Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku måste leverera; Marriner dömer; Lacazette ute

Vi räknar ner till Manchester Uniteds bortamatch mot Arsenal. På lördag klockan 18.30 smäller det.

Arsenal laddade igår med en imponerande 5-0-seger hemma mot Huddersfield. Mesut Özil var segerorganisatör med ett mål och två assists. Alexandre Lacazette sköt det första målet men tvingades kliva av skadad och han missar matchen mot United.

Efter förlusten mot Manchester city har Arsenal imponerat: 2-0 mot Tottenham, 1-0 mot Burnley och 5-0 mot Huddersfield. United har också tre raka segrar i ligan, så det är två formstarka lag som möts på lördag.

Neville: Lukaku måste leverera

”Det här är ett kritiskt läge på säsongen där [Lukaku] måste leverera,” skriver Gary Neville för Sky Sports och menar att matcherna mot Arsenal och Manchester city blir mycket viktiga för Lukaku.

Neville säger att anfallare alltid kommer att dömas på målen de gör men ”vid sidan av målen måste hans bidrag vara stort”.

Att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka ser Neville emellertid inte som något problem för Lukaku.

”Jag ser inte alls Zlatan Ibrahimovic som ett hot för Lukaku utan som ett understöd. Det enda sättet som Ibrahimovic kan bli nummer ett på är om Zlatans aura tar över Lukaku.”

Marriner dömer

Det blir Andre Marriner som dömer på lördag. Marriner får Simon Beck och Scott Ledger som assisterande domare och Anthony Taylor blir fjärdedomare.

Marriner har gjort 30 Unitedmatcher (19-2-9). Den här säsongen har han dömt United en gång, i 4-0-segern mot Everton.

Arsenal har haft Marriner 32 gånger (20-4-8). Den här säsongen var han domare då Arsenal förlorade med 1-0 i Stoke.

Marriner börjar bli van att döma möten mellan United och Arsenal, han dömde nämligen båda matcherna förra säsongen (1-1 på Old Trafford i november och 2-0 till Arsenal i maj). Dessförinnan hade han inte gjort någon match mellan klubbarna.

Ingen Lacazette mot United

Alexandre Lacazette blev igår utbytt efter första halvlek i Arsenals seger mot Huddersfield. Arsène Wenger bekräftade efter matchen att Lacazette kommer att missa matchen mot United. Förr om åren ljög Wenger regelbundet om sina skadade spelare men mitt intryck är att han har blivit ärligare med åren.

Alexis Sánchez klev också av med skadekänning, men Wenger räknar med att chilenaren är tillgänglig på lördag.

Rooneyhattrick mot Moyes

Wayne Rooney sköt igår hattrick när Everton vann med 4-0 mot David Moyes West Ham. Rooney blev därmed den spelare som har gått längst tid mellan två hattrick i Premier Leagues historia.

Rooneys senaste hattrick var mot Bolton den 10 september 2011, då United vann med 5-0. Väntan den gången var inte alls lika lång, den 28 augusti hade han gjort tre mål på Arsenal i en 8-2-seger.

https://twitter.com/olegs26_ole/status/935983490260262915

Matas projekt får stöd av Uefachefen

Uefas president Aleksander Ceferin är den senaste i raden att gå med i Juan Matas välgörenhetsprojekt Common Goal.