Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 52

Det blir en extra lång lånerapportering då matcherna igår räknas in. Mycket att rapportera om under detta hektiska schema med massvis av fina insatser från spelarna.

Dean Henderson, Shrewsbury

Spelade förstås hela matchen när Shrewsbury och Wigan möttes i en ren seriefinal. Shrewsbury var det mer passiva laget och det var Wigan som höll i taktpinnen men Shrewsbury kunde, relativt komfortabelt, ta en poäng i en match som slutade 0-0. Det var den tredje matchen Nick Powell och co i Wigan förblev mållösa, två av gångerna har det varit mot Shewsbury. Henderson fick vara aktiv matchen igenom men behövde inte stå för någon jätteinsats men var väldigt stabil och säker i målet.

Spelade 90 minuter när Shrewsbury sedan slog Southend med 1-2 på bortaplan. Henderson stod för en fin dubelräddning i matchen men hade annars det lugnt, förutom då Southend nickade in en hörna.

Fick sedan hålla nollan när Oldham besegrades med 1-0 på hemmaplan. Det innebär att Henderson har 11 nollor på 23 ligamatcher och endast en gång i ligaspelet den här säsongen har Henderson släppt in fler än ett mål i en match, den 19 augusti i en 3-2 seger mot Rochdale. Henderson tillhörde en av lagets absolut bästa spelare i matchen och stod för en vass räddning och var i övrigt säker i målet.

Regan Poole, Northampton

Spelade hela matchen som mittback när Northampton förlorade borta mot Doncaster med 0-3. Northampton är kvar under strecket och frågan är hur länge Jimmy Floyd Hasselbaink har kvar sitt jobb.

Han spelade även 90 minuter borta mot Portsmouth som mittback. Northampton tog överraskande ledningen men hemmalaget vände och vann med 3-1, vilket inte är förvånande då Portsmouth tillhör ett av seriens absolut bästa lag. Poole, liksom resten av laget, hade det tufft och han stod inte för någon imponerande insats även om det inte kan skyllas på honom att det blev förlust. Northampton rasar mer och mer och laget fungerar inte alls.

Poole spelade 90 minuter igen när serieldande Wigan gästade. Det blev dock förlust igen, med 0-1.

Sam Johnstone, Aston Villa

Spelade hela matchen när Villa förlorade borta mot Brentford. Hemmalaget vann med 2-1. Johnstone stod inte för sin bästa insats, men kan inte lastas för målen utan agerade relativt stabilt matchen igenom.

Han höll sedan nollan när Aston Villa besegrade Middlesbrough med 0-1 på bortaplan. Hemmalaget, med Pulis som ny tränare, mäktade inte med att störa Villa särskilt mycket trots en del fasta situationer och långa inkast, och Johnstone hade en väldigt lugn dag på jobbet.

Höll sedan nollan för elfte gången den här säsongen när Bristol City besegrades med 5-0 på hemmaplan. Återigen hade Johnstone en lugn dag på jobbet men agerade, som vanligt, stabilt matchen igenom.

Det kan bli så att Sam Johnstone lämnar United, kanske redan nu i januari. Han har kontrakt till juni 2018 med option på att förlänga ett år men flera klubbar är ute efter honom. Förutom hans låneklubb Aston Villa verkar West Bromwich ligga närmast att värva honom.

https://twitter.com/the_manutd_blog/status/945396335171264512

Vi återkommer givetvis med mer information om något konkret händer. Men Johnstone har hunnit bli 24 år och har i nuläget många målvakter framför sig, vilket gör en permanent övergång trolig då United givetvis vill få betalt för honom.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen när Scunthorpe besegrade Blackpool på bortaplan med 2-3. Det betyder att Scunthorpe definitivt hänger med i toppstriden.

Han var inte heller med i truppen när Scunthorpe och Blackburn spelade 2-2 i toppmötet.

Han var inte med när Scunthorpe slog Bury med 1-0 efter ett sent avgörande.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Ett annat lag som hänger med i toppstriden är Leeds som vände och vann borta mot Burton med 1-2. CBJ var inte med i truppen.

Han var inte heller med i truppen när Leeds förlorade borta mot bottenlaget Birmingham med 0-1.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fick inleda på bänken igen, i hemmamatchen mot Arsenal. Men vid underläge 1-3 och tio minuter kvar av ordinarie tid byttes Fosu-Mensah in som högerback istället för Martin Kelly. Troligtvis för att bidra med lite mer fart framåt. Fosu-Mensah hann dock inte sätta någon riktig prägel på matchen men gjorde inte direkt något dåligt i sitt inhopp utan skötte sitt på ett bra sätt. Palace hann reducera på en hörna någon minut innan 90 och hann få en sista bra chans till kvittering precis i slutet men Townsends inspel från bra läge höll låg klass.

TFM fick sedan starta mot Manchester city och han spelade 90 minuter som högerback i matchen som slutade 0-0. TFM var briljant och hade stor del i att Sané var frustrerad matchen igenom. Det var ingen diskussion om vem som var man of the match i hemmalaget.

Matty Willock, FC Utrecht

Har tagit juluppehåll med laget. Trots nästan sex månader i klubben har han inte lyckats ta en startplats, och särskilt många inhopp blir det inte heller. Willock får dock spela i den holländska andradivisionen mycket och det är trots allt något men visst bör han platsa i ett lag som Utrecht om han ska ha något i United att göra.

Andreas Pereira, Valencia

Har tagit juluppehåll med Valencia. Laget inledde säsongen briljant men har successivt tappat och får nog rikta in sig på en kvalplats till Champions League till slut. Pereiras prestationer har dock inte påverkats nämnvärt, han var bra i den senaste matchen och har hållit ungefär samma niuvå hela säsongen. Det är främst assists som Pereira stått för, men ett eller annat mål har också trillat in. Höger- eller vänsterytter med någon enstaka match centralt har det blivit. Pereira har varit bra, klart godkänd, och fått mycket speltid, men kanske behöver göra ännu mer. Men än så länge ser utvecklingen positiv ut.

Res med oss till Manchester!