Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Yeovil Town väntar i FA-cupen

Embed from Getty Images

Lottningen till FA-cupens fjärde omgång har ägt rum. För Manchester United väntar Yeovil Town, det kvarvarande lag som är lägst rankat. Matchen spelas på bortaplan, någon gång mellan den 26 och 29 januari, exakt datum fastslås senare.

För den som tycker att Yeovil Town ringer en klocka är det inte så konstigt. United har visserligen endast mött laget tre gånger, men senaste gången var så sent som 2015. Även då var det på bortaplan i FA-cupen, skillnaden var att det då var turneringens tredje omgång. Matchen slutade 2-0 till United som vann utan att imponera, Ander Herrera gjorde matchens första mål efter dryga timmen och Angel Di Maria avgjorde i den 90 minuten. Herreras mål är minst sagt sevärt.

United vann även de två lagens tidigare möten, som även dessa varit i FA-cupen. 1938 med 3-0 hemma på Old Trafford i den tredje omgången och 1949 “hemma” på Maine Road med hela 8-2 i omgång nummer fem.

Värt att veta om Yeovil

Yeovil Town FC grundades 1895 (då som Yeovil Casuals) och spelar, föga förvånande, sina hemmamatcher i staden Yeovil som ligger i Somerset i sydvästra England. Deras största framgång verkar (efter lite snabbt googlande, jag sitter på få kunskaper om just Yeovil är jag rädd vara just när de lyckades avancera till FA-cupens femte omgång 1949, och då fick möta Manchester United. De hade slagit ut Sunderland i omgången före, vilket tydligen räknades som en bedrift på den tiden.

Hur det går för tillfället finns det två sätt att se på. Väljer man att se det positivt så kan man konstatera att de ligger i League Two, alltså det engelska ligasystemets fjärdedivision, något som historiskt sett är högt för klubben som mestadels harvat i lägre divisioner.

För att ta en något mer pessimistisk vinkel så kan man se dem som på nedgång. Från 05/06 till 12/13 låg man i League One, och man lyckades gå upp till The Championship till säsongen 13/14 och det mesta såg väl då positivt ut. Man slutade dock sist i serien den säsongen, och följde upp det med att året efter komma toksist i League One, vilket gjorde att man hamnade i League Two där man alltså spelar nu. Förra året blev det en 19 plats, i skrivande stund ligger man på plats nummer 20 den här säsongen. Det är platsen precis ovanför nedflyttning, så man balanserar på att åka ner ytterligare en division med andra ord.

Embed from Getty Images

I truppen finns inga namn som ringer några klockor hos undertecknad. Efter att ha tittat igenom truppen kan vi dock konstatera att Otis Khan, en 22-åring som står uppsatt som ytter/anfallare, faktiskt har spenderat tio år i Manchester Uniteds ungdomslag. 2012, när han skulle fylla 17, fick han dock lämna och gick då till Sheffield United för att sedan ansluta till Yeovil sommaren 2016. Utöver det har man några inlånade killar från Liverpool, Southampton, Bournemouth med mera. Men inget som bör ställa till det för Manchester United.

Lottningen i sin helhet

Med hela lottningen klart kan vi konstatera att de kvarvarande storlagen effektivt lyckades undvika varandra, så vi får inte direkt några stormatcher i den fjärde omgången. Däremot en hel del chanser för mindre klubbar att få besök av lag som lär locka publik, särskilt då Yeovil som ju får besök av den allra finaste av klubbar.

Yeovil Town – Manchester United
Liverpool – West Bromwich
Peterborough – Fleetwood/Leicester City
Huddersfield – Birmingham
Notts County – Wolverhampton/Swansea
Carlisle United/Sheffield Wednesday – Stevenage/Reading
Cardiff/Mansfield Town – Manchester City
MK Dons – Coventry City
Millwall – Rochdale
Southampton – Watford
Middlesbrough – Brighton/Crystal Palace
Bournemouth/Wigan – Shrewsbury/West Ham
Hull City – Nottingham Forest
Newport County – Tottenham Hotspur
Norwich City/Chelsea – Newcastle United
Sheffield United – Preston North End