Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Manchester United – Benfica 1-1

United tog en poäng i Youth League-matchen hemma mot Benfica. Ethan Hamilton gjorde Uniteds enda mål i matchen redan efter tre minuters spel.

United kom till spel utan avstängda Indy Boonen, även tränare Nicky Butt var avstängd vilket innebar att U18-coachen Kieran McKenna fick ta över och coacha. Han inledde med Angel Gomes på bänken, Gomes som precis kommit hem från Indien efter att ha varit med och vunnit U17-VM med England.

United inledde matchen med en hög press och det gav resultat direkt. Innermittfältaren Ethan Hamilton pressade högt uppe, vid Benficas straffområde, och lyckades vinna boll och fri med målvakten gjorde han inget misstag. Benficaspelarna ropade på frispark och det är lätt att förstå varför, men det kändes som att domaren ändå gjorde rätt.

Precis som det brukar vara under McKenna håller inte United en ettmålsledning särskilt länge och den här gången höll det tio minuter. United pressade återigen högt men den här gången lyckades Benfica effektivt spela sig ur pressen och fick ytor. Ett långt inlägg från högerkanten nådde Joao Felix som stötte in bollen i nät innan George Tanner hann hem och markera honom. Det kändes dock som att målvakten Fojticek kunde avstyrt inlägget.

Benfica var snäppet bättre i den första halvleken och United hade problem att få igång något eget spel den här gången också.

Tidigt i den andra halvleken gjorde United ett byte. Ut gick Thomas Sang och in kom Angel Gomes. Gomes tog en mer defensiv position men det gjorde att United tog kontroll om matchen igen, med ett större bollinnehav kunde laget bygga upp fler och längre anfall. Tämligen omgående spelade Gomes fram till Burkart som avslutade över från fritt läge. Benfica var inte ofarliga och prickade stolpen efter en omställning. Det blev dock inga fler mål i matchen och det slutade 1-1 efter 90 minuter, vilket kändes som ett rättvist resultat även om Benfica gick för ett segermål på slutet.

United gjorde ingen särskilt bra match. I synnerhet inte i den första halvleken. Gomes inträde på planen ändrade dock mycket. Inte bara för att Gomes var bra i sitt inhopp utan för att United fick till ett rörligare och mer spelskickligt mittfält. Försvaret skötte sig okej där jag tycker Williams och Laird är mer än godkända. Mittfältet hade det svårt mot Benficas dito men James Garner skötte sig bra. Defensivt duktig men besitter även ett bra passningsspel och en del snabbhet, det var Garners första start i turneringen. Något vidare anfallsspel fick vi inte heller bevittna där egentligen Barlow, Bohui och Burkart alla tre var osynliga. United har fått bra utdelning hittills och leder gruppen på åtta poäng, Basel skuggar på sju medan Benfica har sex poäng. CSKA Moskva står kvar på noll (0) poäng och United har fördel att möta ryssarna på hemmaplan i den sista omgången.

Manchester United – Benfica 1-1 (1-1)

Uniteds mål: Hamilton (3)
United: Fojticek; Tanner, Warren, R. Williams, Laird; Sang (Gomes 55), Hamilton (B. Williams 83), Garner; Barlow, Bohui, Burkart (Baars 83)