Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens; Ibrahimovic och Jones spelklara; Fellaini testas sent; Matic spelar skadad

På söndag spelas årets kanske hetaste match so far. United mot City på Old Trafford. Manchester City har gått som tåget under höstsäsongen där de gått obesegrade ända fram till i onsdags på Shakhtar Donetsk satte stopp för segertåget. På dagens presskonferens hade José Mourinho dock positiva nyheter att dela med sig av i United-lägret.

I sedvanlig Mourinho-anda bjöds vi på en rad citat som fick ögonbrynen att förflyttas upp och ner

Om känslorna inför derbyt: ”För mig betyder det ytterligare en stormatch mot ett av de bästa lagen i landet. Det första laget mot det andra. En stor match.”

Hur bra är City? ”Väldigt bra.”

Känns det bättre inför mötet denna säsong? ”Vi är ett bättre lag än förra året. Inget snack om saken. City är också ett bättre lag.”

Tror du någon av er vinner ligan? ”Nej. Jag tror vi kan, men det finns även andra lag.”

Om han upplever att City och United kommit varandra närmre med tanke på attentatet tidigare i år (det kommer vara en ceremoni innan matchen): ”Det är fina saker som fotbollen kan erbjuda. Vi kände under den perioden att klubbarna var redo att arbeta tillsammans för staden. Det är inga tvivel. Det vore väldigt sorgligt om det så inte vore fallet. Nu är det här en viktig fotbollsmatch. Om det görs på rätt sätt är derbyna fina. Samma stad. Olika färger. Vänner som håller på olika lag. Familjer som håller på olika lag. Jag hoppas på en stad fylld av färger före morgondagens match. Rött och blått.”

Hur han känner av stämningen i staden: ”Jag har varit lite isolerad från folkmassan. Jag känner inte pressen så mycket. Det har handlat om att hålla till på träningsanläggningen, hotellet och sen den lediga dagen efter CSKA Moskva. För oss är det tre poäng det handlar om.”

Om skadorna: ”Zlatan är tillgänglig. Jones är tillgänglig. Fellaini väntar vi med tills imorgon. Carrick är inte tillgänglig. Bailly är inte tillgänglig. Matic är skadad men han kommer spela.”

Om hajpen kring matchen:Fotboll är oförutsägbart. Du kan försöka och försöka. Jag kan försöka komma med en taktisk plan men fotboll är oförutsägbart. Vi vet inte vad som kan hända. Det är så många faktorer som kan spela in som är utanför vår kontroll, det kan förändra en hel match. Jag tänker inte chansa med att gissa spelbilden.”

Om Uniteds fördel längdmässigt: ”Jag tror det kommer bli lätt för Kompany att tävla mot Mata i luftspelet.”  

Summering av Guardiolas presskonferens

Även Pep Guardiola har hållit presskonferens under eftermiddagen. Även Manchester City har en hel del frågetecken i spelartruppen inför söndagens match. Några rätades ut, andra förblir frågetecken fram till söndag. David Silva är spelklar ”mot alla odds”. Guardiola gick tidigt ut och avskrev Silva från derbyt. Mourinho sa mer eller mindre att det var skitsnack och att vi kommer se Silva på planen på söndag. Idag bekräftade Guardiola som sagt att han var spelklar.

Desto större tvivel finns det kring Vincent Kompany och Fabian Delph. Båda är i nuläget osäkra till spel och det kommer precis som med Fellaini, göras tester på dessa spelare under morgondagen.

Annars uttryckte Guardiola att han upplevde sig själv och Mourinho som tvillingar när det handlar om strävan efter titlar. Den spanske managern berättade även att han var imponerad av Uniteds förmåga att vinna matcher med kommentaren: ”Även när de inte spelar bra så lyckas de besegra Arsenal med 3-1”. Oklart om vi ska tolka det som beröm eller som en pik till matchbilden.