Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Basel – Manchester United 1-0

http://gty.im/877588622

Manchester United inkasserade säsongens första förlust i Champions League då Basel vann med 1-0 hemma på St Jakob-Park på onsdagskvällen. Hade vi enbart sett till första halvlek hade vi troligen haft en helt annan betygsskala och ett helt annat omdöme än det samlade vi nu har. United kunde och borde ha avgjort matchen i första halvlek. I andra gjorde man en slätstruken och oinspirerad insats, vilket blev väldigt kostsamt. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Får väntade och nödvändiga minuter i det som ska vara en rätt betydelselös Champions League-match. Agerar säkert, plockar det han ska plocka och känns förhållandevis lugn. Kan inte lastas för baklängesmålet.

Matteo Darmian: 5

Varnad 83′. Italienaren var tillbaka i spel efter att inte ens ha varit med i truppen mot Newcastle. Är som i tidigare matcher mest företagsam offensivt, medan defensiven inte alls fungerar. Drar på sig klumpiga frisparkar och känns som en säkerhetsrisk mot lag vars spel går genom yttrarna. Antonio Valencias krånglande knä känns med ens mer oroväckande.

Chris Smalling: 6

Petad av Southgate, mer och mer given hos Mourinho. Har egentligen en förhållandevis lugn dag på jobbet, men sätts under mer press i andra halvlek. Lider kanske lite av ständigt byta mittbackspartner.

Marcos Rojo: 7

Kanske ett lite kryddat betyg, men med tanke på skadefrånvaron, skadans art och den ringa speltiden i reservlaget före comebacken finns det inte mycket att klaga på hos argentinaren. Kunde ha blivit målskytt i första och visar att det är mittback han ska spela, inte vänsterback.

Daley Blind: 4

Daley Blind visar varför han inte är ordinarie som vänsterback, och varför hans tid i United kan börja ses som räknad. Är passiv när baklängesmålet väl kommer och är på hälarna så gott som hela tiden mot beskedligt motstånd. Det håller inte på den här nivån, tyvärr.

Ander Herrera: 5

Tillbaka från start. Trevar vidare i jakten på fjolårsformen. Känns inte stabil bredvid Fellaini och kommer som oftast feltajmad. Skulle ha så mycket att hämta i denna typ av matcher, framför allt gällande självförtroendet, men tar inte chansen.

Marouane Fellaini: 6

Fellaini kunde precis som Rojo ha avgjort matchen, flera gånger om. Får kalufsen på en boll som träffar stolpen och gör det jobb Herrera inte gör. Känns resolut och säker, med Fellaini-mått mätt. Kontraktsförlängning, snälla?

Anthony Martial: 6

Utbytt 74′. Kanske något oväntat med från start. Ser till att hans kant fungerar, till skillnad från Lingard. Gör ett bra jobb så tillvida att han lägger lagkamraterna i bra lägen. Mattas i andra halvlek och blir utbytt.

Paul Pogba: 7

Utbytt 66′. Kapten för dagen. Formidabel första halvlek. Sätter Lukaku i drömläge, bland mycket annat. Visar varför han behövs på det centrala mittfältet och att hans närvaro är ett måste för att den här säsongen ska sluta någorlunda lyckligt.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 63′. Totalt osynlig i första halvlek och borde kanske ha blivit utbytt redan i paus. Bidrar inte med någonting offensivt mot ett motstånd som han borde kunna dominera mot. Höjde inte aktierna inför en hektisk decembermånad.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 63′. Byter av Lingard och får dryga halvtimmen. Gör varken från eller till på sin kant i en andra halvlek han och alla andra nog vill glömma.

Nemanja Matic: 5

Inbytt 66′. Känns nästan som ett planerat byte då han kommer in istället för Pogba med dryga 25 minuter kvar. Precis som Rashford gör han en rätt slätstruken insats. Är på planen då målet kommer.

Zlatan Ibrahimovic: N/A

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.