Aliou Traore signerar proffskontrakt

Manchester United meddelar att Aliou signerat sitt första proffskontrakt med klubben. Den 17-årige mittfältaren kom i somras till klubben men blev spelklar först i början av december.

Alio Traore, som fyllde 17 år igår (den 8 december), anlände i somras från PSG i Frankrike och var med när U18-laget spelade på försäsongen. Däremot blev han först officiellt spelklar i början av december och gjorde sin debut när Uniteds U18-lag förlorade mot Wolves med 3-2 den 2 december i en match där han genast såg hemma ut på mittfältet. Han har även meriter från det franska U17-landslaget.

Traore är primärt en innermittfältare med god fysik och bra teknik. Traore ses främst som en duktig box to box mittfältare och har visat under sin korta tid i akademin där han endast hunnit med tre matcher att han definitivt kommer bli en tillgång på mittfältet.

Traore är bara en i raden av talangfulla ungdomsspelare som skrivit proffskontrakt med klubben under de senaste månaderna, något som förstås är mycket glädjande att klubben snabbt säkrar upp stora talanger i klubben.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS