Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Juniorerna segrade i Sparkasse & VGH Cup igen

Uniteds juniorlag stod som slutsegrare för andra året i följd i den tyska inomhusturneringen Sparkasse Cup. United kom till spel med ett U17-lag i U19-turneringen och besegrade Austria Wien i finalen efter straffar.

Det börjar bli en årlig tradition, under uppehållet i England, att United deltar med ett juniorlag i en imomhusturnering i Tyskland. Det är fem mot fem och väggarna får användas, inte helt olikt futsal. United valde att ta med en U17-trupp och lämnade därmed hemma spelare som Angel Gomes och Tahith Chong bland annat. Däremot hade United med två målvakter den här gången, förra året skadade sig Moutha-Sebtaoui vilket innebar att United fick spela med en utespelare i mål stora delar av turneringen, och vann ändå!

United inledde fredagen med match mot TuSpo Petershütte och kunde enkelt vinna med 5-0. Målen gjorde av Galbraith, Puigmal 2, Mellor och Greenwood.

Sedan väntade FC Gleichen vilket också blev en enkel match för United som utan besvär kunde vinna med 7-0. Garner, McGhee, Greenwood 2, Ramazani och Mellor 2 var målskyttarna då. Noterbart var att Garner, som ofta spelade som ”målvakt” då laget äger boll för att få in en extra utespelare, räddade en straff och gjorde också ett mål.

United roterade friskt och alla fick speltid, vilket betydde att det var relativt friska ben på lördagen när JFV Rhume stod för motståndet. United vann den också utan problem, siffrorna skrevs till 6-0 efter mål av Levitt, Mellor 2, Greenwood 2 och Laird.

I Unuiteds fjärde match i turneringen och den andra för lördagen väntade JSG Radolfhausen. Det blev ännu en enkel seger för United som vann med förkorssande 8-0. Målen gjordes av Ramazani 2, Greenwood 2, Garner, Puigmal, Mellor och Galbraith.

United låg förstås bra till i gruppen vid det tillfälet men motståndet var svagt. United sattes definitivt på prov när Schalke 04 väntade. Det blev en jämn match där United vann med 2-1 till slut, där Greenwwod och Puigmal gjorde målen. Det betydde att United bara behövde en poäng mot Hannover i den avslutande gruppspelsmatchen för att ta hem gruppsegern.

Det blev dock fler än så. United vann även mot Hannover och gjorde fem mål på dem. Mellor, Levitt, Galbraith och Ramazani 2 var målskyttarna.

United toppade alltså gruppen med idel segrar och förkrossande 33-3 i målskillnad.

Det väntade sedan ett andra gruppspel där United ställdes mot Eintracht Braunschweig. Det visade sig, som väntat, bli en svår match men återigen drog United det längsta strået och vann matchen med 2-1. Som så många gånger förr var det Mason Greenwood som stod för ett av målen och Arnau Puigmal satte det andra.

United mötte sedan Eintracht Frankfurt i den andra matchen och vann den med 3-1 efter mål av Levitt, Greenwood och Mellor.

Det var sedan dags för kvartsfinal och där ställdes United mot Mainz. United vann den matchen också tämligen enkelt till slut sedan United gått ifrån till 5-2. Greenwood, Levitt, Puigmal, Mellor och Laird gjorde målen.

I semifinalen väntade ett helengelskt möte när United och Fulham möttes. Det blev en ganska jämn match men United hade lite mer kvalitet och efter två mål av Mason Greenwood var matchen över.

I finalen väntade Austra Wien som hittills i turneringen imponerat stort. United tog ledningen genom Mellor men österrikarna kvitterade tämligen omgående. En väldigt tät match där båda lagen hade målchanser nog för att avgöra men matchen slutade 1-1, vilket också var första gången i turneringen som United inte vann en match när domaren blåste av för full tid. Matchen gick således direkt till straffar och där var United starkare. Greenwood inledde med att sätta sin straff innan Wien kvitterade. Det såg sedan mörkt ut när Dion McGee missade för United med en svag straff och Wien satte den efterföljande straffen. Men Puigmal var säker och gav United hopp innan Thompson räddade en straff för United. Ramazani gjorde sedan mål och Wien kvitterade. Dylan Levitt klev fram och satte sin straff och Thompson räddade sedan och vilda glädjescener utbröt då United återigen stod som mästare!

Imponerande av United som hade den yngsta truppen i turneringen och dessutom blev Mason Greenwood, den yngsta spelaren i turneringen, tvåa i skytteligan med 13 mål på 10 matcher. United gick runt på många spelare turneringen igenom och alla presterade. Mest imponerande var firma Mellor och Greenwood som båda öste in mål, men som ständigt vann boll högt upp och ofta var kliniska i avslutningslägena vilket förstås är nyttigt när det gäller att riskminimera.

Uniteds trupp:

Jacob Carney, Jimmy Thompson; Di’Shon Bernard, Ethan Laird, Brandon Williams; Ethan Galbraith, Jimmy Garner, Dylan Levitt, Dion McGhee, Arnau Puigmal; Mason Greenwood, D’Mani Mellor, Largie Ramazani