Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Manchester United – CSKA Moskva 1-0

United tog sig vidare till playoff i UEFA Youth League efter 1-0 hemma mot CSKA Moskva. Joshua Bohui gjorde ett tidigt mål på straff efter att Tahith Chong blivit fälld.

United var redan garanterade en andraplats i gruppen eftersom Benfica och Basel spelade 0-0. United hade alltså bara äran att spela om. Det hindrade dock inte Tahith Chong som startade och var spelsugen, när han efter 12 minuter rann igenom hela försvaret med sin snabbhet, petade bollen förbi målvakten som fällde honom. En solklar straff. Joshua Bohui, som visat sig vara säker från straffpunkten tidigare, klev fram och satte just säkert 1-0 till United.

United var alerta i den första halvleken och kombinerade sig ofta fram till fina målmöjligheter. Smolken i bägaren var dock att Angel Gomes fick kliva av efter 30 minuters spel. Förhoppningsvis inget allvarligt dock.

Den andra halvleken blev en öppnare historia. Kanske påverkades United av att inte ha något att spela om, för gästerna tog för sig mer och mer men Fojticek stod i vägen. Ethan Laird, vänsterback för dagen, var dock ett ständigt hot framåt för United. Han spelade fram Hamilton som sköt och på returen var både Boonen och Burkart framme men bollen ville inte in.

Det blev inga fler mål i matchen och United kunde avsluta med en snygg 1-0 seger. En andraplats i gruppen innebär playoff, då Youth League inte följer samma mönster som Champions League i slutspelet.

United kommer att spela matchen på bortaplan och lottningen sker nu på måndag.

Manchester United – CSKA Moskva 1-0 (1-0)

Uniteds mål: Bohui (13 str)
United: Fojticek; O’Connor, Warren, Ercolani, Laird; Chong (Burkart 67), Hamilton, Barlow, Boonen; Gomes (Garner 31); Bohui