Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Blackburn – Manchester United 1-4

United fortsätter att nå bra resultat och Blackburn kunde enkelt besegras med 1-4 på bortaplan. Angel Gomes gjorde två mål medan D’Mani Mellor gjorde ett och slutligen ett självmål från Blackburns sida.

United gjorde sju ändringar i startelvan från den förra matchen och det märktes inledningsvis, även om den dåliga planen var den största boven fick United aldrig igång något spel. Det var istället hemmalaget som var det bättre laget. Richardson, som var målvakt för dagen, hade det förvisso inte allt för svettigt men fick ingripa mer än målvakten på andra sidan och han skötte det på ett bra sätt. United skapade mest genom fasta situationer, och det var precis så man gjorde 1-0. Angel Gomes blev fälld och tog själv hand om frisparken som han satte i mål.

I den andra halvleken slog United igång sitt traditionella spel och skapade fler målchanser. Visserligen kom 2-0 målet på ett turligt sätt, då James Garner sköt och bollen styrdes i mål av en försvarare men sedan ökade Gomes på till 3-0 med ett snyggt solomål där han dribblade sig in i straffområdet och avslutade kyligt.

D’Mani Mellor fastställde sedan slutresultatet till 4-0 när han nickade in bollen efter lite kalabalik i samband med en hörna. Det var hans blott andra start den här säsongen och också hans andra mål.

Blackburn reducerade förvisso på slutet men matchen var förstås redan vunnen.

Det var den fjärde raka vinsten i ligaspelet och United är fortsatt i topp i tabellen. Laget har dessutom gjort 18 mål på de fyra senaste ligamatcherna. Detta trots att stora delar av den ordinarie elvan vilades idag. Extra positivt var att Tahith Chong gjorde säsongsdebut efter en svår skada förra säsongen, han spelade 20 minuter och såg väldigt pigg ut. Det kommer att bli en enorm boost under den andra halvan av säsongen.

Nu närmast väntar en viktig match i Youth League borta mot Basel.

Blackburn – Manchester United 1-4 (0-1)

Uniteds mål: Gomes (36, 74), självmål (53), Mellor (78)
United: Richardson; Tanner, Barrett, O’Connor, Laird; Levitt (Chong 70), Garner, Galbraith; Baars (Puigmal 70), Mellor, Gomes (Ramazani 75)