Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Anthony Martial eller Marcus Rashford?

Manchester United v Norwich City - Premier League

Efter en strålande säsongsinledning har det i oktober och november inte sett lika bra ut för Manchester United. Hur är det egentligen med Unitedhumöret just nu?

Den här gången diskuterar vi även vem som är Uniteds bästa målvakt någonsin, Mesut Özil, Scott McTominay, Rashford-Martial och vem som allmänheten har fel om.

Hur är Unitedhumöret just nu?

Mikael Krekula: Inte fantastiskt. United är inne i en svacka och nu är vi tillbaka på ruta ett är känslan… vi kan inte göra mål, eller ens skapa målchanser. Jag längtar efter en offensiv tränare som åtminstone vågar något.

Björn Appelgren: Lite nedstämt och nervöst, vilket irriterar mig lite. Vi har, förutom Huddersfield, gjort det ganska bra ändå. Tyvärr är city för starka just nu och därför känns det som att vi är sämre än vi faktiskt är. Nervositeten är mest för att lagen bakom kryper närmare…

Rune Sørlie: Från att ha varit på en relativt hög och god nivå så har det sjunkit lite. Det börja de ju så bra och sen har det gått lite trögare, och med det har även humöret blivit lite sämre. Trodde att Tottenham skulle bli vändpunkten, men där tog man fel. Men jag är fortsatt optimist och tror att vi kan få bra resultatet. Hoppas ingen skadar sig under landskamperna och att vi hittar tillbaks mot Newcastle. Då blir nog Unitedhumöret på topp igen.

Kent Yxell: Lite svagt dalande efter spelet på sistone. Var är the United way?

Mikael Österdahl: Sämre och sämre… Tyvärr tror jag att den senaste periodens matcher är mer indikativ för det här lagets kvalitet än säsongsinledningen. Hoppas att jag har fel. Det hopp som finns är väl att Paul Pogba verkligen är frälsaren.

Embed from Getty Images

Scott McTominay skrev nyligen på ett nytt kontrakt. Vad tror du om hans framtid?

Mikael Krekula: Han har gjort det okej när han väl fått spela, men det är det många andra som också gjort innan honom och som nu är bortglömda. Jag tror inte McTominay har någon framtid i United. Jag tror inte ens han har någon framtid i Premier League. Men låt oss hoppas att jag har fel.

Björn Appelgren: Inte en startspelare på många år om ens någonsin. Men visst, en nyttig truppspelare kan han säkert bli.

Rune Sørlie: Jag tycker han är en spännande spelare och är nyfiken på hans utveckling. Utifrån det jag har sett så tycker jag det var ett rätt beslut att ge honom ett nytt kontrakt.

Kent Yxell: Hade varit fantastiskt kul om han lyckades men blir nog bara ännu en produkt vi släpper till en annan PL- eller Championshipklubb.

Mikael Österdahl: Det skulle vara skitskoj om McTominay lyckas, men jag kan verkligen inte se det hända.

Embed from Getty Images

Det ryktas om att Mesut Özil ska värvas i januari. Hur ställer du dig till det?

Mikael Krekula: Jag vet ärligt talat inte. Özil har definitivt kvaliteter, kanske till och med kvaliteter som vi saknar, men jag blir inte särskilt exalterad över den här informationen. Men det kan säkert bli bra.

Björn Appelgren: Nej. Det är inte där det behövs förstärkas.

Rune Sørlie: Det är en bra spelare, men vad ska vi med en till offensiv mittfältare? Vem ska då lämna eller ej få spela? Så – nej jag vill ej ha honom.

Kent Yxell: Nej tack, gammal och trött och ännu en som inte jobbar eller kan försvara och tackla!

Mikael Österdahl: Min spontana tanke är att det är värdelöst. Sen ser jag Mata och Mkhitaryan spela och tänker att det trots allt skulle vara en klar uppgradering. I slutändan landar jag ändå på att han inte är tillräckligt bra för att ta oss till nästa nivå. Ska vi värva en spelare i den åldern på den positionen ska det vara absolut världsklass.

Embed from Getty Images

Är David de Gea Manchester Uniteds bästa målvakt någonsin?

Mikael Krekula: Jag har naturligtvis inte sett alla målvakter tillräckligt mycket för att kunna bedöma det på ett rättvist sätt, men känslan är att han är det. Han gör idioträddningar vecka efter vecka och i princip aldrig något misstag. VDS var stabil, men stod kanske inte för spektakulära räddningar så ofta. Schmeichel räddade ofta och mycket, men min bild är att han gjorde för många misstag (för att klassas som den bästa). Det är kostsamt i fotboll.

Björn Appelgren: Jag har inte sett någon som gjort lika många svåra räddningar lika konsekvent som DDG, så ja. Samtidigt så har han ju spelat färre riktigt stora matcher och har även färre titlar än både Peter och Edwin, så nej. Men jo, ja det är han!

Rune Sørlie: Utan tvekan en av dom bästa, men jag håller Peter Schmeichel som den bästa för att han styrde laget med en helt annan auktoritet än vad De Gea gör. Sen tycker jag att han var mer aggressiv i sitt spel och tog för sig på ett annat sätt. Sen hade det varit kul å se hur långt Gary Bailey hade nått om han inte hade blivit knäskadad.

Kent Yxell: Nej inte än!! Tätt mellan Bailey Saves och Alex Stepney … skämt åsido, VDS rules!

Mikael Österdahl: Det är jämnt men i slutändan landar jag på Peter Schmeichel. De Gea är en bättre skottstoppare och gör färre misstag. Schmeichel var dock mycket bättre i luftrummet och hans enorma utkast var också ett vasst anfallsvapen. Det som till slut avgör för mig är säsongen 1995/96. Jag har inget minne av att någon annan målvakt någonsin har haft en så stor del i en ligatitel. Jag tror att 90-talslaget hade varit sämre med De Gea och jag tror att dagens lag hade varit sämre med Schmeichel.

Embed from Getty Images

Vilken av spelarna i dagens lag är du mest oense med allmänheten om?

Mikael Krekula: Jag verkar vara oense med många. Nu har visserligen Herrera fått en del skit den här säsongen, men Unitedsupportrar skrek sig hesa om hur fantastisk han var tidigare, vilket jag aldrig tyckt. Bra spelare, men det finns 25 liknande mittfältare i La Liga.

Åt andra hållet kan vi ta Jesse Lingard. En tydlig truppspelare som dessutom är home grown får ständigt skit. Nej, han är ingen världsstjärna, men alla topplag har sådana spelare i laget. Lingard har hjärta för klubben, ger alltid allt, har gjort mål i två finaler på Wembley, avgjorde ligacupmötet med Swansea själv och är en bra spelare att ha i truppen, helt enkelt.

Björn Appelgren: Svår fråga. Tycker att Fellaini hyllas på tok för mycket. Förut hatades han för mycket, men nu är det som att han är Gud. Lite sans tack, åt båda hållen! Kan väl också tycka att Martial får lite för mycket positiva superlativ. För mig är det ointressant att han lyckas dribbla tre spelare om han ändå inte lyckas leverera sina passningar. Sedan tycker jag väl att Pogba är bra mycket bättre än vad allmänheten tycker (kanske mest motståndarfans i och för sig), det ser man inte minst nu när han har varit skadad. Pogba är vår enskilt viktigaste spelare. Punkt.

Rune Sørlie: Ander Herrera, jämfört med förra säsongen så tycker jag han har tagit ett steg tillbaka och inte ett kliv framåt.

Kent Yxell: Herrera spelar bara bakåt – totalt ointresserad av att skapa något. Tyvärr för han är en trevlig prick. Smalling diskuterar jag ofta med andra – han kan ju inte träffa en ladugårdsdörr med passningarna… eller hur Åke?

Mikael Österdahl: Förra säsongen hade jag sagt Herrera (överskattad) eller Pogba (underskattad). Nu upplever jag ändå att allmänheten är närmare min uppfattning, så då pekar jag på Juan Mata som överskattad. Mata är som regel godkänd eller bra men egentligen aldrig bättre än bra och den nivån måste du upp på i Manchester United.

Embed from Getty Images

Martial eller Rashford?

Mikael Krekula: Tvinga mig inte att välja! Jag hade velat se Martial få fyra, fem 90 minuters matcher i följd utan att bli utbytt. Få lite förtroende och känna att han kan misslyckas utan att bli petad. Det tror jag han hade mått bra av. Så jag säger Martial. För tillfället.

Björn Appelgren: Båda, hade varit kul att se dem samtidigt!

Rune Sørlie: Svårt val, men måste jag så blir det nog Martial. Han verkar vara lite mer på när han får chanserna och sätter dom. Och med lite mer fast speltid tror jag att hans potential kommer att blomma ut.

Kent Yxell: Rash 8 dar i veckan – händer mycket mer och har split vision och kan jobba bakåt osv. Mmycket mer komplett än Mr rakt fram Martial…

Mikael Österdahl: Oj! För det första ska båda vara givna i startelvan, vi har inga offensiva spelare som är bättre. Mellan Rashford och Martial skulle jag ändå säga att Martial både är lite vassare nu och har lite större potential. Märkligt nog tycker jag att Rashford är mognare i sitt spel och han är även pålitligare i prestationerna. Men Martial har fler verktyg i lådan och när han är på topp går han inte att stoppa.