Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar: Chelsea – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

United åkte till London för att besöka Chelsea på Stamford Bridge. Redan på förhand hade man oddsen emot sig. Endast en av de senaste 15 matcherna hade United vunnit på bortaplan mot Chelsea. Å andra sidan hade Chelsea nyligen åkt på storstryk i mötet med Roma. 

Det skulle komma att bli en jämn och underhållande match. Men United drog tillslut det kortaste strået och fick återvända hem poänglösa.    

Disciplin i spelet

Det var två defensivt inställda lag som denna grådisiga söndagseftermiddag ställde upp på Stamford Bridge. Det var uppenbart att inget av lagen var beredda på att behöva jaga en kvittering. Istället låg fokus på att först och fräst säkra upp bakåt innan man gick framåt.

Den på förhand tippade matchbilden sa alltså att det kanske inte skulle bli någon rafflande match. Men fel hade jag. Istället inleddes matchen otroligt jämt. Det bjöds på hårdhänt närkampsspel bland oroliga försvarare men också fina chanser framåt, i båda riktningarna.

Redan efter sex minuter höll dock min försiktiga optimism på att bytas mot ren tristess. Jones dundrade in matchen första mål, i egen bur. Det var ett fläckfritt vristskott utom räckhåll för De Gea. Men lyckligtvis visade det sig att Morata agerat over the top i närkampen och domaren blåste tveklöst frispark innan bollen nuddat maskorna.

Embed from Getty Images

50-50

Spelet vände sedan snabbt till Uniteds fördel. Rashford fick en fin chans efter inspel av Young, en Young som för övrigt levererade väldigt bra över hela första halvleken. Rashford fick emellertid inte kontroll på bollen och målchansen fick förlorad när bollen gick en bit över Courtois ribba. Men Rashford lät sig inte nedslås. Han fortsatte att producera mycket bra framåt men bjöds också hårt motstånd i form av en snabbfotad Azpillicueta.

Embed from Getty Images

Det blev en jämn första halvlek. Inledningen vägde 50-50 men Chelsea jobbade sig successivt framåt och efter 20 minuter kändes det som att de ändå hade ett litet grepp om matchen. United lyckades dock att styra upp försvaret, fyllde på ordentligt med försvarare vid varje hotfullt anfall och med ca tio minuter kvar av halvleken kändes matchen fortfarande väldigt öppen.

Målet

Det fanns framförallt två frågetecken i Uniteds lag efter första halvlek. Herrera lyckades inte producera något, varken framåt eller bakåt. Återigen hade också Mkhitaryan svårt att komma till sin rätt. En av dem skulle komma att få stryka på foten efter att hemmalaget gjort 1-0.

1-0 kom till efter att Chelsea producerat två riktigt farliga chanser tidigt i andra halvlek. Efter ett farligt anfall kom ytterligare en våg som gjorde att Uniteds försvar kom på villovägar. Kvar lämnades en helt ren Morata som med sitt starka huvudspel enkelt kunde ge Chelsea ledningen.

Embed from Getty Images

Hård press

Mourinho bestämde sig för att så gott som omgående att vidta åtgärder. Mkhitaryan blev den som först fick lämna sin plats, till förmån för Martial. Sedan fick även Jones kliva av för att lämna plats åt ett farligare huvudspel i form av Fellaini. Chelsea kontrade med ett mer defensivt spel vilket ledde till kraftigt försämrad underhållning.

Det dröjde till matchens fem sista minuter (+ tilläggstid) innan saker och ting tog fart igen. Rashford fick till en farlig chans, Lukaku tryckte på och Fellaini serverades med både en och två möjligheter.

Det var tydligt att Chelseas försvar vart hårt pressat och hoppet började återigen att leva. Men mer än så blev det inte. En väl spelad match avslutades precis som den inleddes, med hög intensitet. I sista matchminuten fick United frispark men bollen gick över ramen. Tätt därefter följde en hörna men tyvärr rann tiden iväg och förlusten var ett faktum.

Man hade idag chansen att plocka in några poäng på City. Men istället kunde den blåa delen av Manchester rycka i toppen. City ligger nu åtta poäng före United som delar poäng med Tottenham.