Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 49

En intressant vecka för våra utlånade där faktiskt alla utom en fick starta för sina klubbar. Även bra prestationer, kanske främst från målvakternas sida.

Dean Henderson, Shrewsbury

Satt på bänken när Shrewsbury avancerade vidare i EFL-trophy efter 1-2 seger borta mot Port Vale. Shrewsbury vände underläge till seger.

Var sedan tillbaka i startelvan när Shrewsbury spelade 1-1 borta mot MK Dons. Shrewsbury låg länge under men lyckades kvitterade med fem minuter kvar av ordinarie tid. Henderson å sin sida hade verkligen inte en lugn match, utan fick innan Dons ledningsmål stå för en fantastisk räddning.

Regan Poole, Northampton

Inledde matchen borta mot Oldham från start men vid underläge 0-3 i paus blev Poole offrad från sin defensiva mittfältsplats till förmån för en offensivare mittfältare. Det gav dock ingen vidare bra effekt ändå eftersom Northampton givetvis inte kom tillbaka från det underläget och förlorade faktiskt ännu större till slut, 1-5. Tungt för Northampton som är fast nere i bottenträsket.

Sam Johnstone, Aston Villa

Johnstone startade förstås i hemmamötet med Millwall. Gästerna från London hade hela åtta skott på mål i matchen medan Villa endast mäktade med ett skott. Matchen slutade 0-0 och det var mycket tack vare Johnstone som höll Villa kvar i matchen i den första halvleken då gästerna bombarderade med skott. Birmingham Mail ger betyget 8 till Johnstone, vilket ingen annan i Aston Villa kommer i närheten av.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Fick chansen från start i EFL-trophy när Scunthorpe tog emot Leicesters akademi. Gästerna ställde upp med ett starkt lag, bland annat med Dragovic, Amartey, Ulloa och Iheanacho och det märktes. Efter tolv minuters spel stod det redan 0-2 och en mardrömsöppning för Scunthorpe. Hemmalaget kom dock igen och precis innan halvtid kvitterade man. I den andra halvleken försökte man jaga kvittering men den kom aldrig. Glädjande var dock att Redmond spelade hela matchen på mittfältet.

Redmond var sedan inte med i truppen när Scunthorpe föll borta mot Walsall med 0-1.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

CBJ var tillbaka i matchtruppen och satt på bänken hela matchen i Leeds segermatch borta mot QPR som slutade 1-3. Leeds gjorde tre byten men CBJ fick alltså glatt sitta kvar. Dock positivt att han är tillbaka igen.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

TFM spelade 90 minuter i Palace 2-2 match hemma mot Bournemouth. Defoe gjorde mål gånger två för gästerna, som hade noterat en svaghet i Palace defensiva fasta situationer och stod för en finfin variant som lyckades. Defoe satte sedan ett snyggt mål, volley över Speroni i målet. Matchens snackis var dock Benteke, som tog hand om en straff på stopptid och missade. Palace hade redan fått en straff och den ordinarie straffskytten Milivojevic satte den. Benteke fick hård kritik efteråt, bland annat från Roy Hodgson.

Åsikterna kring TFM verkar vara delade i Palacelägret. En del tycker han såg rostig ut medan en del menar på att hans snabbhet behövs och att han är så mycket bättre än Ward offensivt. Klart kan i alla fall göras att TFM inte kan lastas för målen och trots allt gjorde det han skulle men att det förstås kan bli ännu bättre.

Matty Willock, FC Utrecht

Spelade 90 minuter för Jong FC Utrecht, vilket är deras reservlag som spelar i den näst högsta serien. Willock spelade på mittfältet i deras 4-3-3, det blev dock förlust med 1-2 mot FC Emmen. Jong Utrecht ligger sist i tabellen med endast 10 inspelade poäng på 16 matcher.

FC Utrecht match mot PSV blev sedan uppskjuten på grund av snökaos även i Holland.

Andreas Pereira, Valencia

Spelade 89 minuter i Valencias segermatch mot Celta Vigo hemma. Valencia tog ledningen innan Celta kvitterade, Parejo satte sedan en straff med tio minuter kvar och såg till att Valencia tog tre oerhört viktiga poäng i toppstriden. Pereira spelade som vänsterytter denna gången och gjorde en mycket bättre match än senast.

Res med oss till Manchester!