Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Swansea 2-1

Uniteds reserver besegrade Swansea i Premier League International Cup med 2-1 och såg till att få en fin start på turneringen. James Wilson gjorde båda målen, varav ett kom på straffspark.

United tog emot Swansea i den första omgången av Premier League International Cup. Övriga lag i Uniteds grupp är Athletic Bilbao och Celtic.

Vi fick se en relativt lugn inledning på matchen, där inga direkta stora målchanser skapades. James Wilson visade sig vara het dock, men det ledde inte till något.

I den andra halvleken öppnades matchen upp. Först fick United en straff efter handboll i straffområdet, James Wilson stegade fram och satte 1-0 till United. Några minuter senare ökade United på sin ledning, och det var återigen James Wilson som stod för målet. Han räddade bollen från att gå ut från planen och drev sedan inåt för att avsluta snyggt till 2-0 för United.

United försvarade sig bra matchen igenom men på stopptid kom reduceringen. Det var efter ännu en straff i matchen, där den före detta Unitedspelaren Kenji Gorre som visade att släkten är värst och förvaltade straffen på bästa sätt. Även den förra Unitedspelaren Tyler Reid spelade för Swansea.

Noterbart från matchen är förstås James Wilsons två mål. Han har haft det lite tungt med målskyttet emellanåt, men bör lånas ut i januari då han är för bra för den här nivån. Wilsons framtid i United är oklar, men han kommer att ha en bra karriär om han håller sig skadefri. En naturlig avslutare med rappt steg.

Intressant att mittbacken Luca Ercolani verkar slå sig in i reservlaget. Han får knappt någon speltid alls i U18 eller Youth League (19) men har skött sig bra när han fått chansen i reservlaget.

Det här var andra raka segern för reservlaget, som kanske äntligen fått ordning på sitt spel. Spelarmaterialet är definitivt bra nog för att klättra högre upp i tabellen men hittills den här säsongen har varken försvars- eller anfallsspelet fungerat.

Manchester United – Swansea 2-1 (0-0)

Uniteds mål: Wilson (59 str, 67)
United: O’Hara; Riley, Ercolani, Williams R-S., Mitchell; Sang; Dearnley, Scott (Whelan 87), Hamilton, Kehinde (Boonen 82); Wilson (Bohui 82)