Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Basel – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Efter en kontrollerande första halvlek tappade United all form av inspiration till andra. Detta utnyttjade Basel. Tack vare ett sent segermål kliver Basel upp på en andraplats i grupp A. Det betyder även att Manchester United missade chansen att säkra gruppsegern. Nu avgörs allt i sista gruppspelsomgången. Då hoppas vi att åtminstone någon chans kan förvaltas.

Mkhitaryans försvinnande

Vi möttes av en rad förändringar i matchtruppen när José Mourinho offentliggjorde de arton man som skulle involveras i dagens match. Marcos Rojo och Marouane Fellaini gjorde comeback i startelvan, Sergio Romero fick chansen mellan stolparna och Jesse Lingard firade hundra kamper i United-tröjan.

http://gty.im/877577686

Våra svenska herrar fick nöja sig med att värma avbytarbänken från start. Henrikh Mkhitaryan däremot blev återigen förbisedd helt och hållet. Armeniern försattes på läktaren på nytt och frågan är hur lång vägen tillbaks till speltid blir denna gång.

Vi alla minns ju hans inledning i Manchester United förra hösten, där han tidigt blev åsidosatt. Under våren blomstrade dock vår käre kreatör. Under de senaste månaderna har hans briljans dock lyst med sin frånvaro. Han har rent utsagt varit riktigt dålig. Det verkar straffa sig nu när spelare efter spelare kommer tillbaks efter respektive skadebekymmer.

Paul Pogba

Efter över två månader skadefrånvaro gjorde han comeback i lördags. Då var han bäst på planen. Idag? Bäste man på plan iklädd en United-tröja. Fransmannen är en klass för sig och visar verkligen hur vital han är för Mourinho. Åtminstone om vi ser till första halvlek.

Embed from Getty Images

Pogba hade några riktiga högklassiga aktioner med både dribblingar och framspelningar. Framförallt tänker jag spontant på framspelningen till Romelu Lukaku i första halvlek. Lite mer kyla från belgaren och hade Pogba klivit av med en assist i bagaget.

Matchsammanfattning

Det blev inte den afton vi hade hoppats på. Detta var ju den kvällen där vi skulle säkra förstaplatsen i gruppen. Så blev inte fallet. Ett sent segermål från Basel gjorde att United fick vända hemåt tomhänta.

Annars var det United som styrde och ställde under första halvlek. Det skapades ett antal chanser som borde förvaltats bättre. Lukakus chans är redan nämnd. Utöver det hade både Anthony Martial och Marouane Fellaini sina chanser. Dessutom hade Marcos Rojo ett rungande distansskott som styrdes upp i ribban av en täckande försvarare.

Embed from Getty Images

Under andra halvlek gled sedermera matchen ur Uniteds händer. Spelet var svagt och Basel utnyttjade den loja United-inställningen. Det osade ett Basel-mål långa vägar. Strax innan tidtagaruret tickade upp på 90 minuter så kom det där målet. Efter ett tafatt försvarsspel letade sig ett inspel efter marken sig förbi hela Uniteds backlinje och fann Michael Lang som kunde peta in bollen i den tomma målburen. United försökte desperat lyfta bollar mot slutet, men det gav ingen utdelning.

http://gty.im/877577742

Överlag var det en oinspirerad insats av United-spelarna. Det upplevdes som att de redan räknat hem minst en poäng på förhand och spelet var därefter. Svagt. Bolltempot var alldeles för dåligt och de individuella prestationerna lös med sin frånvaro. United var, summa summarum, bara bra när Pogba orkade driva upp tempot.

Res med oss till Manchester!