Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Manchester City (All they can talk about is Manchester United)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds Premier League-match mot Manchester City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

10:30

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds Premier League-match mot Manchester City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Manchester city 1-2 (1-1)

Premier League, omgång 16 • 2017-12-10, 17.30 • Old Trafford, Manchester • publik: tbc • domare: Michael Oliver


     (4)   Walker
     (34)   Rojo
 0-1 (43)   Silva
 1-1 (45+2) Rashford
 1-2 (54)   Otamendi
     (63)   Rashford
     (72)   Silva
     (79)   Herrera


Manchester United: De Gea; Valencia (C), Smalling, Rojo (Lindelöf, 46), Young; Matic, Herrera (Mata, 82); Rashford, Lingard (Ibrahimovic, 76), Martial; Lukaku.
Avbytare: Romero, Lindelöf, Shaw, Jones, McTominay, Mata, Ibrahimovic.

Manchester city: Ederson; Walker, Otamendi, Kompany (Gundogan, 46), Delph; Fernandinho, Silva, De Bruyne; Sterlin, Jesus (Mangala, 59), Sané (Bernardo, 88). 
Avbytare: Bravo, Danilo, Gundogan, Bernardo, Aguero, Mangala, Zinchenko.

Marcus Beijar | 19:54 Sarahs snackisar

Sarah har snickrat ihop sina snackisar. Ni hittar dem här:

Med det avrundar vi dagens liveblogg. Vi återkommer med spelarbetyg och reaktioner efter matchen under kvällen och morgondagen, då det också vankas CL-lottning. Tack för att ni följde med under dagen.

Marcus Beijar | 19:52 ”Domaren gjorde ett misstag..”

Jose Mourinho pratade med SkySport direkt efter 1-2-förlusten mot Manchester city. Mourinho har varit mer försiktig i sin domarkritik i år än tidigare, men nu gjorde han ett undantag. 

Vad avgjorde matchen?
”En klar straff..”

”Jag är ledsen för Michael Oliver. Han gör en bra match, han försöker sitt bästa, men gör ett stort misstag och det blir dyrbart för oss. Det är en klar straff på Ander Herrera, men Michael väljer att varna honom..”

”Sist fick vi ett domslut av oss av Mr Clattenburg. Nu det här. Jag är ledsen..”

Målen?
”När man släpper in mål ur ingenting, ur studsar, ur returer. Två dåliga mål att släppa in.”

”Alla gjorde vad de kunde, de försökte göra en bra match.”

Är titelchansen borta nu?
”Jag vet inte. Jag tycker att de är ett bra lag. De får domsluten med sig. Det är en ny match på tisdag. Alla kommer att slåss för poängen då för att minska gapet..”

Marcus Beijar | 19:29 1-2-förlust i derbyt

Uniteds fina hemmasvit är bruten. Manchester City vann söndagens derby med 2-1 efter mål av David Silva och Nicolas Otamendi. Marcus Rashford gjorde Uniteds mål. Det sura? Citys bägge mål kom efter defensiva misstag från United medan Romelu Lukaku brände en tusendollarschans i kvadrat vid ställningen 1-2 i andra halvlek. City är nu elva poäng före United i toppen. Mera om matchen senare.

Marcus Beijar | 18:35 1-1 i paus

Vi har 1-1 i paus på Old Trafford. David Silva stötte in 0-1 efter att Young upphävt offsiden i boxen efter en hörna. Marcus Rashford kvitterade på stopptid efter ett misstag från Fabian Delph. Matchbilden? Den förväntade. United sjunker och City håller boll. Alla möjligheter finns i andra!

Marcus Beijar | 17:24 Dags för avspark!

Minuter till avspark, snart kör vi!

Come on United!

Marcus Beijar | 17:09 Rooney!

Vi skrev om det tidigare, men han vår förre kapten tenderar att ogilla Liverpool. Idag fixade han en poäng för Everton på en stensäker straff sedan Dejan Lovren gjort en Dejan Lovren.

Marcus Beijar | 16:52 Here come the lads..

Snart bara halvtimmen kvar..

Marcus Beijar | 16:40 Det blev 4-2-3-1

Med elvorna släppta kan vi konstatera att trebackslinjen (eller fembacks) uteblev och att det nu ser ut att bli ett 4-2-3-1 mot de ljusblå. Kanske lite överraskande sett till vad Mourinho valt för formation mot de så kallade bättre lagen, men samtidigt glädjande då det brukar bli en större offensiv tyngd så här. Victor Lindelöf får finna sig i att sitta på bänken då backlinjen är den förväntade. Framåt finns det heller inga överraskningar. Jesse Lingard kan tänkas gå i en fri roll bakom Lukaku, om han inte växlar med endera kanten och Martial/Rashford. Phil Jones och Zlatan Ibrahimovic sitter på bänken. Det gläder att duon är redo för spel, om ej inte från start.

Marcus Beijar | 16:32 Guardiola överraskar inte

Pep Guardiola matchar både David Silva och Vincent Kompany. Väntat.

Marcus Beijar | 16:30 Startelvan är här!

Så här ställer Manchester United upp i dagens derby:

Marcus Beijar | 15:44 What Mourinho says

Marcus Beijar | 15:16 Oavgjort för Arsene

Det blev väl ungefär som förväntat på St. Mary’s. Southampton hade ledningen i sisådär 80 minuter innan Oliver Giroud kvitterade med två minuter kvar. Arsenal ska sålunda vara nöjda som fick med sig en poäng idag. Arsenal är nu ligafemma och innehar den för Wenger så värdefulla platsen till Europa League.

Mikael Österdahl | 15:16 Manchester is red

Like Manchester Rashford is red… 

Idag sjunger vi om spelarna från Manchester.

Marcus Beijar | 15:14 Hur ställer vi upp?

Mindre än 90 minuter kvar tills startelvorna landar på våra bord. Det ger oss förstås en stund att spekulera i hur José Mourinho väljer att formulera sitt lag. Manchester Evening News ser 4-3-3 och 4-2-3-1 som tänkbara lösningar mot Manchester City. Ander Herrera syntes inte till när laget checkade in på The Lowry Hotel tidigare idag. Tänkbart är dock att han ansluter separat eller att han gör en Luke Shaw och Ashley Young, det vill säga checkade in igår trots att spelarna fick spendera natten hemma om de så önskade.

David De Gea är förstås given i mål. Blir det en trebackslinje är Marcos Rojo, Chris Smalling och Victor Lindelöf de givna. Vid 4-2-3-1 kan den senare få inleda på bänken. Young och Antonio Valencia lär få varsin ytterroll oavsett formation medan Herrera och en skadad Nemanja Matic får balansrollerna defensivt på mittfältet. Framåt verkar det som om Juan Mata får finna sig i en bänkplats då Jesse Lingard, Marcus Rashford och Anthony Martial förväntas backa upp Romelu Lukaku. Zlatan Ibrahimovic fångades av M.E.N:s fotografer idag och är sålunda med på bänken.

Laget som checkade in:
David De Gea, Sergio Romero, Joel Pereira, Matteo Darmian, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Phil Jones, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Luke Shaw, Daley Blind, Ashley Young, Marouane Fellaini, Nemanja Matic, Scott McTominay, Jesse Lingard, Juan Mata, Anthony Martial, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rashford, Romelu Lukaku.

Mikael Österdahl | 13:11 Frukost

My old man said be a city fan…

På matchdagen är det alltid viktigt att ladda upp med en ordentlig frukost. 

and i said testicles, you’re a lady parts, I’d rather fornicate with a bucket with a big hole in it,

THAN BE A cITY FAN, FOR JUST ONE MINUTE. 

Marcus Beijar | 12:20 Michael Oliver och Manchester

Dagens domare heter Michael Oliver. Han är, sedan Mark Clattenburg drog till Mellanöstern, ansedd som ligans kanske bäste domare tillsammans med Martin Atkinson. Oliver är 32 år och tenderar att, ryktet till trots, blanda och ge då han dömer. Han har tre ligaderbyn i Manchester på samvetet, och det är det senaste som ger oss de bästa minnena. Då, i mars 2016, avgjorde Marcus Rashford med matchens enda mål.

Utöver det har det blivit två förluster i ligan då Oliver dömt. I november 2014 vann City hemma med 1-0 efter mål av Sergio Aguero. Då passade Oliver också på att visa ut Chris Smalling efter två gula kort. Olivers tredje, och hans första derby, vill vi helst glömma. I mars 2014 föll vi med 3-0 hemma efter två strutar av Edin Dzeko och en av Yaya Toure.

Marcus Beijar | 10:54 Best goal ever..

Ja, på tal om en tidigare lagkapten, att ogilla andra lag och om att avgöra derbyn. Det här tåls att se ett antal gånger om.

Marcus Beijar | 10:46 Arsenes jakt på Europa League och det andra derbyt

I skuggan av dagens givna höjdpunkt i Premier League spelas det även två andra matcher, med start klockan 13.00 och 15.15. I den tidigare matchen gästar ett Europa League-jagande Arsenal St. Mary’s Stadium och Southampton med förhoppningar om att åtminstone tillfälligt gå upp på en topp 5-placering. Arsene Wenger har med en dåres envishet meddelat att inga spelare kommer att säljas i januari, oavsett antalet spelade minuter eller kontraktslängd. Hur det påverkar harmonin lär vi bli varse om nu i december. Southampton, som gjorde bort sig som sparkade Claude Puel, är ett av ligans mer svårbedömda lag och ska kunna ge Arsenal en match, åtminstone fram till stopptid då Wengers manskap brukar trolla fram en straff eller en målchans ur ingenting.

Med start klockan 15.15 spelas dagens första derby, ett derby som har ett visst intresse för oss ur fler synvinklar. Liverpool kommer från 7-0 hemma mot Spartak Moskva till dagens möte med Everton. Liverpool är ligafyra, sex poäng efter United inför söndagens omgång. På det sättet är det förstås intressant att se om Klopps manskap är benägna att haka på topp 4, eller om man snubblar i Merseyside. Everton är ointressanta rent tabellmässigt, men verkar ha fått något av en nytändning under Big Sam. Dessutom finns ju en viss före detta Unitedkapten i truppen. Han ogillar precis som vi Liverpool mer än mycket annat.

Marcus Beijar | 10:31 All they can talk about is Manchester United

Gott folk. Det är dags. Säsongens första derby i Manchester spelas denna gråmulna decembersöndag med avspark klockan 17.30. Insatserna är som brukligt höga då gästande Manchester City som bekant leder ligan med åtta poängs marginal. Vill vi och José Mourinho ha en rimlig chans på ligatiteln nu när säsongen rullar in i sitt mest intensiva skede så är det enbart seger som gäller idag. Precis som så många gånger tidigare har införsnacket till största del handlat om oss, så Sir Alex Fergusons citat i rubriken passar egentligen lika bra nu som då.

Alltsedan Paul Pogbas utvisning mot Arsenal har snacket gått om hur United formerar mittfältet. Spelar Nemanja Matic skadad? Hur är Marouane Fellainis form? Vem punktar Ander Herrera bort? Fortsätter Jesse Lingard leverera? José Mourinho har på sitt sedvanliga sätt viftat bort matchen som ”en match mot Bournemouth”, trots att han förstås vet innebörden av ett derby mot de ljusblå och att insatserna är pyramidalt mycket högre än i en serielunk mot något av bottenlagen.

Annars då? Ja, snacket hos grannen har mestadels handlat om David Silvas ”mirakulösa” tillfrisknande från skada (han verkar vara Alexander Lacazzette in disguise) och frågan om huruvida hopplöst skadebenägne Vincent Kompany ska kunna spela i mittlåset eller inte. Ni ser, det är betydligt mer spännande och intressant när Manchester är rött.