Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 47

Endast tre av spelarna som fått starta för sina respektive lag, men mycket att rapportera om ändå i veckans lånekoll.

Dean Henderson, Shrewsbury

Spelade förstås hela matchen när Shrewsbury åkte på sin andra förlust i ligaspelet när man förlorade borta mot Bury med 0-1. Ironiskt att den blott andra förlusten för serieledarna kommer mot laget som ligger sist.

Det blev även förlust med 0-1 hemma mot Bradford. En liten svacka för Shrewsbury som tappat serieledningen men ändå ligger på uppflyttningsplats. Henderson hade en dag där han fick hämta bollen ur nätet vid målet och sedan i princip stå sysslolös.

Regan Poole, Northampton

Startade som mittfältare när Northampton förlorade borta mot Plymouth med 0-2. Poole spelade 63 minuter innan han blev utbytt i jakten på en reducering, men det gav inget och resultatet stod sig matchen ut.

Spelade sedan hela matchen när Northampton spelade 0-0 hemma mot Bury. Poole skötte sig bra och var en av lagets bästa spelare i hans position på det centrala mittfältet. Det var dock inget vidare resultat för Northampton som är, tillsammans med Bury, kvar under strecket. Det är förstås få Northamptonsupportrar som är nöjda i dagsläget, många menar också på att de vill se Poole som mittback vilket jag håller med om skulle vara mer intressant.

Sam Johnstone, Aston Villa

Stod hela matchen när Aston Villa slog Sunderland med 2-1. Johnstone hade en lugn kväll och hade egentligen inte mycket att göra mot ett svagt Sunderland. Han var dock säker, och gjorde det han skulle utan att sticka ut. Birmingham Mail ger honom betyget 7 och skriver att han var stabil och säker. Ett betyg de ofta verkar ge honom.

Spelade förstås hela matchen även hemma mot Ipswich. Villa tog ännu en seger och siffrorna skrevs till 2-0. Johnstone hade en lugn afton, där egentligen det enda som hände var att Ipswich fick ett mål bortdömt i en duell med Johnstone och målvakten fick frispark. Överlag var det dock mest att kolla på. Han får betyget 6 av Birmingham Mail.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen när Scunthorpe vann igen, den här gången borta mot Bradford.

Vann sedan igen utan Redmond när Charlton besegrades med 2-0. Inhopparen Josh Morris gjorde båda målen. Scunthorpe är nu uppe på en tredjeplats och jagar Dean Hendersons Shrewsbury.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var inte med i truppen när Leeds förlorade borta mot Wolverhampton med 1-4. Leeds fick dessutom en mittfältare utvisad tidigt i den andra halvleken. Wolves är seriens klart bästa lag, men ändå en notabel formdipp på Leeds som fortsätter att läcka bakåt.

Bara för det höll Leeds sedan nollan i bortamötet med Barnsley. Laget vann med 0-2 och CBJ var inte med i truppen nu heller.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Satt på bänken matchen igenom när Palace tog tre oerhört viktiga poäng efter 2-1 hemma mot Stoke. Mittbacken Sakho avgjorde i den 90:e minuten. Hodgson gjorde bara ett byte och det var Benteke som gjorde comeback efter skada, en nödvändig förstärkning som säkerligen kommer se till att Palace klättrar i tabellen. De ligger fortsatt sist dock.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt på bänken matchen igenom när Utrecht besegrade Sparta Rotterdam med 1-3 på bortaplan. Utrecht gjorde endast ett byte i matchen och det kom i den 86:e matchminuten. Segern innebär att FC Utrecht är femma i tabellen, leder gör PSV som ser ut att gå mot en säker ligatitel.

Andreas Pereira, Valencia

Inledde seriefinalen mot Barcelona på bänken, men med tio minuter kvar och ställningen 1-1 fick han komma in istället för anfallaren Rodrigo. Och det var ett starkt inhopp Pereira stod för, han hade först en bra framspelning och sedan själv ett bra läge att avgöra matchen men hans skott gick i burgaveln. Pereira hann dessutom dra på sig ett gult kort, efter en sen satsning på Busquets som var en uppenbar hämndaktion då han i en duell innan med Busquets ville ha frispark men fick inte något gehör från domaren.

Res med oss till Manchester!