetaste skotska talangen just nu. Han signerade ett nytt sexårskontrakt med Celtic i måndags men det hindrar inte att han kopplas samman med större uppdrag.

Manchester United, Tottenham och Arsenal ska alla vara intresserade, rapporterar ESPN. Just nu ska Tottenham dock vara i förarsätet.

Landslagsspel för Unitedungdomar

Manchester United-juniorerna Ethan Galbraith och Largie Ramazani har den senaste veckan kvalat till U17-EM för Nordirland och Belgien respektive.

Det gick bäst för Ramazani, vars Belgien vann sina tre matcher, däribland 3-0 mot Nordirland. Ramazani startade en match, gjorde ett inhopp och var oanvänd avbytare i en match.

Avancemang till nästa runda för Belgien. Så icke för Nordirland, som åkte på 5-0-däng mot Schweiz. En seger mot Malta gav förvisso tredjeplatsen men de blev näst sämsta grupptrea och det räckte inte för avancemang. Galbraith spelade hela matcherna mot Belgien och Schweiz men var sedan avstängd mot Malta efter två varningar.

Om vi blickar framåt så ska Regan Poole på uppdrag med Wales U21-landslag.

FA-jobb för McGuinness

Manchester Uniteds tidigare juniortränare Paul McGuinness har fått jobb som tränarutvecklare på FA.

Länktips: 80 år med egna produkter

Tony Park, även känd som Mr Mujac på Twitter, är personen som grävde fram att Manchester United nu har haft en egen produkt i varje matchtrupp i 80 år. Med anledning av detta intervjuas han på Uniteds officiella hemsida.

Länktips: Den europeiska fotbollens demografi 2009-2017

CIES Football Observatory bjuder på rapporten Demographic study of European football (2009-2017). Rekommenderad läsning!

Bland annat får vi veta att antalet egna produkter i klubbarna minskar, att antalet utländska spelare ökar och att klubbarna värvar fler spelare än tidigare.

Res med oss till Manchester!