Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United förlorade söndagskvällens derby med 2-1 hemma på Old Trafford. Detta efter vad som får anses vara en hyfsad helhetsinsats och en urusel defensiv insats på bägge bortamålen. Därtill borde en av tidernas dyraste anfallsspelare definitivt ha kvitterat matchen i andra halvlek. Sammanfattningsvis? Vi saknar Paul Pogba något alldeles otroligt. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Ingen match likt den mot Arsenal, men då hans försvar gör de blunders de gör kan han inget annat göra än kapitulera. Ett par vassa räddningar.

Antonio Valencia: 5,5

Har det jobbigt på sin kant och kommer inte loss på de där offensiva utflykterna som mot bland annat Arsenal. Blottar sig defensivt ett par gånger mot Sterling.

Chris Smalling: 6

Bäst i mittförsvaret för dagen. Har ett par panikbollar som han drar iväg men agerar därutöver lugnt och tryggt.

Marcos Rojo: 5,5

Varnad. Utbytt 46′. Inleder matchen hyfsat med ett par viktiga brytningar och uppoffrande spel. Gör sedan en sådan där grej som bara han kan stundom när han går upp i en nickduell och skadar sig.

Ashley Young: 5

Jämförs ju förstås mot bakgrunden av hans tidigare pigga insatser, men nu var Young inte bra. Precis som Valencia otroligt tam offensivt, men värst är när han går bort sig på 0-1-målet.

Ander Herrera: 5

Utbytt 82′. Herreras höst gick i stå, nu är vintern på väg att göra det samma. I den bästa av världar hade han gjort en stormatch likt den mot Chelsea förra säsongen. Nu är han på efterkälken mot De Bruyne och försöker därtill filma till sig en straff.

Nemanja Matic: 5,5

Spelade skadad, hette det. Kanske kan en tam insats läggas på det kontot, för serben såg inte alls pigg eller vältajmad ut.

Anthony Martial: 5

Inte fransmannens dag heller. Oförklarligt varför han startar till höger då Rashford finns på planen.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 76′. Var det någon levande själ som såg Jesse Lingard på planen? Jag gjorde det inte. Experimentet med nummer 10-rollen föll verkligen inte bra ut.

Marcus Rashford: 6

Bäst i offensiven, utan att behöva vara superb. Gör målet ur egentligen ingenting. Försöker klart mest, men är ensam.

Romelu Lukaku: 4

Nej, detta håller inte. Nu måste Lukaku bänkas. Zlatan må vara en bit från matchformen, men det här är ohållbart med halva december kvar. Taffligt agerande på 1-2 och 2-2 bara ska sitta.

Victor Lindelöf: 6

Inbytt 46′. Kanske onödigt högt betyg, men Victor kommer bra in i matchen och får igång samspelet direkt med Smalling. Ska inte lastas för målet.

Zlatan Ibrahimovic: N/A

Inbytt 76′. Spelar för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 82′. Spelar för kort tid för att betygsättas.