Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 44

Återigen rikt med speltid för våra utlånade spelare i många fina aktioner där vi bland annat får läsa om mål i ett straffsparksavgörande och en assist för ett topplag.

Dean Henderson, Shrewsbury

Var inte med i truppen när Shrewsbury enkelt avancerade vidare i FA-cupen efter 5-0 mot Aldershot Town.

Regan Poole, Northampton

Spelade hela FA-cup matchen hemma mot Scunthorpe, som innermittfältare. Poole hade ett bra volleyasvlut i den första halvleken som dock smet precis utanför. I övrigt var det en tunnsått med chanser och matchen slutade 0-0, vilket innebär att omspel väntar.

Sam Johnstone, Aston Villa

Spelade hela matchen när Aston Villa förlorade hemma mot Sheffield Wednesday med 1-2. Johnstone inledde med en fin räddning men fick sedan släppa två bollar förbi sig, varav ett av målen var ett drömmål. Johnstone gjorde vad han skulle och kan inte lastas för något av målen eller förlusten i sig. Birmingham Mail ger honom betyget 7.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Redmond spelade hela matchen när Scunthorpe spelade 1-1 borta mot Doncaster i EFL-trophy. Matchen fick sedan avgöras på straffar. Redmond satte sin straff, men Scunthorpe förlorade ändå straffläggningen. Det var dock av akademiskt intresse då Scunthorpe vinner gruppen och Doncaster blir tvåa.

Redmond var sedan inte med i truppen när Scunthorpe spelade 0-0 borta mot Northampton i FA-cupen. Omspel väntar alltså.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

CBJ var inte med i truppen när Leeds förlorade hemma mot Derby med 1-2. Stuart Dallas, yttermittfältaren, spelade vänsterback medan Anita satt på bänken. Kanske hade CBJ fått chansen om han var skadefri, då han gjorde en bra insats innan han blev skadad mot Leicester. Han har verkligen inget flyt just nu.

Var inte heller med då Leeds förlorade borta mot Brentford med 1-3. Leeds, som fick en kanonstart på säsongen, hamnar längre och längre från toppen hela tiden. Man har nu halkat ned till den 10:e plats i tabellen.

CBJ gjorde som tidigare nämnt en bra insats i cupen mot Leicester innan han blev skadad. Väldigt olägligt, främst med tanke på att CBJ fått ont om speltid men också för att laget går dåligt och behöver kanske ändra om lite i laget. CBJ borde definitivt ta en plats i Leeds lag men i en sådan stor klubb är det inte enkelt att komma in som lånespelare.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Palace stod för en stabil defensiv insats borta mot Tottenham men det räckte inte till någon poäng. Son gjorde 1-0 till Spurs i mitten av den andra halvleken vilket blev matchens enda mål. TFM spelade alla 90 minuter, först som högerback och sedan vänsterback. TFM skötte sig bra i ett defensivt starkt lag för dagen. Ett stort plus att han kan spela över hela backlinjen

Förhoppningsvis leder det här till att TFM nu cementerat sig i startelvan. Som sagt, han är mångsidig och kan täcka upp i hela backlinjen samt på det inre mittfältet. Just nu bör inte fokus vara på vilken position han spelar på, utan att han får spela. TFM är fortfarande rå och orutinerad, men kommer växa mer och mer ju mer han får spela. Det är jag övertygad om. Talangen och egenskaperna finns där, det gäller bara att han blir mer slipad och får den ovärderliga rutinen.

Matty Willock, FC Utrecht

Willock spelade de sista minuterna i Utrcht bortaseger över Ajax med 1-2. Bytet var förvisso mest för att döda tid, men ändå intressant att just Willock fick chansen.

Andreas Pereira, Valencia

Inledde på bänken i hemmamötet med Leganes men vid ställningen 1-0 i den 65:e minuten byttes Pereira in. Sex minuter senare hade han assisterat till 2-0. Pereira spelade högerytter i matchen, som Valencia till slut vann med 3-0.