Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens med Mourinho och Lindelöf: Zlatan ute, Romero bäst i världen; FA-cupen lottas ikväll

Imorgon ska Manchester United även i teorin säkra avancemang till Champions League-spelet. För att göra det räcker det med att undvika tidernas största kollaps i morgondagens hemmamatch mot CSKA Moskva.

José Mourinho och Victor Lindelöf höll idag presskonferens inför morgondagens match.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho ville inte avslöja för mycket gällande laget som kommer att spela imorgon.

  • Skadeläget är oförändrat. De som saknades mot Arsenal – Eric Bailly, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Zlatan Ibrahimovic och Phil Jones – saknas fortfarande.
  • Dessutom är Nemanja Matic tillbaka på skadelistan.
  • Zlatan är inte skadad men på ett individuellt träningsprogram som omöjliggjorde spel i lördags och imorgon. Han ska dock vara tillgänglig till helgen.
  • Mourinho ville inte svara på om United har överklagat Paul Pogbas avstängning.
  • Sergio Romero är enligt Mourinho världens bästa målvakt.

Har ni överklagat Paul Pogbas avstängning? ”Han är inte avstängd i Champions League och han spelar imorgon.”

Så du vill inte svara på om ni har överklagat? ”Nej.”

Om Zlatan Ibrahimovic: ”Zlatan är inte skadad. Han behöver tid.” Mourinho förklarar att Zlatan har ett individuellt träningsprogram där han i perioder kommer att träna hårdare. I de perioderna är han inte tillgänglig för spel. Den svenska anfallaren är inte tillgänglig för spel imorgon men han ska vara tillgänglig efter det.

Skadeläget: ”Alla andra spelare som inte spelade den senaste matchen är alla fortfarande ute.”

Så Carrick kan inte spela? ”Nej… Men jag kan komma med en överraskning imorgon och den som inte är tillgänglig spelar.” Här ler Mourinho och han syftar givetvis på att Alexandre Lacazette spelade mot United trots att Arsène Wenger sa att han inte kunde spela.

Om Matic: ”Matic är skadad och när jag säger att han är skadad är han skadad. Jag kommer inte att få honom att spela så Matic är ute. Några andra grabbar spelar varje match och de behöver också vila. Viktigare är att andra grabbar förtjänar en chans att spela.”

Har du haft eller spelat mot en bättre målvakt än David de Gea? ”Ja.”

Vem? ”Romero. För han spelar imorgon. Och min målvakt är alltid världens bästa. Så nu är David den tredje bästa. Romero nummer 1, Joel [Pereira] nummer 2, David nummer 3.”

Vad tycker du om den tredje målvaktens form? ”Väldigt bra, hela säsongen väldigt bra.”

Hur har Pogba tagit utvisningen? ”Han är väldigt nöjd att spela imorgon. Det är nästa match som betyder något. Givetvis lite trött, för det var en stor match i helgen. Men väldigt nöjd att spela imorgon och försöka hålla igång sitt momentum, för sedan han kom tillbaka efter skadan har han varit fenomenal.”

Får Luke Shaw chansen imorgon? ”Måste tänka. Jag kommer att göra några, men inte för många, förändringar. Vi har inte kvalificerat oss än. Vi har inte vunnit gruppen än. Det är andra lag som är involverade i kvalificeringen. Jag måste behålla en viss balans i laget.

”När du pratar om Luke Shaw har du rätt. Han jobbar för att få en möjlighet och förr eller senare kommer möjligheten att komma. För han förtjänar den möjligheten. Uttagen till imorgon? Definitivt. Om han startar eller börjar på bänken kan jag inte svara på.”

Hur svårt är det att hålla fokus inför imorgon, med derbyt på söndag? ”Enkelt. Enkelt. Vi är vana. Bara nästa match, vi tänker inte på nästnästa.”

Om Victor Lindelöf: ”Han är som laget. När laget spelar bra spelar han bra. När laget inte spelar så bra spelar han inte så bra. Misstagen han har gjort i matcher har inte varit misstag mot lagets nivå. När han gjorde misstag spelade laget dåligt.”

Lindelöfs presskonferens

Idag var Victor Lindelöf spelaren som valdes ut för att prata med media.

Hur har de senaste veckorna varit? ”Jag är alltid nöjd att hjälpa laget på det sättet jag kan. Jag är nöjd att ha kunnat hjälpa laget att få några bra resultat.”

CSKA är utan Pontus Wernbloom imorgon… ”Pontus är en väldigt bra spelare. Han är viktig för CSKA. Vad det betyder för matchen vet jag inte. Han är i bra form. Gällande VM så är det inte en fråga för mig. Han är en bra spelare men ni får fråga honom.”

Vad är skillnaden på Manchester United och Benfica? ”Ligan vi spelar i är tuffare än den portugisiska ligan. Det är två stora klubbar. Manchester United är en större klubb, en av de största i världen, du har fler ögon som tittar på dig.”

Är det svårt att inte tänka på derbyt? ”Vi är alla proffs och fokuserar på matchen imorgon. Vi vill vinna. Jag kan bara prata för mig själv, men jag tror att det gäller de andra också, vi fokuserar bara på imorgon. Efter det får vi börja fokusera på nästa match.”

Har ni börjat förbereda för derbyt? ”Vi har inte pratat om den matchen. Vi fokuserar bara på matchen imorgon.”

Om tacklingen mot Brighton… ”Jag tycker att det var en bra tackling. Det var en 50/50-boll och jag var tvungen att vinna bollen. Om det var en vändpunkt vet jag inte, det kändes bra hela matchen. Det var bara en tackling och som jag sa en bra tackling.”

Embed from Getty Images

Passar det dig att spela i en trebackslinje? ”Jag gillar att spela på båda sätten. Jag spelar som managern vill att vi ska spela. Jag gillar båda systemen.”

Fick du hjälp av någon spelare efter misstaget mot Huddersfield? ”Hela laget, vi försöker hjälpa varandra. Jag kan inte välja bara en, hela laget har hjälpt mig på många sätt.”

Ni har 39 matcher i rad utan förlust på Old Trafford… ”När vi spelar hemma har vi alltid självförtroende. Vi har fansen bakom oss och har presterat bra hemma. Vi försöker bara fortsätta.”

I början fick du inte spela så mycket… ”Alltid i en ny klubb måste du lära dig. Jag lär mig varje dag för att hjälpa laget. Jag pratar alltid med managern, han har varit bra med mig och jag kan lära mig mycket av honom och de andra tränarna.”

Oftast, men inte alltid, gäller att spelaren som ställer upp för presskonferens också startar matchen.

Italienska domare

Det blir italienska domare i morgondagens match. Gianluca Rocchi är huvudansvarig, med Elenito Di Liberatore och Mauro Tonolini som assisterande domare, Luca Banti och Massimiliano Irrati som extra assisterande domare samt Fabiano Preti som fjärdedomare.

Rocchi är en relativt erfaren domare och han har dömt Champions League sedan säsongen 2010/11.

Rocchis kanske främsta merit i karriären var då han dömde Uefa Super Cup i augusti, då Real Madrid vann mot Manchester United. Rocchi har också dömt United i två Champions League-matcher (hemmasegern mot Bursaspor 2010 och bortaförlusten mot Olympiacos 2014) och i en Europa League-match (bortasegern mot Ajax 2012).

CSKA Moskva har haft Rocchi två gånger, båda förluster mot tyska lag, senast mot Wolfsburg 2015.

Cuplottning ikväll

Vilka får Manchester United möta i FA-cupens tredje omgång? Ja, det får vi besked om ikväll klockan 20.10, då det är lottning. Manchester United har boll nummer 25 i lottningen.

Vi kommer givetvis att informera om resultatet här på Muss.se. Är du ivrigare än så går det även att se lottningen på Viaplay (men såvitt jag kan se inte på teve).