Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liam Miller drabbad av cancer; Mkhitaryan målskytt igen

Tråkiga nyheter inleder den här veckan. Det meddelas att den förre Manchester United-mittfältaren Liam Miller har drabbats av cancer.

I andra nyheter noterar vi att Henrikh Mkhitaryan har gjort mål på nytt, om än på straff.

Miller drabbad av cancer

På måndagen rapporteras att Liam Miller nu behandlas för bukspottkörtelcancer. Miller behandlas i USA men i övrigt har vi inte fått några besked. Enligt Cancerfonden så är det en cancersjukdom där ”chansen till bot är mycket liten”.

Den irländska mittfältaren Miller värvades till United från moderklubben Celtic sommaren 2004. Han var en av många spelare som United testade i hopp om att hitta en efterträdare till Roy Keane.

Tyvärr blev tiden i United inte speciellt framgångsrik. Efter 22 matcher (varav 11 som inhoppare) och 2 mål lämnade han 2006 för Sunderland. Dessförinnan hade han varit i Leeds på lån.

Miller fortsatte att leva ett nomadiskt fotbollsliv, med fortsatt spel i England och därefter Skottland, Australien, Irland och senast, 2016, på låg nivå i USA. Han gjorde 21 landskamper för Irland.

Liam Miller är bara 36 år gammal. Vi önskar honom givetvis lycka till i kampen mot sjukdomen.

Straffmål av Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan återvänder till Manchester United efter att ha gjort två mål på två landskamper. Idag slog han till på straff i 3-2-segern mot Cypern.

I kvalet till U19-EM fullbordade Wales sitt fiasko genom en 3-2-förlust mot Kazakstan idag. Wales blev därmed ohjälpligt sist i gruppen. Manchester Uniteds Dylan Levitt spelade hela matchen. Han blev varnad efter 80 minuter. Levitt är U18-spelare och får chansen till revansch nästa säsong.

Imorgon är det Indy Boonen (Belgien) mot Nishan Burkart (Schweiz), i en direkt avgörande match om vilka som ska gå vidare tillsammans med klara gruppvinnaren Makedonien. För Schweiz räcker det med oavgjort. Både Boonen och Burkart har gjort mål i kvalet. Burkarts mål såg ut så här:

Vi ska även bjuda på ett mål av Mason Greenwood. Det var i matchen mot Ryssland som Greenwood sköt det sista målet i 2-1-segern för Englands U17. Därmed gjorde han mål i sin första match från start.

Herrera vill stanna

Atlético Madrid och Barcelona vill ha Ander Herrera, påstås det. Herrera vill dock stanna i United, påstås det.

Fler påståenden: United har redan aktiverat optionsåret i Herreras kontrakt. Det ska United också göra med Daley Blind, Juan Mata, Luke Shaw och Ashley Young också. Tidigare har det påståtts att United har aktiverat Shaws optionsår men inte Herreras. Oavsett skulle det vara tämligen korkat av United att inte aktivera optionsåren. Även om United inte skulle vilja behålla spelarna så vore det onödigt att släppa dem på fri transfer.

Pawson dömer på lördag

På lördag är Premier League tillbaka! United har hemmamatch mot Newcastle och Craig Pawson blir domare. På linjen Lee Betts och Constantine Hatzidakis, med Paul Tierney som fjärdedomare.

Att Pawson dömer får ses som goda nyheter. United har 9-2-0 med Pawson som domare, senast 1-0 borta mot Southampton tidigare den här säsongen.

Newcastle har redan haft Pawson två gånger den här säsongen. Senast i deras 1-1-match hemma mot Liverpool och dessförinnan i deras förlust borta mot Huddersfield. Totalt 4-3-5.

Pawson har gjort en match mellan United och Newcastle. Det var 0-0-matchen på Old Trafford i augusti 2015.

Kommande landskamper

Ikväll kämpar Matteo Darmian och Victor Lindelöf om en VM-plats. Imorgon är det så många som elva matcher med potentiell Unitedmedverkan.

Måndag 13 november:

 • 20.45: Italien – Sverige (VM-kval) [Darmian mot Lindelöf]

Tisdag 14 november:

 • 13.00: Belgien U19 – Schweiz U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Boonen mot Burkart]
 • 17.30: Argentina – Nigeria (träningsmatch, spelas i Krasnodar) [Romero]
 • 18.30: Portugal U21 – Schweiz U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 19.00: Norge U21 – Irland U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 19.00: Wales U21 – Rumänien U21 (EM-kval) [Poole]
 • 19.45: Ryssland – Spanien (träningsmatch) [De Gea]
 • 20.00: Rumänien – Nederländerna (träningsmatch) [Blind, Fosu-Mensah]
 • 20.00: England U17 – Tyskland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]
 • 20.45: Belgien – Japan (träningsmatch) [Lukaku]
 • 20.45: Tyskland – Frankrike (träningsmatch) [Martial]
 • 21.00: England – Brasilien (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Young]