Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mitchell lånas ut till Hearts

Manchester Uniteds vänsterback, Demetri Mitchell, fyller idag 21 år. Detta firar han med att söka sig mot mer speltid genom att ha gått med på lånas ut till skotska ligafemman Hearts för resten av säsongen.

Mitchell tillhör Uniteds U23-lag, där han mestadels figurerat som vänsterback det senaste, även om han i tonåren var en renodlad ytter. Han fick debutera i Manchester Uniteds A-lag i förra säsongens ligaavslutning, då gjorde han 90 minuter (även de som vänsterback) och spelade på ett sätt som fick många Unitedfans att hoppas på att han skulle vara mer involverad i A-laget den här säsongen.

Så har, som bekant, inte blivit fallet, istället har det blivit tolv matcher i reservlagsserien där han mäktat med fyra mål och en framspelning.

Embed from Getty Images

Manchester United har själva inte bekräftat övergången i skrivande stund, detta har dock Hearts själva gjort så det finns ingen anledning att tvivla på att Mitchell kommer spendera resten av säsongen uppe i Edinburghtrakten.

Hearts (fullständigt namn: Heart of Midlothian F.C.) ligger som sagt femma i årets säsong av skotska Premier League. De har haft en del problem de senaste decenniet, efter att en rysk-litausk ”affärsman” (Vladimir Romanov) köpt klubben 2005 med löften om guld och gröna skogar. Något han så klart inte kunde leva upp till. Klubben fick istället genom ett stålbad för några år sedan när Romanov försvann, och var säsongen 2014/15 dessutom nere i andravidisionen en vända. Man vann dock serien överlägset de året och är sedan dess ett lag i högstadivisionen igen.

Vi önskar Mitchell stort lycka till och hoppas att han kan leda Hearts till framgångar i Skottland.